Devletin Zirvesi Buluştu - Son Dakika
Politika

Devletin Zirvesi Buluştu

Devletin Zirvesi Buluştu

Adli Yıl açılış töreni Yargıtay konferans salonunda başladı. Adli Yıl açılış töreni, devletin zirvesini bir araya getirdi.

08.09.2008 10:50

Adli Yıl açılış töreni Yargıtay konferans salonunda başladı. Adli Yıl açılış töreni, devletin zirvesini bir araya getirdi. AKP hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya törene katılmazken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın soğuk bir şekilde tokalaşması dikkat çekti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt, Danıştay Başkanı Mustafa Birden ve yüksek yargı organları mensupları katıldı.

-HÜKÜMETTEN GENİŞ KATILIM-

Törene Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanları Cemil Çiçek, Said Yazıcıoğlu ve Hayati Yazıcı, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

AKP hakkında kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya törene katılmadı. Başbakan Erdoğan salona girdiğinde CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la soğuk bir şekilde tokalaştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Yargıtay 1. Başkanı Hasan Gerçeker Yargıtay'ın giriş kapısında karşıladı. Gül'ün gelmesiyle tören başladı. Tören, Yargıtay 1. Başkanı Hasan Gerçeker'in konuşmasıyla sürüyor. (ANKA)

(İG/ZG)

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Devletin Zirvesi Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement