Gözler Murat Kurum'a çevrilse de kulisler bu iddiayla sallanıyor: AK Parti İBB için Tevfik Göksu'yu düşünüyor - Son Dakika
Politika

Gözler Murat Kurum'a çevrilse de kulisler bu iddiayla sallanıyor: AK Parti İBB için Tevfik Göksu'yu düşünüyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nı devreden AK Parti İstanbul Milletvekili Murat Kurum'un adı, 2024 yerel seçimlerinde İBB başkanı adaylığı için geçmişti ancak son dönemde kulislerde, Kurum'un vekil olarak görevine devam edeceği iddia edildi. İBB başkanlığı içinse Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun adı konuşuluyor.

08.06.2023 11:40  Güncelleme: 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak atanan Mehmet Özhaseki, görevi Murat Kurum'dan teslim aldı. Eski Bakan Kurum ise siyasi hayatını yeni dönemde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak sürdürecek.

KURUM'UN ADI GEÇMİŞTİ

Öte yandan Murat Kurum'un yeni Kabine'de yer almaması Ankara kulislerinde bir başka iddiayı da gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kurum'u 2024 yerel seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday göstereceği ve çalışmalarına odaklanması için bu kararı aldığı öne sürülmüştü.

KULİSLERDE GÖKSU'NUN ADAYLIĞI KONUŞULUYOR

Ancak kulislerde Kurum'un vekil olarak TBMM'de bulunmaya devam edeceği, 2024 yerel seçimlerinde ise İBB başkanlığına Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun aday gösterileceği iddia edildi. İBB Meclisi'nde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yaptığı sıkı muhalefetle tanınan Göksu, aynı zamanda İBB AK Parti Grup Başkanvekili görevini sürdürüyor.

Gözler Murat Kurum'a çevrilse de kulisler bu iddiayı konuşuyor: AK Parti İBB için Tevfik Göksu'yu düşünüyor
Gözler Murat Kurum\'a çevrilse de kulisler bu iddiayla sallanıyor: AK Parti İBB için Tevfik Göksu\'yu düşünüyor

Son Dakika Politika Gözler Murat Kurum'a çevrilse de kulisler bu iddiayla sallanıyor: AK Parti İBB için Tevfik Göksu'yu düşünüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Turgay Sancak: Eko başkandan memnunuz. 50 63 Yanıtla
  • bülent C.: Murat Kurum un gelmesi daha iyi olur , Murat bey çevre ve şehirçilik bakanlığı yaptı. İstanbul un deprem öncesi yeniden yapılanması lazım. Partileri bırakın canınızı sevdiklerinizi düşünün bunu Eko yapamaz . Yaparsa Murat bey yapar , devletten alacağı destek ile. Büyük depreme fazla birşey kalmadı. 54 38 Yanıtla
  • Nuray Yigit: ay asla oy vermem asla 34 55 Yanıtla müjdat: sen adamı tanıdıgından deyıl zaten akp lı oldugu için vermıyorsundur 9 12
  • Murat Sarıal: murat kurum yakışır 48 33 Yanıtla
  • Gökhan ONAT: Genç dinamik, çalışkan , milletin taktirini almış Murat Kurum olmalı. İstanbul için kazançtır. Tevfik Göksu ancak ilçe belediye başkanı olabilir....İstanbul Belediye başkanı olacak kişi vizyon sahibi birisi olabilir, o da Murat Kurum. 46 32 Yanıtla
  • Koray Ebe: İstanbul'da ekremin karşısında kimse duramaz bakın herkes biliyor bunu birini harcamaları lazım en gereksiz kimse onu koyacaklar kaybedeceklerini biliyorlar hele bu kötü ekonomi ile .Tevfik beyi izledim o seviyeyi bırakın ilçe başkanı bile olamaz. 28 29 Yanıtla
  • Resul_aski Nihat: Eko istifa git 32 19 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Bir hdp seçmeni ibb kesin akp den olucak chp bitti artık 20 18 Yanıtla
  • Ufuk Korkmaz: Bence uygundur... 15 23 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu
    04:47 Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde iftar yemeğinde vatandaşlarla buluştu

    Efeler Belediye Başkanı ve İYİ Parti Efeler Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Atay, Adnan Menderes Mahallesi'nde düzenlenen iftar yemeğinde mahalle sakinleriyle bir araya geldi. Mahalle sakinleri, Başkan Atay'a desteklerini açıkladı ve teşekkür etti.

  • Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti
    04:37 Brezilya ve Fransa, Venezuela'da adil bir seçim süreci talep etti

    Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Venezuela'da düzenlenecek devlet başkanı seçimiyle ilgili adil bir seçim süreci yürütülmesini istedi. Lula da Silva, muhalefet adayının dışlanmasını eleştirirken Macron, muhalif adayların önündeki engellerin kaldırılması gerektiğini belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu
    03:35 AK Parti Kütahya İl Başkanı ve Belediye Başkan Adayı Halka Çağrıda Bulundu

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, AK Parti Kütahya Belediye Başkan Adayı Kamil Saraçoğlu ve AK Parti Kütahya İl Genel Meclisi Adayı Muhterem Kılıç, 31 Mart'ta halka "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısında bulundular.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak
    01:45 Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da mitinglere katılacak

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sultanbeyli ve Sancaktepe'de düzenlenecek mitinglerde halka hitap edecek. Ayrıca, İstanbul Kongre Merkezi'ndeki Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul Programı'na da katılacak.


Advertisement