Dp Denizli İl Başkanı Çelik: "Herkes Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygılı Olmalı" - Son Dakika
Politika

Dp Denizli İl Başkanı Çelik: "Herkes Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygılı Olmalı"

Dp Denizli İl Başkanı Çelik: "Herkes Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygılı Olmalı"

Demokrat Parti (Dp) Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, 11.cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Meşru Yolla Seçildiğini Belirterek, Herkesin Bu Makama Saygılı Olması Gerektiğini Söyledi.

30.08.2007 13:38

Demokrat Parti (DP) Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün meşru yolla seçildiğini belirterek, herkesin bu makama saygılı olması gerektiğini söyledi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 100 günü aşan adaylık tartışması sonucu seçildiğini belirten DP Denizli İl Başkanı Aşkın Çelik, "Sayın Abdullah Gül, partisi tarafından aday gösterilmiş, yapılan seçim de usulüne uygun olarak sonuçlanmıştır. Ortada meşru olarak seçilen cumhurbaşkanı olduğuna göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkese düşen görev, bu makama saygılı olmaktır. Ben Türk milletine seçimin hayırlı olmasını diliyorum. Bu görevde Sayın Abdullah Gül beye başarılar diliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı seçimleri döneminde oluşturulan havayı hiçbir zaman onaylamadıklarını kaydeden Çelik, "Sanki sancılı bir dönemden geçiyor havası verilmeye çalışıldı. Tabii ki herkesin altına imza atabileceği bir isim bulmamız mümkün değildir. Geçmişte de bu böyle olmuştur. Demokrat Parti olarak biz kimsenin çoluk çocuğuyla, ailesiyle meşgul değiliz. Biz Türkiye'de milletle, milletin siyasetiyle meşgulüz. İsteğimiz; Türkiye'nin ikili gerginlik ekseninde, kendisini sıkan bugünkü siyaset pozisyonundan

kurtulmasıdır. Türkiye gerçekten yeni bir restorasyonla, huzuru, birlikteliği, siyasetin kendi eksenine oturmasını millet eliyle sağlayacaktır" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasında hangi konularda gerilim çıkar araştırmasının yapılmaya başlandığını söyleyen Çelik, "Türkiye ne kaybettiyse bundan kaybetti. Ben DP İl Başkanı olarak böyle bir kapışmayı bekleyenlerden değilim. Birlik beraberlik içinde bu ülkenin bir adım ileri gitmesi için elimizden gelen ne varsa yapmalıyız" şeklinde konuştu.

(AV-SÇ-CC-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Dp Denizli İl Başkanı Çelik: 'Herkes Cumhurbaşkanlığı Makamına Saygılı Olmalı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement