Erdoğan: Afrin'deki Bu Operasyonlar Kararlı Bir Şekilde Devam Ediyor, Edecek İdlib'le Devam Edecek... - Son Dakika
Politika

Erdoğan: Afrin'deki Bu Operasyonlar Kararlı Bir Şekilde Devam Ediyor, Edecek İdlib'le Devam Edecek...

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Afrin'deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor, edecek.

06.02.2018 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, " Afrin'deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor, edecek. İdlib'le devam edecek. Bizim 100'ü aşkın şehidimiz var. Bunu Amerika duyuyor mu, görüyor mu? Sayın Obama da doğru konuşmadı şu anda Sayın Trump da aynı yolda gidiyor.' Mümbiç'ten çıkacağız' dediler. Niye duruyorsunuz hadi çıkın. Biz Mümbiç'e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz farkımız bu. Amerika'ya şunu da söyledik; 'terör örgütleri ile beraber hareket etmeyin.' Bir şeye yapılacaksa gelin Türkiye ile beraber yapın dedik. Ülkemde bir çok bu noktadaki yaklaşımlar farklı olabilir. Kusura bakmayın biz büyük devlet olmaya, bu ülkede birilerinin canımızı acıtmasına müsaade etmek istemiyorsak bu topraklarda belirleyici olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu.

"ACİL DURUMLAR HARİCİNDE KESİNLİKLE DIŞARIDAN HAZIR OLARAK ALMAYACAĞIZ" Erdoğan, "Kendi göbeğimizi kendimiz kesmediğimiz takdirde bize verilen bir vidanın dahi yeri geldiğinde baskı hatta şantaj malzemesine dönüştürüldüğünü gördük. Yakın dönemde cumhurbaşkanlığı korumalarına alınacak tabancalar konusunda acı bir tecrübe yaşadık. İşlerine gelmeyince bize tabanca vermeyenlerin diğer silahlar konusunda nasıl bir tavır içinde olduğunu ve olabileceğini az çok hepiniz tahmin edersiniz. Kritik savunma sanayi ürünlerimizin kendi imkanlarımız ile üretmek işini belirli bir düzeye getirmemiş olsaydık şu anda ne halde bulunurduk. Bunu düşünmek bile istemiyorum. Şöyle bir karara vardık ülkemizde tasarlanabilecek, üretilebilecek, geliştirilebilecek hiçbir ürünü, yazılımı sistemi acil durumlar haricinde kesinlikle dışarıdan hazır olarak almayacağız. Gerekirse daha çok zaman, para harcayacak ama mutlaka kendi tasarımlarımızı, ürünlerimizi geliştireceğiz" diye konuştu. Erdoğan, "Ak Parti Gençlik kollarının 1 buçuk milyon olan üye sayısı ana muhalefet partisinin toplam üye sayısından bile fazla" dedi.

"AFRİN HAREKATI'NDA ETKİSİZ HALE GETİRİLEN TERÖRİSTLERİN SAYISI BİNE DOĞRU YAKLAŞIYOR" Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, Erdoğan, "Can tatlıdır kimse canını kolay kolay tehlikeye atmaz. Evlatlarımız sınırlarımız içinde ve dışında can siperhane bir mücadele yürütürken bize bir mesaj veriyorlar bu mesaj tüm milletimiz için daha büyük bir Türkiye'yi inşa etmekle sorumlu olduğumuzdur. 2023 hedeflerine ulaşmak bunun sadece ilk adımıdır. Yapacak çok işimiz var. Artık hiçbir ülke hiçbir kurum Türkiye'nin gücünü ve kararlığını sorgulayamayacak hale gelmiştir. Şu anda Afrin Harekatı'nda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı bine doğru yaklaşıyor. Şehitlerimiz de var. Onlar sevgili peygamberimizin o müjdesine doğru yürüyorlar" ifadelerini kullandı.

"AFRİN'DEKİ BU OPERASYONLAR KARARLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR, EDECEK. İDLİB'LE DEVAM EDECEK"

'Reis bizi Afrin'e götür' sloganları üzerine Erdoğan şöyle konuştu: "İnşallah ihtiyacımız olduğu anda beraber gideceğiz. İşi sıkı tutuyoruz. Afrin'deki bu operasyonlar kararlı bir şekilde devam ediyor, edecek. İdlib'le devam edecek. İki de bir bize; 'ne zaman bitireceksiniz?' sorusunu soranlara diyorum ki; siz Afganistan'daki operasyonlarınızı ne zaman bitirdiniz?

OBAMA DA DOĞRU KONUŞMADI ŞU ANDA SAYIN TRUMP DA AYNI YOLDA GİDİYOR

Bizim 100'ü aşkın şehidimiz var. Bunu Amerika duyuyor mu, görüyor mu? Sayın Obama da doğru konuşmadı şu anda Sayın Trump da aynı yolda gidiyor.' Mümbiç'ten çıkacağız' dediler. Niye duruyorsunuz hadi çıkın.

MÜMBİÇ'E TOPRAKLARINI ASIL SAHİPLERİNE TESLİM ETMEK İÇİN GELECEĞİZ

Biz Mümbiç'e topraklarını asıl sahiplerine teslim etmek için geleceğiz farkımız bu. Amerika'ya şunu da söyledik; 'terör örgütleri ile beraber hareket etmeyin.' Bir şeye yapılacaksa gelin Türkiye ile beraber yapın dedik. Ülkemde bir çok bu noktadaki yaklaşımlar farklı olabilir. Kusura bakmayın biz büyük devlet olmaya, bu ülkede birilerinin canımızı acıtmasına müsaade etmek istemiyorsak bu topraklarda belirleyici olacağız.

O ZAMAN SİZİN TÜRKİYE'YE İRAN'A YÖNELİK HESABINIZ VAR

Bizim sorunumuz bu bölgede güneyimizdeki bir kısım Kürtlerle değildir tamamıyla terör örgütleriyledir. Bu PYD'dir YPG'dir DEAŞ'tır PKK'dır. Amerika 'DEAŞ'ı temizledik' diyor niye hala buradasın? 5 bin TIR silah ve mühimmat getiriyorsun. Kuzey Suriye'de bunların ne işi var? 'DEAŞ'la mücadele için gönderiyoruz' diyorsan buna da karnımız tok. Kendilerine söylediğim için bu konuda rahatım çok açık net bir şey var o zaman sizin Türkiye'ye İran'a yönelik hesabınız var veya olmaz ya Rusya'ya yönelik hesabınız var. Biz yerimizde dimdik duruyoruz, duracağız. Beşerin olduğu gibi devletlerin de bir kader planı vardır. Kaderin üstündeki kadere inandığımız için şu anda bu süreci işletiyoruz, işleteceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Erdoğan: Afrin'deki Bu Operasyonlar Kararlı Bir Şekilde Devam Ediyor, Edecek İdlib'le Devam Edecek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.

  • 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu
    21:22 29 Yıl Önce Terör Saldırısında Şehit Edilen Babasının Koltuğuna Oturdu

    Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde 29 yıl önce terör örgütü PKK tarafından şehit edilen dönemin Belediye Başkanı Kemal Tekin'in oğlu Ali Emrah Tekin, 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde belediye başkanı seçildi. Mazbatasını alarak göreve başlayan Tekin, babasının ilkeleri doğrultusunda Nazımiye halkına hizmet etmenin birinci amaçları olduğunu belirtti.

  • İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi
    21:17 İmamoğlu, 2028'deki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermedi

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, gelecek seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya cevap vermekten kaçındı. İmamoğlu, gazetecilere 'Allah bilir' cevabını bile vermediğini söyledi ve meseleye bütünlükçü bir bakış açısıyla yaklaştıklarını vurguladı.

  • İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı
    21:03 İBB Meclisinde, 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisinde, İBB'nin 2023 yılı faaliyet raporu tartışıldı.

  • Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti
    21:01 Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı Ziyaret Etti

    Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette yerel yönetimlerle ilgili fikir alışverişi yapıldı ve Altıeylül adına Türk Bayrağı hediye edildi. Mansur Yavaş da Altıeylül'e ziyaret sözü verdi.


Advertisement