CHP'li Öztrak: Enflasyonda böyle makası daha önce yaşamadık - Son Dakika
Politika

CHP'li Öztrak: Enflasyonda böyle makası daha önce yaşamadık

CHP\'li Öztrak: Enflasyonda böyle makası daha önce yaşamadık

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin çok acil enflasyonla mücadele programına ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark 51 puan. Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık.

03.03.2022 14:20  Güncelleme: 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, Türkiye'nin çok acil enflasyonla mücadele programına ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark 51 puan. Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık. Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamisi geliyor" dedi.

CHP'li Öztrak, Twitter'daki hesabından, Türkiye İstatistik Kurumu'nca (TÜİK) açıklanan enflasyon rakamlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Öztrak, 2002'de 29,75 olan tüketici enflasyonunun 2022 Şubat'ta yüzde 54,44, yine 2002'de 30,84 olan üretici enflasyonun ise yüzde 105,01 olduğunu belirterek, "Bugün, tüketicide son 20 yılın, üreticide son 27 yılın en yüksek enflasyonunu yaşıyoruz. Gençlerimiz hayatlarında ilk kez 3 haneli enflasyonla tanıştı. Enflasyonda görülmemiş rekorlar kırılıyor. Üretici ve tüketici fiyatları arasındaki fark 51 puan. Böyle bir makası daha önce hiç yaşamadık. Üreticiden, tüketiciye doğru korkunç bir enflasyon tsunamisi geliyor. Ne yazık ki ilerleyen günler için de enflasyon cephesinde umut yok. Üreticiden tüketiciye vuran enflasyon tsunamisi, çekirdek enflasyonun artışını sürdürmesi, savaşla beraber emtia ve enerji fiyatlarındaki artış enflasyonda bugünlerin daha iyi günlerimiz olduğunu gösteriyor" dedi. CHP'li Öztrak, Türkiye'nin çok acil enflasyonla mücadele programına ihtiyacının bulunduğunu kaydederek, " TCMB'nin başına ehil isimlerin atanması, TCMB'nin elindeki araçları serbestçe kullanması başta olmak üzere, ekonomide güven artırıcı adımların hızla atılması gerekiyor. Mevcut hükümet ise bunları yapamaz. Türkiye'nin düzlüğe çıkması için 3 yeni K'ya ihtiyaç var; 'Yeni Kadrolar', 'Yeni Kurallar', 'Yeni Kurumlar'. Milletimizin teveccühüyle tüm bunları yaparak, ülkemizi içine düşürüldüğü çukurdan çekip, çıkaracağız. Biz hazırız, milletimiz hazır" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP'li Öztrak: Enflasyonda böyle makası daha önce yaşamadık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement