Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Soyadı Temelli Ama Kendi Temelsiz Biri" - Son Dakika
Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Soyadı Temelli Ama Kendi Temelsiz Biri"

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Soyadı Temelli ama kendi temelsiz biri" "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölgemiz yok.

28.03.2019 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Soyadı Temelli ama kendi temelsiz biri"

" Türkiye'de Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Sen Kürdistan'ı mı arıyorsun, Irak'ın kuzeyinde var, yanına al o mekanizmanın içinde olanları da beraberce defolup gidin o Kürdistan'a"

"Seçimler milletimizi yordu"

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Soyadı Temelli ama kendi temelsiz biri var. Türkiye'de Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Sen Kürdistan'ı mı arıyorsun, Irak'ın kuzeyinde var, yanına al o mekanizmanın içinde olanları da beraberce defolup gidin o Kürdistan'a. Size bu topraklarda mama yok. Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesini ipotek altına aldın, sen kimsin?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim mitinglerini bugün Ankara'da sürdürdü. Ankara'nın ilçesi Haymana ve Elmadağ'ın ardından Erdoğan Çubuk'ta vatandaşlara seslendi. Millet ittifakına değinen Erdoğan, dörtlü mekanizma içinde CHP, sözde İYİ Parti, Kandil'den talimat alan HDP ve Saadet Partisi olduğunu aktardı. AK Parti'nin referansının yapılan yatırımlar olduğunu dile getiren Erdoğan, 3 bin kişi kapasiteli bir yurt yapılacağını, Çubuk Gençlik Merkezi'nin yapımının da bitmek üzere olduğunu söyledi. Erdoğan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile Çubuk arasındaki metro hattı projesinin 16 kilometre uzunluğunda olacağını ve 5 istasyonu bulunacağını açıkladı. Erdoğan hattın etüt proje çalışmalarının bu yıl tamamlanacağını kaydetti.

Çubuk Yukarı Çavundur Barajının tamamlandığını anımsatan Erdoğan, "Yaklaşık 4 bin dekar araziyi sulayacak barajın, sulama tesisinin yapımı devam ediyor. Bunları size Yavaş anlatmaz, anlamaz bu işlerden" diye konuştu.

Çubuk'ta yapılacak hizmetler

Önümüzdeki dönemde ilçeye yapılacak hizmetlerden söz eden Erdoğan, bir Aile Yaşam Merkezi yapılacağını ve bünyesinde Çocuk Kulübü, Gençlik Merkezi, Yaşlılar Merkezi, Engelliler Merkezi, Hanımlar Lokali gibi birimlerin bulunacağını duyurdu. Gökçedere Spor Tesisleri ile bir millet kütüphanesinin de ilçeye kazandırılacağını dile getiren Erdoğan, "Yıldırım Beyazıt mahallemizdeki 30 bin metrekarelik alanda, içinde çocuk oyun ve spor alanları, bitki sergi alanları, bisiklet, koşu ve yürüyüş yolları, dinlenme alanları ve kır bahçesinin olacağı bir park yapacağız. Okullarımızı ve mahallelerimizi mini futbol ve voleybol sahalarıyla donatacağız. İlçemizi potansiyeline uygun yatırımlarla donatmak için hep birlikte gece gündüz çalışacağız. Küçükbaş hayvan yetiştiricilerimize önümüzdeki yıldan itibaren damızlığa ayırdıkları her hayvan için 100 lira ilave destek ödemesi yapacağız. Bu küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde çok ciddi bir rakamdır. Çiftçilerimizin girdi fiyatlarındaki yükseliş sebebi ile yaşadıkları sıkıntıları yakından biliyorum. Türk ekonomisine yönelik saldırılardan en çok mağdur olan kesimlerin başında üreticilerimiz geliyor. Bu sorunları aşmanın yolu ekonomimizin gücünü artırmaktan, saldırılara karşı mukavemeti bizi sağlamlaştırmaktan geçiyor. Türkiye'nin bir daha kur, faiz, enflasyon şer üçgeninde sıkıştırılmasına izin vermeyecek, güçlü bir ekonomik yapı kurmakta kararlıyız. Ülkemizi 2023'e hedeflerimize ulaştıracak adımları attıkça bu tür tuzakların üstesinden daha kolay geleceğimize inanıyorum. Seçimlerden sonra tüm gücümüz ve imkanlarımızla bu konuya odaklanacağız. Yapısal reformlardan ve reel ekonominin desteklenmesine, istihdamın artırılmasına kadar her alanda ülkemizin önünde yepyeni bir dönem açacağız" mesajını verdi.

"YPG bize zarar gelir mi" sözleri

Türkiye'nin güney sınırları boyunca terör koridoru kurmak isteyenlerin 31 Mart'ı beklediğini dile getiren Erdoğan, başta Kemal Kılıçdaroğlu'nun beklediğini ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun, "YPG bize zarar gelir mi" sözlerini anımsatan Erdoğan, "Türkiye'nin güneyinde, Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna YPG var. Bunlar oradan bize saldırılar yapmadılar mı? YPG bizi 100'ü aşkın kardeşimizi şehit etmedi mi? Sen de nasıl bir akıl var ya? 16 bin 500 kilometre uzaklıkta Yeni Zelanda'da cuma ibadetindeyken şehit edilen 51 kişi var. Yüzde 99'u Müslüman olan Türkiye'de bir siyasi partinin başındaki bu bay Kemal, ya sen önce bir defa bir aynaya bak. Sen nesin, kimsin, yani Müslümanların karşısına geldiğin zaman bu ülkede bukalemun gibi değişeceksin ama kalkıp böyle bir şey olduğu zaman da faturayı Müslümanlara keseceksin. Bunu biz batılılardan duyuyoruz da sana ne oluyor bay Kemal? Bu da Mansur Yavaş gibi birisini getirdi, Ankara'ya başkentimize Büyükşehir Belediye Başkan Adayı yaptı. Onun bundan bir farkı olabilir mi? Sahte senetlerle bu da milletimizi aldatmaya kalkıyor. Bay Kemal'in kılavuzu karga, kılavuzu karga olanlarla biz yola gitmeyiz" vurgusunu yaptı.

"Seçimler milletimizi yordu"

"Soyadı Temelli ama kendi temelsiz biri var" diyen Erdoğan, HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli'nin Kürt olmadığını anımsatarak, "Türkiye'de Kürdistan diye bir bölgemiz yok. Sen Kürdistan'ı mı arıyorsun, Irak'ın kuzeyinde var, yanına al o mekanizmanın içinde olanları da beraberce defolup gidin o Kürdistan'a. Size bu topraklarda mama yok. Sen ne zamandan beri benim Kürt kardeşlerimin iradesini ipotek altına aldın, sen kimsin? Benim Kürt kardeşlerimin oyları kendi iradelerindedir. Nereye isterlerse oraya bu oylarını kullanırlar ve AK Partili olarak bizler bugüne kadar Kürt kardeşlerimin Güneydoğuda bütün haklarının en üst düzeyde savunucusu olduk. Bunlar hain, bunların zerre kadar bu bölgede emeği yok. Ne yaptılar çukur kazdılar mı, hendekleri kazdılar mı, devletin makinalarını oralarda kullandılar mı, verdiğimiz paraları nereye gönderdiler Kandil'e" şeklinde konuştu.

Erdoğan, son yıllarda üst üste yaşanılan seçimlerin milleti yorduğunu ifade ederek, "İnşallah pazar gününden sonra, önümüzde dört buçuk yıllık kesintisiz bir dönem var. Belediyede de 5 yıl. Bu zamanı, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırmak için en verimli şekilde kullanacağız" diye konuştu.

Erdoğan vatandaşa hitabından sonra Çubuk'ta Ülkü Ocakları İlçe Başkanlığını da ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Soyadı Temelli Ama Kendi Temelsiz Biri"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Soyadı Temelli Ama Kendi Temelsiz Biri' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti
    18:29 Sur Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret iddialarını reddetti

    Sur Belediyesi, mazbata töreninin ardından belediyede DEM Parti yöneticilerinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sözler söyledikleri iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlatması üzerine açıklama yaptı. Açıklamada, “Parti Yönetimimiz ve Eş Başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler, bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup, tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” denildi.

  • Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'
    18:17 Başkan Doğan: 'İlk işimiz trafik'

    Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Halit Doğan, trafik sorununu çözmek için çalışacaklarını belirtti.

  • Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    18:10 Atakum Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Atakum Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda yeni komisyonlar oluşturuldu ve meclis çalışmaları hızlandırıldı.

  • Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz
    18:08 Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen: Borçlarımızı ödeyeceğiz

    Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen, "Ayın birinde GAZDAŞ'ın doğal gaz tedarikçisinin Kilis Belediyespor'a ait 19 aylık doğal gaz faturası yüzünden daha mazbatamı almadan, doğal gazını kesmesi ve futbolcularımızın, çocukların, gençlerin soğuk suyla duş almak zorunda kalması bizi üzdü. Görüşme yaptık, borcun yarısını ödedik bütçemiz nezdinde doğal gazı geri açtırdık" dedi.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı
    18:04 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Şırnak'ta bir düğüne katıldı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Siirt Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sabri Sidar'ın Şırnak'ta düzenlenen düğün törenine katıldı. Bakan Göktaş, çiftin nikah şahitliğini yaparak genç çifti tebrik etti. Konuşmasında ailenin önemine vurgu yapan Göktaş, evliliklerinin örnek olacağına inandığını belirtti.

  • Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL
    17:59 Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin Borç Yükü 853 Milyon TL

    Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, belediyenin toplam borcunun 853 milyon olduğunu belirtti. Kaya, borç yükünün ağır olduğunu ancak şikayetçi olmanın bir hakkı olmadığını söyledi.

  • Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı
    17:54 Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tek kadın muhtar göreve başladı

    Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesine bağlı Tapkıran Mahallesi'nde 172 seçmenin bulunduğu muhtarlık seçimlerinde Fatma Alagöz, tek kadın muhtar olarak seçildi. Alagöz, mazbatasını alarak görevine başladı ve 5 yıllık süre boyunca mahallesine hizmet etmeyi hedeflediğini belirtti. Ayrıca, Alagöz, kadınların da bu görevi yapabileceğini ispatlamak istediğini söyledi.

  • Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı
    17:54 Eski Gölbaşı Belediye Başkanı, kadın personele baskı iddialarını açıkladı

    Eski Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, seçimde kendisine destek verdikleri gerekçesiyle bazı kadın personele baskı uyguladığını ve istifa etmeye zorlandıklarını iddia etti. Şimşek, bu iddiaları desteklemek için Gölbaşı Belediyesinde görevlendirilen kadınları ziyaret etti ve basın açıklaması yaptı. Şimşek, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e seslenerek, adalet, hak, hukuk ve kadın eşitliği söylemlerine rağmen Gölbaşı Belediye Başkanının kadınlara yönelik zulümlerini incelemesini istedi. Şimşek, insanlarla uğraşmak yerine Gölbaşı'na hizmet etmeye odaklanılması gerektiğini vurguladı.

  • BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'
    17:53 BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'Önce devletim, önce ülkem, önce milletim'

    Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde belediye başkanlarıyla bir araya gelerek 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerini değerlendirdi. Destici, Cumhur İttifakı hassasiyetiyle aday göstermedikleri bölgelerde terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısının kazanma ihtimalinin olduğunu belirtti. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclislerinin açılışında yaşanan tartışmalara da değinen Destici, demokrasi içinde bu tür hadiselere meydan verilmemesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement