CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Eskişehir'de - Son Dakika
Politika

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Eskişehir'de

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Eskişehir\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yapmış olduğu davranış sonrasında gösterilen tepkiler için "Demokratik haklarını kullandılar" dedi.
Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nden...

09.12.2013 13:03

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Kamer Genç'in Emine Erdoğan'a yapmış olduğu davranış sonrasında gösterilen tepkiler için "Demokratik haklarını kullandılar" dedi.

Eskişehir Taşbaşı Kültür Merkezi'nden düzenlenen 'Eşit Temsil Eşit Katılım' konulu panele katılan Dokuzcan, program öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir basın mensubunun CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a göstermiş olduğu tepkiyi ve sonrasında yaşanan eylemler hakkındaki düşünlerini sorması üzerine Dokuzcan, Genel Merkez önünde yapılan eylemde kadınları kendisinin karşıladığını söyledi. Yapılanın demokratik bir hak olduğunu belirten Dokuzcan, "Kamer Genç'e tepki göstermek isteyen kadınlar genel merkezimizin önüne geldiler. Biz de genel merkezin önündeydik. İnsanların demokratik taleplerini, demokrasiye yakışan koşulda tepkilerini dile getirmesini istiyoruz. Burada çifte standart olmamalı. Aynı yapıdaki arkadaşlarımızın sadece bu konuda değil, kadın haklarına yönelik bizlerle birlikte ortak noktada mücadele vermeleri gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

"3 BİNİN ÜZERİNDE KADIN ADAY ADAY BAŞVURUSU VAR"

Dokuzcan, yerel seçimlerde kadın başkan adaylarının sayısının artacağını belirterek, "Bizim Türkiye genelinde 3 binin üzerinde kadın aday adayı başvurumuz oldu. Önceki dönemlere göre bu sayı yüksek. CHP önemli iki karara imza attı. Bunlardan birincisi yüzde 33 cinsiyet kotası. Merkez yoklamasıyla belirlenecek yerlerde yüzde 33 cinsiyet kotasının uygulanabilir oluşu şuanda yüzde 4'ler ve belediye başkanlıklarında binde 6'lık olan kadınların sayısı tabii ki de yükseltecektir. İkinci karar ise, kadın, engelli ve gençlerden aday adaylık ücretinin alınmamasıydı. Bunun da adaylaşma konusunda önemli bir katkısı oldu. Bu hafta sonu eğilim yoklamaları yapıldı. Bu yoklamalar sonucuna göre şuana kadar açıklanan 15 kadın belediye başkan adayımız var. Ocak ayına kadar bu sayının artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

"TÜRKİYE'NİN HER YERİNDE HUZURA VE BARIŞA İHTİYAÇ VAR"

Türkiye'nin her yerinde huzura ve barışa ihtiyaç olduğunu belirten Dokuzcan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan olaylar hakkında da şunları söyledi:

"Tırnak içinde giden bir barış süreci var. Bu süreç hakkında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir söylemi vardı. Bu sürecin muhatapları ve ne yapıldığı konusunda hem halka hem de siyasi parti liderlerine bu konuyla ilgili bilginin verilmemesi bir tıkanıklığa gitmesine neden oluyor. O bölgelerde çalışma yapan bir ekibiz. Bölgede gördüğümüz bir şey var. Orada 30 yıldan fazladır giden sancılı bir süreç var. Sürecin tıkanmasının nedeni olarak siyasal kaygıların olduğunu düşünüyoruz. Gerçekten samimi ve içten bir çabanın, barış dilinin oluşması mümkün. Fakat iktidarın hırsız ve yandaş politikasıyla bu iş çözülemez. Türkiye insanının huzura ve barışa ihtiyacı var."

"7 AYDA 75 İL GEZDİK"

7 ayda 7 bölge çalışması kapsamında 75 il ve 300'ün üzerinde ilçe gezdiklerini belirten Dokuzcan, "Bize 'Sivas'ın öte yanına geçilemiyor' deniliyordu. Biz parti olarak Güneydoğu'da 1,5 yıllık sürecinde oralarda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. 7 ayda 7 bölge çalışması kapsamında 75 il 300'den fazla ilçede bizzat çalışma yaptık. Çalışmada sadece kadınların ve çocukların değil, toplumun belirli bir kesiminin tepkisini gördük. Artık yeter deniliyor. Özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bulunan kadınların yanında olarak samimi, içten, kalpten kalbe bağ ile bağlanarak sorunlarını tespit etmek, daha sonra ise o sorunlara yönelik yerele dair politikalar geliştirmek ve bunların genel politika yansımasını sağmak istiyoruz. CHP, örgütleri ile Türkiye'nin her yerinde çalışma yapıyor. Doğu ve Güneydoğu'da çok önemli kadın sorunları var. Özellikle erken evliliklerde yaş 12'ye inmiş durumda. Çocuk gelinlerin sayısı her geçen gün artıyor. Bunlar konuşulmayan sorunlar. Kadın sorunları konusunda bölgelere dair hazırlıklarımız var. Ocak ayı itibariyle açıklayacağız" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement