Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika
Politika

Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı

Gazze\'nin Yeniden İmarı Konferansı

CHP İstanbul Milletvekili Eyidoğan: "Ortadoğu barışı ve savaş yaralarının kapatılması için tüm dünyanın davetli olduğu uluslararası yeniden imar ve barış tesisi konferansında Türkiye'nin bulunmaması çok açıktır ki AKP'nin uzun yıllardır Filistin ve Gazze üzerinde yürüttüğü politikaların iflası anlamına.

15.10.2014 14:05

CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Mısır'da düzenlenen Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı'na ilişkin, "Ortadoğu barışı ve savaş yaralarının kapatılması için tüm dünyanın davetli olduğu uluslararası yeniden imar ve barış tesisi konferansında Türkiye'nin bulunmaması çok açıktır ki AKP'nin uzun yıllardır Filistin ve Gazze üzerinde yürüttüğü politikaların iflası anlamına gelmektedir" dedi.

Eyidoğan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında İsrail'in saldırıları sebebiyle büyük yıkımın yaşandığı Gazze'nin imarı için Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen "Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı"na Türkiye'nin katılmamış olmasına dikkati çekti.

Saldırıları gerçekleştiren İsrail'in konferansa davet edilmemesinin gayet doğal olduğunu vurgulayan Eyidoğan, "Peki Gazze'nin yeniden imarı konferansında Türkiye neden yoktur? Türkiye davet mi edilmemiştir, yoksa özellikle mi katılmamıştır ya da uluslararası arenada İsrail gibi bir muamele mi görmüştür" diye soran Eyidoğan, AK Parti iktidarının Filistin politikasını eleştirdi.

Eyidoğan, "Ortadoğu barışı ve savaş yaralarının kapatılması için tüm dünyanın davetli olduğu böylesine önemli bir uluslararası yeniden imar ve barış tesisi konferansında Türkiye'nin bulunmaması çok açıktır ki AKP'nin uzun yıllardır Filistin ve Gazze üzerinde yürüttüğü politikaların iflası anlamına gelmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun savunduğu Ortadoğu ve Filistin politikalarının yanlışlığının anlaşıldığının ortaya çıktığını ifade eden Eyidoğan, bu durumun Türkiye'nin bölgedeki imajı ve çıkarlarına da zarar verdiğini söyledi. Eyidoğan, "O kadar ki dünyanın her yerinde yaptıkları ve tamamladıkları işleri ile kendini kanıtlamış olan Türk işadamları ve müteahhitleri bu yanlış politikalardan dolayı Filistin'de devre dışı kalmışlardır. Ortadoğu'da çalışan emekçi kardeşlerimiz işlerini bırakmak ve ülkeye dönmek zorunda kalmışlardır" diye konuştu.

Açıklamalarının ardından AK Parti tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan yeni yargı paketine ilişkin soruyu da yanıtlayan Eyidoğan, anayasal hak olan gösteri ve protestoların şiddet içermemesi gerektiğini vurguladı. Eyidoğan, "Demokrasiyi isteyen, gelişmek isteyen, AB'ye üye olmak isteyen bir ülkede, şiddetten uzak sosyal tepkilerin bastırılması gibi bir döneme doğru gittiğimizi hissediyoruz. Bazı terör içeren şiddet olaylarının, sokaklardaki yakıp yıkma gibi şiddet olaylarının bahane edilerek Türkiye'deki sosyal tepkileri de bastırma yoluna gitmek hiç adil olmayacaktır. Yeni bir baskıcı dönemin işaretlerini görüyoruz. Bu hayırlı bir gidiş değildir" ifadelerini kullandı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gazze'nin Yeniden İmarı Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement