CHP Lideri Baykal'ın Balıkesir Ziyareti - Son Dakika
Politika

CHP Lideri Baykal'ın Balıkesir Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2 Günlük Balıkesir Ziyareti, Burhaniye İlçesindeki Ziyaretiyle Sona Erdi.

20.06.2008 20:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'ın 2 günlük Balıkesir ziyareti, Burhaniye ilçesindeki ziyaretiyle sona erdi.

Baykal, Gömeç ve Pelitköy beldeleri ziyaretinin ardından Burhaniye'de CHP'li Belediye Başkanı Fikret Aktova, CHP İlçe Başkanı Tarık Erdil ve diğer partililer tarafından karşılandı. İlk olarak CHP İlçe Merkezi'ne giden Baykal, burada İlçe Başkanı Tarık Erdil'den parti çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Burada vatandaş ve partililer ile bir süre sohbet eden Deniz Baykal, daha sonra Kuvva-yi Milliye Müzesi'ni gezerek, belediyeyi ziyaret etti. Belediye Başkanı Fikret Akova, Baykal'a çalışmalarla ilgili brifing verdi. Baykal, Akova'nın başarılı çalışmaları ile gurur duyduğunu belirtti. Ardından İskele Meydanı'na geçen Deniz Baykal, burada yaptığı konuşmada hükümete yüklendi. Türkiye'nin sahipsiz olmadığını söyleyen Deniz Baykal, "İnsanımız Türkiye'nin nereye gittiğini biliyor. Bir kıştan sonra Burhaniye'ye dinlenmek için gelen siz yazlıkçılar. İşleriniz nasıl. Çiftçinin, esnafın, memurun ve emeklinin işi iyi değil. Emekliye yüzde 2 zam deniyor. Oysa enflasyon yüzde onları geçti. Emeklinin hakkına kim sahip çıkacak. Türkiye bu iktidara teslim edilirken 220 milyar dolar dış borcu vardı. Şimdi bu borç 500 milyar dolara çıktı. 82 yıllık dönemde 220 milyar olan dış borç 6 yılda 500 milyar dolara çıktı. İşsizlik artıyor. Türkiye de 1,5 milyar dolar olan cari açık şimdi 50 milyar dolarlara çıktı. Türkiye de hortumlar kesildi mi, Türkiye de basının önemli bir bölümü hükümetin yanında. Sabah ve ATV ihalesine çok sayıda iş adamı talip oldu. Sonradan herkes çekildi bir şirkete kaldı. Bu da Başbakan'ın damadının genel müdürü olduğu şirketti. Bu şirkete iki kamu bankası 750 milyon dalar kredi verdi. Türkiye'de bu krediyi Koç ve Sabancı bile alamıyor. Dokunulmazlıklar kalkmalı. Milletvekili dokunulmazlığı kalkmalı. Türkiye temiz bir toplum olmalı. İktidar herkes ile kavgalı. Sabah akşam Deniz Baykal diyorlar. Bizim doğmadığımız zamandan fatura çıkarıyorlar. Gel birlikte televizyona çıkalım diyorum. Başbakan kaçıyor. Kömürle gıda paketleri ile işi götürüyorlar. Kafayı değiştirmek lazım. Bu gün 70 bin camide ezan okunuyor. Kimse kimsenin ibadetine karışmıyor. İslamiyet en güzel Türkiye'de yaşanıyor. Biz Taliban ve İran İslamiyetini istemiyoruz. Bizim dışımızda sorunları çözecek güç yoktur. Sizlere güveniyorum. Aman kömür geldi. Bulgur geldi diye oyu başka yere vermeyin. Kömürü ve bulguru alın ama oyu bize verin. Hepinize teşekkür ederim" dedi.

Deniz Baykal, konuşmasının andından helikopterle Burhaniye'den Ankara'ya gitmek üzere ayrıldı.

(BT-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Lideri Baykal'ın Balıkesir Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement