Gürsel Tekin: Sarıgül'ün Adaylığı Beni Etkilemez - Son Dakika
Politika

Gürsel Tekin: Sarıgül'ün Adaylığı Beni Etkilemez

Gürsel Tekin: Sarıgül\'ün Adaylığı Beni Etkilemez

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'ye katılmak için resmi başvuruda bulunması, Gürsel Tekin'i daha da motive etti.

01.11.2013 14:54  Güncelleme: 15:23

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün partisinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday adayı olmasının kendisini hiç etkilemeyeceğini, tam tersi bir motivasyon katacağını söyledi.

"SARIGÜL'ÜN ADAYLIĞI BENİ ETKİLEMEZ"

Kırşehir Gençlik Kolları Başkanlığı'nın organize ettiği Gençlik Şöleni için kente gelen Tekin, İl binasında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün CHP'den aday adayı olmasının kendisini nasıl etkileyeceği şeklindeki soruyu cevaplandıran Tekin, olumlu bir etki yapacağını ifade etti.

Tekin, "Hiç etkilemez. Tam tersine bir motivasyon katar. Sonuç itibariyle siyasi partilerde ne kadar rekabet olursa demokrasi o kadar gelişir. Projelerinizi o kadar anlatırsınız. Şu anda 3 tane aday adayı arkadaşımız var. İnşallah 9 kasım günü ben de aday adaylığımı açıklayacağım. Mustafa bey daha partiye dahil olmuş değil. Partiye dahil olduktan sonra tabiki talebini açarsa hep beraber İstanbul ile ilglii siyasetle ilgili hayallerimizi anlatırız. Örgütümüz, partimiz ve İstanbul halkı kimi uygun görürse Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı da o olur" dedi.

BAŞÖRTÜLÜ MİLLETVEKİLLERİ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne bazı milletvekillerinin başörtüsü ile gelmesi konusundaki görüşü sorulan Tekin, siyasetin çok kirlendiğini ileri sürerek, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birisi olan siyaseti kirlilikten arındırmadan demokrasiyi inşa etmenin, özgürlüklerin önünü açmanın mümkün olmadığını savundu.

Siyasi partilerin, Türkiye'nin iç barışını kaygılarına alet etmesi durumunda bu işlerin içinden çıkılamayacağını ifade eden Tekin, şöyle konuştu:

"Part time demokrasi, part time özgürlük değil. Hayatın her alanında özgürlük olması lazım. Kadınların ekonomik özgürlüğü olmadan siyasal özgürlüğünün olması mümkün değildir. Bütün dünya verilerine baktımımızda bugün Türkiyede Türk kadının yaşamış olduğu sorun maalesef içler acısı. Sadece geçen ay 36 tane kadınımızın 20 tanesi şiddetten hayatını kaybetti. 16 kadınımız da intihar ederek hayatına son verdi. Bunların önemli kısmı da Anadolu geleneğine uygun, örtülü, başı kapalı insanlar. Hiç siyaset bunlarla meşgul oldu mu? Ayamama Deresi'nde 9 tane kadınımız hayatını kaybederken AKP rantına, hiç siyasetimiz bunu konuşabildi mi? Adıyaman'dan Giresun'a sadece 25 lira 30 lira yevmiye almak için onlarca kilometre yol gidip yolda trafik kazası geçirerek 16 kadınımızın ölümünü hiç kimse gündeme getirdi mi?"

GAZETE KÜPÜRÜNÜ GÖSTERDİ

Cebinden çıkardığı bir gazete küpürü ve yazıyı gösteren Tekin, bazı AK Parti'lilerin Gaziantep'in Nizip ilçesinde Demokrat Parti'den belediye başkanı seçilen başörtülü kadının durumu için seçim kuruluna itirazda bulunduklarını iddia ederek, şunları kaydetti: "Bakın şu fotoğrafı görmenizi istiyorum. Şu kardeşimiz bir belediye başkanı. Gaziantep Nizip'te belediye başkanı. Anadolu kadınları gibi örtülü, başı kapalı bir kadınımız. Demokrat partiden aday oluyor, seçimi kazanıyor. Ama bugün kadına başörtü özgürlüğü diyen o günün sahtekarları AKP'lilerin açmış olduğu davaya bakın. Bu kadın başörtülü diye seçim kuruluna itiraz dilekçesi veren de bu AKP'liler. Kamuoyunun bunları görmesi lazım."

"ERKEKLE KADININ BİR ARADA OTURMASI DA CAİZ DEĞİL"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın iki yıl önceki balkon konuşmasında 76 milyonun güvencesi olduğunu söylediğini belirten Tekin, gazete küpürünü göstererek, şöyle devam etti:

"Çok da şaşırıyorum. Daha iki yıl önce balkonda '76 milyonun güvencesiyim' diyen bir başbakanın şu cümleleri doğrusu çok manalı ve şaşırtıcı; 'Dinin başörtüsü emrini bilmeyecek kadar cahiller'. O zaman ben başbakana şunu sormak istiyorum; dinimiz parlementoda sadece örtünmesiyle değil, aynı zamanda kadınlarla erkeklerin bir arada oturması da dinen caiz bir durum değildir. Din kuralları içerisinde mi yöneteceğiz, hukuk kuralları içerisinde mi yöneteceğiz? Bu cümleler herhangi bir hukuk sisteminde, demokratik bir ülkede kabul edilecek cümleler değildir. Bu şu manayı getirmesin. Efendim özgürlük...Elbette hayatın her alanında özgürlük. Ama, sadece bir yerde değil. Kadının çalışma yaşamından sosyal yaşamına kadar her alanda özgürlüğü savunan bir siyasi partiyiz. Ama iki yüzlü, part time, işine geldiğinde kadını kullan, işine gelmediği zaman kadını git mahkemeye ver, bu başörtülüdür de, bu siyasal anlayış da sahtekar ve iki yüzlü siyaset anlayışıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Gürsel Tekin: Sarıgül'ün Adaylığı Beni Etkilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement