CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'şeriat' cevabı - Son Dakika
Politika

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'şeriat' cevabı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da partisinin aday tanıtım toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'şeriat' açıklamasına yanıt verdi. Özel, "Şeriat dediğin kurallar 'pozitif hukukun yerinde olsun' dersen iyi düşün, hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun, uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmaz" ifadelerini kullandı.

03.02.2024 15:16  Güncelleme: 05:53

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'da partisinin belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katıldı. Özel, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'şeriat' açıklamalarına sert bir yanıt verdi.

Yerel seçimler yaklaşırken, CHP Genel Başkanı Özgür Özel Manisa'da Büyükşehir ve 17 İlçe Belediye Başkan adayını tanıttı. Atatürk kapalı spor salonunda düzenlenen toplantıda Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "Farklı maskeler altında şeriat düşmanlığı var. İslam'ın hayata dair kurallarının bütününü temsil eden şeriata düşmanlık esasında dinin bizatihi kendisine husumettir. İnanıp inanmamak, yaşayıp yaşamamak elbette bir tercih meselesidir. Ama dinin emirlerine dil uzatmak başka bir konudur." açıklamasını eleştirdi.

"KİMSENİN KAFASINI KARIŞTIRMA"

Özel, "Birileri bize hakaret ediyor, saldırıyorlar, hiçbir şey olmasa bile ortaya bir tartışma atmaya çalışıyorlar. Sen şeriat tartışmasından bu ülkede ne elde edeceksin? Zamları, pahalılığı konuşmak istemiyorlar. Buradan bütün Türkiye'ye sesleniyorum; açlığın, yoksulluğun olduğu bir yere Erdoğan'ın suni gündemlerine katılmayacağız. Cevap da vereyim; şeriat dediğin kurallar 'pozitif hukukun yerinde olsun' dersen iyi düşün... Hırsızlığın cezasının ne olduğunu biliyorsun. Uygulanırsa bir tane parmağın, elin, dilin kalmaz senin... O yüzden şeriat, saltanat deyip kendisine son halife diye slogan attırdığın kimsenin kafasını karıştırma." ifadeleriyle yanıt verdi.

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'şeriat' cevabı

"HAFİZE GAYE ERKAN'I İSTİFAYA ZORLADILAR"

Eski Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın istifasına da değinen Özel, "Biliyorsunuz ülke çok kötü yönetiliyor. Ülkenin en büyük sorunu enflasyon ve hayat pahalılığı. TCMB fiyat istikrarını sağlamak, enflasyonla mücadele için görevli kurul... Politikaları uygularken bağımsız olacak... Kanun öyle yazmış. Dün gece TCMB Başkanı Gaye hanım kendince istifa etti. Beş yılda beşinci başkan. 9 ayın sonunda görevden aldılar. Genç eğitimli bir kadın gelmiş görev yapıyor ancak bu kadınla uğraşmaya başladır. İstifaya zorladılar. Sonunda istifa geldi yerine biri atandı. Şahap gider Hafize gelir, Hafize gider başka biri gelir."

CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'şeriat' cevabı

"CHP'Yİ ŞEYTANLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR"

CHP lideri Özel, "Listelerimiz dört dörtlük olmayabilir ama bu değişim inancıyla bu parti değişecek, gençleşecek ve iktidara yürüyecek. Söz veriyorum. Yeni bir yoldayız, bu yol temiz bir yoldur. Ülkenin kaderini değiştirmek, hep beraber zenginleşmek, yoksulluğu bitirmek için hep birlikte yürüyeceğiz. Hep beraber yürüyeceğiz. Yolumuz aklın, bilimin, çağdaşlığın yoludur. Bundan sonra hedefimiz Avrupa Birliği'ne tam üye olacak Türkiye'nin yüzünü güldürecek bir yoldur. 31 Mart seçimleri bu milletin iktidara sarı kart göstereceği seçimlerdir. CHP'yi yalnızlaştırmaya, şeytanlaştırmaya çalışıyorlar. İttifak olsun diye her şeyi yaptık ama saygı duyduğumuz ortaklarımız çeşitli gerekçelerle reddettiler. Bu ittifakı Ankara'da kuralım çok isterdim ama olmadı. Saygı duyuyorum. Bu ittifakı bir CHP'li kuramadıysa on bin CHP'li kuracak." dedi.

Konuşmasını tamamlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Manisa belediye başkan adaylarını açıkladı.

CHP'NİN MANİSA'DAKİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

CHP lideri Özel\'den Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a \'şeriat\' cevabı

Son Dakika Politika CHP lideri Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'şeriat' cevabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Şbn Şbn: Şeriat senin anlayacağın bişey değil kafanı yorma Reis açıklamayı yaptı 120 119 Yanıtla
    Beşiktaş 1903: Sbn sen anliyonmu şeriat gelse bu yönetim yine muhalefete zarar verir sen de bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyorsun 0 0
  • Erol MARASLI: CHP li değilim ama bu sözüne sonuna kadar katılıyorum 131 91 Yanıtla
  • cemal köse: Güzel cevap. Ama islam şeriatı adalettir bunu da bir kenara yazalım. 145 27 Yanıtla
    Erol MARASLI: Bence sözde şeriatı isteyenler en çok leriattan zarar görecek kişiler )) 82 43
  • Emekli Tahminci: Ya senin o teroristlere srlam dediginde bugün kellen yerinde ise dua et,o lafa her hukukda idamdır,bence senin hakkinda savcilari göreve cagiriyorum 89 67 Yanıtla
  • Ali Arslan: Of of of , İslam günümüze göre guncellenmeli diyen CB nina çok manidar cevap olmuş ! 75 31 Yanıtla
  • Erkan Çaçen: Oğlum sen vatan haini boş bir tenekesin sesinin çok çıkması suçluluk duygusundan inşallah dem ile birlikteliğini vatanını gerçekten sevenler doğru yolu bulur çünkü uyyşmuş beyinlerden ziyade gerçek ATATÜRKÇÜ ve vatanını seven chpdede vardır. 37 49 Yanıtla
    Beşiktaş 1903: Erkan trolü dem İstanbul Ankara da aday koydu demekki chp ile değil sizinle birliktelermis 3 7 hüseyin şenel: sesi çok çıkan vatan hainiyse o zaman sede vatan hayinisin bu kadar yırtındığına göre 2 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement