Cumhurbaşkanı Erdoğan: "20 yılda Denizli'ye 70 milyarlık yatırım yaptık - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "20 yılda Denizli'ye 70 milyarlık yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "20 yılda Denizli'ye 70 milyarlık yatırım yaptık Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Saatlerce saysak bitmeyecek eserlerimizle Denizli'yi Türkiye Yüzyılına hazırladık" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıllık Ak Parti iktidarlarında Denizli'ye 70 milyar TL'lik...

19.04.2023 22:08  Güncelleme: 22:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "20 yılda Denizli'ye 70 milyarlık yatırım yaptık

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

"Saatlerce saysak bitmeyecek eserlerimizle Denizli'yi Türkiye Yüzyılına hazırladık"

DENİZLİ - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 20 yıllık Ak Parti iktidarlarında Denizli'ye 70 milyar TL'lik yatırım kazandırıldığını belirterek; "Saatlerce saysak bitmeyecek eserlerimizle Denizli'yi Türkiye Yüzyılına hazırladık" dedi.

14 Mayıs tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği Genel Seçimi çalışmaları çerçevesinde Denizli'ye gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Bulvarını dolduran binlerce kişiye hitap etti.

20 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Denizli'ye kazandırılan yatırımlardan söz eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son 20 yılda Denizli'ye de bugünün rakamlarıyla 70 milyar TL'lik yatırım yaptık. İzmir bunlarda değil mi? Peki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde şöyle sesini duyduğunuz bir yatırım var mı? Yağmurlar yağdığı zaman her tarafı sel alıp götürüyor. Körfezde kokudan geçilmiyor. Bakın biz eğitimde Denizli'ye 4 bin 262 adet yeni derslik inşa ettik. Gençlik ve sporda 8 bin 104 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları açtık 58 adet spor tesisi yaptık. Şehrimizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yaklaşık 3 milyar TL tutarında kaynakla destek olduk. Sağlıkta 14'ü hastane olmak üzere 38 sağlık tesisini hizmete aldık. Denizli'ye 1000 yataklı şehir hastanesinin kazandırma çalışmalarını şuanda ihale sürecindeyiz. Çevre ve Şehircilikte TOKİ vasıtasıyla 10 bin 815 konutu tamamlayıp hak sahiplerine teslim ettik. TOKİ ile 834 konutun yapımına devam ediyoruz. İlk Evim projesi çerçevesinde Denizli'de toplam 3 bin 150 konut inşa edeceğiz. İlk Arsam projesi çerçevesinde 16 bin arsayı sizlerin hizmetine sunacağız. İlk İş Yerim projesi çerçevesinde yapacağımız 300 iş yerini esnaf kardeşlerimize vereceğiz. Kentsel dönüşümde şehrimizde riskli yapı olarak belirlediğimiz 5 bin 990 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Denizli'de ki 7 Millet Bahçesi projemizden 2'sini hizmete açtık, 3'ünün yapımı, 2'sinin projelendirme çalışmaları sürüyor. Ulaştırmada 65 kilometreden devir aldığımız bölünmüş yol uzunluğunu 442 kilometreye çıkardık" diye konuştu.

"Denizli, Türkiye Yüzyılı'na hazır"

81 ilin olduğu gibi Denizli'ni de Türkiye Yüzyılı'na hazır olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Çeşitli ilçe yollarımızda ki çalışmalarda inşası devam eden Aydın-Denizli- Antalya Otoyolunu inşallah 2024 yılında bitiriyoruz. Bu otoyolun bitmesiyle Denizli'yle ülkemizin önemli turizm merkezleri arasındaki ulaşım kolaylaşacak, bölgenin ticari potansiyeli artacaktır. Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren projemizin bağlantısı olan Selçuk Ortaklar Demiryoluna yapacağımız 2'nci hattın proje çalışmalarını tamamladık. Yakında ihalesine çıkıyoruz. Çardak Havalimanına yeni bir terminal binası yaparak havalimanımızı büyüttük. Tarım ve Ormanda 18 baraj, 1 içme suyu tesisi, 75 sulama tesisi, 5 arazi toplulaştırma projesi, 92 taşkın koruma tesisi, 10 gölet, 4 yeraltı depolama tesisi ve 10 bin hidroelektrik santrali inşa ettik. İnşa ettiğimiz sulama projeleriyle Denizli'de 897 bin dekar ziraii araziyi sulamaya açtık. Denizlili çiftçilerimize toplam yaklaşık 4 milyar TL tarımsal destek sağladık. Sanayi ve teknolojide Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesine, 1 teknopark, 15 Ar-Ge merkezi, 12 tasarım merkezi kurduk. Enerjide Denizli'nin 15 ilçesine doğalgaz arzı sağladık. Önümüzdeki süreçte Bekilli ilçesine de doğalgaz sağlamayı planlıyoruz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "20 yılda Denizli\'ye 70 milyarlık yatırım yaptık
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: '20 yılda Denizli'ye 70 milyarlık yatırım yaptık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi
    01:24 Hatay'da polis operasyonunda 9 kişi yakalandı, çok sayıda silah ele geçirildi

    Hatay Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda çeşitli suçlardan aranan 9 kişi yakalandı. Operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmat da ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli makamlara sevk edilirken, bazıları adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.


Advertisement