Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kayseri Mitingi - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kayseri Mitingi

Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan\'ın Kayseri Mitingi

Erdoğan: (3) “Yasakları, kısıtlamaları, haksızlıkları artık eski Türkiye’de buruk bir hatıra olarak bırakıyoruz.

08.08.2014 18:34

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Yasakları, kısıtlamaları, haksızlıkları artık eski Türkiye'de buruk bir hatıra olarak bırakıyoruz. Kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz, 77 milyon birbirimize daha da kenetleniyoruz. Yeni Türkiye'de inkar olmayacak, yeni Türkiye'de dillerin, etnik kökenlerin, kültürlerin inkarı asla söz konusu olmayacak. Yeni Türkiye'de inançlar inkar edilmeyecek. Başörtüsü zulmü bitmiştir, gelecekte de inşallah geri gelmeyecek" dedi.

Erdoğan, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında Kayseri'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve mevcut Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde cumhurbaşkanlığı makamının vesayet makamı olmaktan çıktığını, halkla kucaklaştığını belirterek, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde de göreve başlayacağı 28 Ağustos'tan itibaren devlet ile milletin bir daha muhabbetle kucaklaşacağını belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde muhalefetin durumunun içler açısı, çıkardıkları adayın ise "evlere şenlik" bir durumu olduğunu dile getiren Erdoğan, "Siyaset bilmiyor, Türkiye'yi tanımıyor hatta ve hatta İstiklal Marşı'mızı dahi bilmiyor. Diyor ki '30 günde seçim olur mu?' Ah keşke 30 gün değil de ona bir 40 gün daha ilave etseydik, 70 gün, 90 gün önce başlasaydı da aylar önce bunun ne olduğu ortaya çıksaydı. O zaman daha fazla eğlenirdik" diye konuştu.

-"Biz, çarkçı Kemal'i biliyorduk, ama bir de çarkçı Ekmel çıktı"

Muhalefet partilerinin ortak cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu, "en iyi bildiği konunun edebiyat olduğunu, tarih olduğunu iddia ediyordu, orada da çaktı" diyerek eleştiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En iyi bildiğinin ne olduğunu söylüyor; İstiklal Marşı'nı, Çanakkale Şehitleri'ni iyi bildiğini söylüyor. Ondan sonra 'Yahya Kemal'in Süleymaniye'de Bayram Namazını da iyi bilirim' diyor, Yahya Kemal'in Süleymaniye'de Bayram Namazı diye bir şiiri yok, Süleymaniye'de Bayram Sabahı diye bir şiiri var. Ey Ekmel, bak burada da çaktın. Biz, çarkçı Kemal'i biliyorduk, ama bir de çarkçı Ekmel çıktı.

Dün de Ordu'da kendisini karşılamaya gelmiş, seçilmiş olduğu AK Parti'ye ihanet eden bir tanesini yanına almış ve onu takdim ediyor 'AK Partili Ertuğrul Özkök' diyor. Hale bak, herhalde Ertuğrul Özkök kalp krizinden gitmiştir, çünkü onun AK Partili olması mümkün değil. Öbür tarafta, öbürünün de rengi ruhsarı kaçtı, çünkü onun da artık AK Parti ile alakası yok, tamamen şu anda bilyalar dağılmış durumda. Hal bu. CHP'ye gönül veren kardeşlerime sesleniyorum, bu zata mı oy vereceksiniz? 'Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda/ Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda/ Canı cananı bütün varımı alsın da hüda/ Etmesin beni tek vatanımdan dünyada cüda' bunu bile Çanakkale Şehitleri diye okuyan Ekmel'e mi oy vereceksiniz? Ey MHP'ye oy veren kardeşlerim, siz milliyetçisiniz, sizi öyle tanıyorum, ama İstiklal Marşı'nı bile bilmeyen bu zata nasıl oy vereceksiniz. Bir de ne diyor; 'şiirlerle meşgul etmeyin milleti' diyor. Ekmel, bu sıradan bir şiir değil, bu İstiklal Marşı, İstiklal Marşı."

Konuşması sırasında vatandaşların "vur vur inlesin Ekmeleddin dinlesin" tezahüratları yapması üzerine Erdoğan, "Kardeşlerim, inanın vurmaya değmez, hiç gerek yok, o kadar da değil" yanıtını verdi.

-"Pensilvanya beddua seanslarıyla bu adayın arasında ve arkasında"

İhsanoğlu'nun kimler tarafından desteklendiğinin görülmesiyle, neye hizmet etmek istediğinin daha iyi anlaşılacağını belirten Erdoğan, "Pensilvanya 3 gün üst üste beddua seanslarıyla bu adayın arasında ve arkasında. Doğan medyası var gücüyle, bütün imkanlarıyla bu adayın arkasında. Der Spiegel dergisi bu adamın arkasında. Düşünebiliyor musunuz? Almanlar'ın Der Spiegel dergisi, Doğan grubuyla arası çok iyidir. Zalim Esed'den tutun, bölgenin tüm diktatörleri, zalimleri bu adayın arkasında. Nerede Türkiye'nin hasmı varsa, nerede milletin hasmı varsa inanın bu adayın arkasında. AK Parti içinde fitne çıkarmak isteyenler bu adayın arkasında. Büyük Türkiye'den, yeni Türkiye'den, tam bağımsız Türkiye'den rahatsız olanlar bu adayın arkasında. Onun için benim CHP'ye gönül veren kardeşim, MHP'ye gönül veren kardeşim, Saadet Partisine gönül veren kardeşim, Büyük Birlik Partisine gönül veren kardeşim inanıyorum ki bu ithal adaya, monşer adaya oy vermeyecekler" değerlendirmesinde bulundu.

10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde kazananın kendisi değil, millet ve Türkiye olacağını, 10 Ağustos tarihinin 77 milyonun her birlikte kazanacağı bir dönüm noktası, milat olacağını ifade eden Erdoğan, "Ey Kayseri, 10 Ağustos'a hazır mıyız? Sandığa gidiyor muyuz Kayseri? Yeni Türkiye'ye evet mi, güçlü Türkiye'ye evet mi, Türkiye'nin gücüne güç katıyor muyuz Kayseri. Milletin adayını seçiyor muyuz Kayseri? Kim o aday, kim? Maşallah, barekallah. Gadasını aldıklarım, bu iş Kayseri'de tamam" diye konuştu.

AK Parti iktidarlarının 12 yıl milletle birlikte çalıştığını, Türkiye'de ilkleri başardığını, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde durmadan, daha çok çalışıp, daha fazla üreteceklerini anlatan Başbakan Erdoğan, "Yasakları, kısıtlamaları, haksızlıkları artık eski Türkiye'de buruk bir hatıra olarak bırakıyoruz. Kardeşliğimizi daha da güçlendireceğiz, 77 milyon birbirimize daha da kenetleniyoruz. Yeni Türkiye'de inkar olmayacak, yeni Türkiye'de dillerin, etnik kökenlerin, kültürlerin inkarı asla söz konusu olmayacak. Yeni Türkiye'de inançlar inkar edilmeyecek. Başörtüsü zulmü bitmiştir, gelecekte de inşallah geri gelmeyecek" dedi.

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Kayseri Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement