CHP'li Deniz Baykal Seydişehir'de - Son Dakika
Politika

CHP'li Deniz Baykal Seydişehir'de

CHP\'li Deniz Baykal Seydişehir\'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasette değişimin çok önemli olduğunu belirterek, "Yolun sonuna varıldı.

18.07.2014 10:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, siyasette değişimin çok önemli olduğunu belirterek, "Yolun sonuna varıldı. Demokrasiye sahip çıkılması gerekiyor. 12 yıldır devam eden bu sürecin sonu gelmiştir. Bıkkınlığa karamsarlığa gerek yok. Hep beraber mücadele etmeliyiz" dedi.

Antalya'nın Akseki ilçesinde katılacağı bir iftara giderken Konya'nın Seydişehir ilçesine uğrayan CHP Milletvekili Deniz Baykal, beraberindeki Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, Aydın Milletvekili Lütfi Baydar, Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan ile birlikte CHP İlçe Teşkilatını ziyaret etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Baykal, "Sıcak siyasi tartışmaların içinde yer tutmamaya özen gösteriyorum. Sıcak siyasi tartışmanın içinde yer almıyorum. Ama memleket meseleleriyle yakından ilgileniyorum. Türkiye'yi yakından izliyorum. Vatandaşlarla ilişkimi en sıcak şekilde sürdürmeye gayret ediyorum. Her vesileyle halkın arasında yer almaya gayret ediyorum. Şimdide bu günde bu çerçeve içinde ziyaretimiz oluyor. Burada sizlerle hasret giderdik" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vatandaşların görevlerini yapacaklarını söyleyen Baykal, "Bu seçimde vatandaşlarımız görevlerini yapacaklar. Herkes inandığı doğrultuda oyunu kullanacak ve az önce söylediğim gibi Türkiye'de ki büyük siyasi değişim özlemini yenilenme özlemini önümüzdeki dönem içerisinde mutlaka hayata geçireceğiz. Bunun gereğini hep beraber yapacağız. Yani bugün geride bıraktığımız olaylar her birisi birer aşamadır, birer süreçtir. 2011'de bir milletvekili seçimi yapıldı, daha sonra bir yerel seçim yapıldı şimdi de cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak. Bütün bunlar o sürecin kritik dönüm noktasıdır. Ama Türkiye şu anda 12 yılı aşkın bir süredir belli bir anlayışla yönetiliyor. Bu anlayışı artık aşmamız lazım. Bu anlayışı, aşmaya yönelik etkin halkın özlemlerine cevap verecek gerçekten demokratik siyasi çözüm bir siyasi yapılanma en kısa zamanda devreye girecek, girmek zorundadır. Şu ana kadar bizi mutlu edecek bir sonuç yakalayamadık ama yakalayacağız. Sakın moralinizi bozmayın şimdiye kadar arzu etmediğiniz bir sonuç çıkmamış olabilir. Türkiye mutlaka kendi köklü siyasal birikiminin gerektirdiği dünyanın şartlarına demokrasinin şartlarına hukuk devletinin gerektirdiği özlediğimiz siyasi tablonun içine mutlaka girmeli" diye konuştu.

Torba yasada yer verilen ETİ AŞ.'nin yargı kararının bir sefere mahsus kaldırılmasıyla ilgili soruyu da cevaplayan Baykal, "Bu işler zorlamayla dayatmayla olmaz biraz öncede söylediğim gibi siyasette değişimin zamanı gelmiştir ne kadar torba yasaya bu şekilde dayatmalı maddeler koyarlarsa koysunlar yarın devran değiştiği zaman mahkemeler bunun hesabını sorar" dedi.

Baykal konuşmaların ardından iftar yemeğine katılmak üzere Antalya'nın Akseki ilçesine gitti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP'li Deniz Baykal Seydişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement