Emine Erdoğan, Endonezya'da G20 liderlerinin eşleriyle bir araya geldi - Son Dakika
Politika

Emine Erdoğan, Endonezya'da G20 liderlerinin eşleriyle bir araya geldi

Emine Erdoğan, Endonezya\'da G20 liderlerinin eşleriyle bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya'da lider eşleriyle bir araya geldi.

16.11.2022 00:59  Güncelleme: 01:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Endonezya'da lider eşleriyle bir araya geldi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo'nun eşi İriana Joko Widodo'nun ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada, Emine Erdoğan, diğer lider eşleriyle Endonezya'ya özgü dokumaları inceleyip, yöresel el sanatları atölyeleri hakkında bilgi aldı.

Öte yandan Emine Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in eşi Maria Begona Gomez Fernandez ile Bali'de ikili görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmede, Erdoğan ve Fernandez'in, "Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı" hakkında tecrübelerini paylaştığı, dünyayı tehdit eden su krizi için küresel işbirliğinin önemine değindiği öğrenildi. Görüşmede ayrıca Emine Erdoğan'ın, Fernandez'e, Türkiye'deki yenilenebilir enerji uygulamalarını anlattığı belirtildi.

Emine Erdoğan, Bali'de Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol'un eşi Keon-Hee Kim ile de bir araya geldi.

Görüşmede, Sıfır Atık Projesi sürecini anlatarak, Kim'den Güney Kore'deki atık yönetimi uygulamaları hakkında bilgi alan Emine Erdoğan'ın, ortak çalışma alanları üzerine fikir paylaşımında bulunduğu ifade edildi.

Emine Erdoğan, Kim ile görüşmesinde ayrıca "kadın hakları" konusunda yürütülen çalışmalara ilişkin görüş alışverişinde bulundu. - BALİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Emine Erdoğan, Endonezya'da G20 liderlerinin eşleriyle bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement