DSP Genel Başkanı Masum Türker Soma'da - Son Dakika
Politika

DSP Genel Başkanı Masum Türker Soma'da

DSP Genel Başkanı Masum Türker Soma\'da

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti yöneticileriyle birlikte yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden ocağını ziyaret etti.

16.05.2014 14:26

DSP Genel Başkanı Masum Türker, parti yöneticileriyle birlikte yüzlerce işçinin hayatını kaybettiği Soma'daki maden ocağını ziyaret etti.

Kurtarma çalışmalarının yapıldığı maden ocağında kurtarma ekiplerini ziyaret eden Türker, Afet Koordinasyon Merkezi'ne geçerek Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ve Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.

Bakan Taner Yıldız'a başsağlığı dileklerini iletirken Türkiye'nin başı sağolsun diyen Türker, "Vefat eden işçilerimizin hepsi bizim için maden şehididir. Türkiye'de bu konuda çok söz söylemek mümkün ama bu olaylarla ilgili gelecekte daha sağlıklı yol haritası çizilmesi için bu olay önemli. Yer altı kaynağımızın çıkartılmasında büyük rol oynayan maden emekçilerinin can güvenliği sağlanmalıdır. Teknolojik yatırım önemli ama en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır" dedi.

Türker açıklamasına şöyle devam etti: "Yer altı kaynaklarımızın çıkarılması şarttır. Ancak büyük yatırım gerektiren madenlerin üretilmesinde verimlilik ve karlılıktan önce insan sağlığı gelir. Bugüne kadar yapılan özelleştirmeler işletme bazında olduğu için bu işletmeleri üstlenenler, sahip olamayacaklarını bildikleri bu madenlere gerekli yatırımı yapmazlar. Bu nedenle enerji üretimi için kurulmuş özelleştirilen barajların da böyle olma olasılığı yüksektir. Çünkü barajlara da gerekli bakım ve yatırım yapılmamaktadır. Bu bağlamdaki özelleştirme durdurulmalı, kamunun içinde yer aldığı finansman modelleriyle yapılmalıdır" ifadesini kullandı.

Ziyaretlerinden dolayı Türker'e teşekkür eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybettiği bu olayın yaşanmasını istemezdik. Olayla ilgili kapsamlı araştırmalarımızı yapacağız. Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirleri çok daha fazla alacağız. Hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker'in Soma ziyaretine, DSP Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Uğurtürk, Parti Meclisi üyeleri Uğur Gürel, Mehmet Gündüz, Erdinç Özdil, Özer İşçi, DSP Manisa İl Başkanı Mesut Öztürk, DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe işçi sağlığı ve iş güvenliği uzmanı Dr. Cengiz Sepkin, Muhterem Gür, Necat Artun ile birlikte çok sayıda partili eşlik etti.

Türker, ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile görüştü. CHP önceki Genel Başkanı Deniz Baykal ile birlikte kriz merkezinde kaza hakkında brifing aldı.

Türker, Maden Şehitleri Aileleri Dayanışma Derneği Başkanı Nihat Hanay ve arkadaşlarıyla birlikte maden şehitlerinin ailelerinin geleceği hakkında görüştü.

Ayrıca Türker, Kızılay yetkilileriyle görüşerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika DSP Genel Başkanı Masum Türker Soma'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement