Erdoğan, Gül'ün Siyasete Döneceği Tartışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika
Politika

Erdoğan, Gül'ün Siyasete Döneceği Tartışmalarını Değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün siyasete dönüp dönmeyeceği konusundaki tartışmaları değerlendirerek, "Güzel olur, hayırlı olur.

06.03.2015 14:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüp dönmeyeceği konusundaki tartışmaları değerlendirerek, "Güzel olur, hayırlı olur. Karar tabi ki Abdullah Bey'indir" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Metal Sendikası Kadın İşçiler 20. Büyük Kurultayı'na katıldıktan sonra Balıkhisar Mahallesi'ndeki Hz. Osman Camii'nde cuma namazını kıldı. Cuma namazının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Erdoğan, bir gazetecinin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile yaptığı görüşme ve Konya'da askeri uçağın düşmesini sorması üzerine, "Öncelikle iki kahraman şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Kahraman pilotlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Dün, Genelkurmay Başkanımızla haftalık toplantımızı yaptık ama gündemimizde şüphesiz ki ağırlıklı olarak bu vardı. Hava Kuvvetleri Komutanımız Azerbaycan'da. Dönüşünden sonra bunu teknik bir değerlendirmesini yapacağız dediler. Bu konuyla ilgili olarak buradaki hata nedir, ne değildir bunların hepsinin incelemesini yapacaklar. Bu bir pilotaj hatası mıdır, teknik midir yoksa meteorolojik midir bütün bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra tabi nihai kararı verilecektir. Şu anda o karar verilmeden burada bu tür şeyleri söylememiz yanlış olur ama bu işin bir değerlendirmeye tabii tutulacağını ve şu anda bu tür uçaklardan elimizde 47 tane var. Bu çalışmayı yapıp, o çalışmadan sonra bunun nihai kararı verilecektir" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüp dönmeyeceği ile ilgili soruya, "Bir defa adaylık konusu Abdullah Bey'in kendi takdiridir. Ben kendisiyle geçen hafta bir görüşme yaptım. Benim görüşmem sayın babası çok değerli büyüğümüz biliyorsunuz ki bir rahatsızlık geçirdi, hastaneye kaldırmışlardı. Abdullah Bey Kayseri'ye gitmişti. Ben Kayseri'de kendilerini babasının bu rahatsızlığı sebebiyle aradım. Şifa dileğinde bulundum. Diğer politik, siyasi kararlar tabi ki Abdullah Bey'indir. Bana göre böyle bir şey için vereceği karar güzel de olur. Hayırlı olsun" karşılığını verdi.

"Gül'ü aktif siyasette görmek ister misiniz?" sorusuna ise Erdoğan, "Dedim ya güzel olur, hayırlı olur. Karar tabi ki Abdullah Bey'indir" cevabını verdi.

Hakan Fidan'la ilgili kırgınlığının devam ettiği yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Daha önceki kararlarım hepsi biliniyor ortada. Bundan sonraki süreç Hakan Bey'in kendine aittir" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Erdoğan, Gül'ün Siyasete Döneceği Tartışmalarını Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı
    09:45 İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönem için çalışmalara başladı

    Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, yeni dönemin ilk toplantısını gerçekleştirdi ve çalışmalara başladıklarını belirtti. Başkan Kurnaz, meclis üyelerine başarılar dileyerek, ilçenin ve şehrin meselelerini birlikte çözeceklerini ifade etti.

  • Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu
    09:43 Saadet Partisi Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun Oldu

    Saadet Partisi (SP) Kayseri İl Başkanı Baki Coşkun, 31 Mart seçimlerinde Melikgazi Belediye Başkan Adayı olmasının ardından görevine iade edildi.

  • İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı
    09:30 İstanbul'da uluslararası suç örgütü üyesi yakalandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen 'Mahzen-27' operasyonuyla kırmızı ve sarı bültenle aranan Kazakistan uyruklu Nurlan Zharımbetov'un yakalandığını açıkladı. Zharımbetov, dolandırıcılık ve hırsızlık suçlarından aranıyordu.

  • Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor
    09:17 Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na Tebrik Ziyaretleri Devam Ediyor

    31 Mart Yerel Seçimleri'nde yeniden seçilen Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu'na tebrik ziyaretleri sürüyor. Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar tarafından yapılan tebrik ziyaretleri Başkan Bakkalcıoğlu tarafından teşekkürle karşılandı.

  • Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi
    09:15 Batman'ın Sason ilçesinde ilk kadın muhtar seçildi

    Batman'ın Sason ilçesine bağlı Yolüstü köyünden muhtarlığa seçilen Züleyha Avunç, ilçenin ilk kadın muhtarı unvanını aldı. Avunç, köydeki kadınları geziye götürmek için belediye başkanının kapısını çaldı.

  • Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi
    09:02 Anka Haber Ajansı 16 Nisan Salı Gündemi

    Asaf Savaş Akat İktisat Ödül Töreni, siyasi partilerin grup toplantıları, İçişleri Bakanı'nın trafik verileri açıklaması, 1 Mayıs programı basın açıklaması, İzmir Gemi Söküm Koordinasyonu'nun basın açıklaması, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, YRP Genel Başkan Yardımcısı'nın açıklamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı yapılacak.

  • Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı
    08:52 Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi başkan yardımcısı olarak atadı

    Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, CHP'li Meclis Üyesi Cavit Cebeci'yi belediye başkan yardımcısı olarak görevlendirdi. Cebeci, Ertaş'ın seçim sürecinde yakın çalışma ekibinden olan bir isimdir.

  • Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı
    08:49 Mersin'in Mut ilçesinde İki Kadın Muhtar Adayı Seçimleri Kazandı

    Mersin'in Mut ilçesinde gerçekleşen mahalli idareler genel seçimlerinde, Fatma Ayan ve Fatma Dorla isimli iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak muhtar seçildi. Ayan, Tuğrul Mahallesi'nde 63 oy alarak muhtar seçilirken, Dorla ise Çömelek Mahallesi'nde 125 oy alarak muhtar seçildi. İki kadın muhtar da görevlerine başlamak için mazbatalarını aldı ve mahallelerinde hizmet etmek için çalışacaklarını ifade etti.


Advertisement