CHP'li Kart: Başbakan'ın Egosu Nedeniyle Terör Arttı - Son Dakika
Politika

CHP'li Kart: Başbakan'ın Egosu Nedeniyle Terör Arttı

CHP\'li Kart: Başbakan\'ın Egosu Nedeniyle Terör Arttı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, son dönemlerde artan terör olaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın egosu nedeniyle bu seviyelere geldiğini öne sürdü.

23.08.2011 11:44

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, son dönemlerde artan terör olaylarının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın egosu nedeniyle bu seviyelere geldiğini öne sürerek, "Hükümetin yanlış ve öngörüsüz politikaları nedeniyle toplumda ayrışmalar meydana geldi. Başbakan'ın egosu ve öngörüsüzlüğü sebebiyle bunlar yaşandı. O Başbakan değil miydi, örgüt liderine 'sayın' diyen, O Başbakan değil miydi, şehitlerime 'kelle' diyen"dedi.

CHP Konya İl Başkanlığı tarafından dün akşam bir restoranda verilen itfara katılan CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Somali'ye yapılan yardımlar, Kızılay'ın son durumu, artan terör olayları ve Ankara- Konya Yüksek Hızlı Tren hattı ile ilgili hükümeti eleştirdi.

ARTAN TERÖR OLAYLARI

Son dönemlerde artan terör olaylarına değinen Atilla Kart, Türkiye'nin son 5- 6 yıl içinde bin şehit verdiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hükümetin yanlış politikaları, öngörüsüz politikaları nedeniyle toplumda ayrışmalar meydana geldi. Başbakan'ın egosu ve öngörüsüzlüğü sebebiyle bunlar yaşandı. O Başbakan değil miydi örgüt liderine 'sayın' diyen. O Başbakan değil miydi şehitlerimize 'kelle' diyen. O Başbakan değilmi ki, 'içerdeki 3 bin 500 bitti de, dışardaki bin 500'e mi sıra geldi' diyen. Zihni, kafası bu kadar karışık olan, kafasının gerisi, şuur altı bu kadar karışık olan bir Başbakan'ın terörle mücadelede samimi ve öngörülü olması beklenebilir mi?"

'SOMALİ'YE YARDIMLARI İKTİDAR SAHİPLENİYOR'

Türkiye'den hem millet, hem de devlet olarak Somali'ye yaptığı yardımları iktidarın sahiplendiğini öne süren Atilla Kart, şunları söyledi:

"Hükümetin Somali'ye gösterdiği ilgiyi yadırgamıyorum. Bu doğru tercih. Yanlış olan Türkiye Cumhuriyeti'nin Somali'ye gösterdiği hassasiyeti, hem devlet olarak, hem millet olarak gösterdiği hassasiyeti, kalkıp siyası iktidarın kendisine mal etmesi. Yanlış olan budur. Biz oraya Türkiye olarak sahip çıkıyoruz. AK Parti ya da CHP olarak sahip çıkmıyoruz. Türkiye olarak sahip çıkıyoruz. Ancak neyi görüyoruz? Başbakan'ın Türkiye Cumhuriyeti'ni AKP'lileştirme operasyonunun tezahürünü görüyoruz. Kızılay'ı da, kaynağı belirsiz olan, hiyerarşik yapısı belirsiz olan, denetimden uzak olan sivil toplum kuruluşlarını da araç olarak kullanma anlayışını görüyoruz. Bizim itiraz ettiğimiz budur. "

'ANKARA-KONYA 45 DAKİKA OLABİLİRDİ'

Atilla Kart, bugün Konya'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek açılış töreninden sonra yolcu taşımaya başlayacak olan Ankara- Konya Yüksek Hızlı Tren hattının mesafesinin de daha kısa olabileceğini iddia etti. Kart, "314 kilometrelik güzargah 200 kilometreyle bitirilebilirdi. Neden bitirilmedi ? Çeşmelisebil, Sarayönü, Gölbaşı istikameti üzerinden 200 kilometreyle bitirilebilirdi. Bu Konya- Ankara ulaşımının 45 dakika olması demektir. Bu maliyetin 1 milyar TL değil. Maliyetinin 500- 600 milyon TL olması demektir" dedi. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Kart: Başbakan'ın Egosu Nedeniyle Terör Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement