Halaçoğlu; "Başörtüsüne Gösterdikleri Hassasiyeti Ayasofya İçin de Göstersinler" - Son Dakika
Politika

Halaçoğlu; "Başörtüsüne Gösterdikleri Hassasiyeti Ayasofya İçin de Göstersinler"

Halaçoğlu; "Başörtüsüne Gösterdikleri Hassasiyeti Ayasofya İçin de Göstersinler"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesi için kanun teklifi verdiğini hatırlatarak hükümete "Başörtüne gösterdikleri hassasiyeti Ayasofya için de göstersinler" çağrısında...

16.11.2013 15:20

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkan Vekili Yusuf Halaçoğlu, Ayasofya Müzesi'nin camiye dönüştürülmesi için kanun teklifi verdiğini hatırlatarak hükümete "Başörtüne gösterdikleri hassasiyeti Ayasofya için de göstersinler" çağrısında bulundu.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) tarafından "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Türk Tarih Kurumu Eski Başkanı ve MHP Grup Başkanvekili Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu katıldı.

Ahmet Şekip Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. TÜRKAV Osmaniye Şubesi Başkanı H. Çağrı Hörmet yaptığı açılış konuşmasında; "TÜRKAV Osmaniye Şubesi adına, yaşadığımız dünyanın gelişim ve değişimlerinden bilgi sahibi olmak, milletimiz ve ülkemiz adına ortaya çıkabilecek avantaj ve tehlikelerin farkına varabilmek ve gerekli tedbir ve duruşları alabilmek adına "Bölgesel Gelişmeler Işığında Türkiye" konulu konferans düzenledik" dedi.

Prof.Dr. Yusuf Halaçoğlu ise konuşmasına başta büyük önder Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi anarak başladı. Milletlerin geçmişini iyi bilmesi gerektiğini belirterek konferansına başlayan Halaçoğlu, şöyle devam etti;

"Her milletin geçmişte engin olayları vardır. Geçmiş tarihi ve o olayları ne kadar doğru inceler ve yorumlarlarsa, geleceklerine daha doğru ve emin adımlarla yön verirler. Bunun için geçmiş çok önemlidir. Geçmişle ilgili milleti bilgilendiren de biz tarih ilim adamlarıdır. Bugün Türkiye, iklimi, denizleri ve çok zengin yer altı kaynakları ile dünya üzerinde çok önemli bir coğrafyada bulunmaktadır. Dolayısıyla bu önemli coğrafyayı elde tutmak da çok zordur. Bunun için iç ve dış siyaset politikalarınızı çok iyi yapmalısınız. Ancak ne yazık ki bugün mevcut hükümet bunu başaramamıştır. Özellikle ülkemiz komşuları Suriye, Irak, İran, Rusya gibi ülkeler ile ters düşmüştür. Bu ülkeler ile olan ilişkiler bitmiştir. Bu da ülkemiz için tehlike arz etmektedir. İçerde de PKK ile olan mücadelede maalesef başarılı olunamamıştır. Bütün bu gelişmelere bakıldığında, bu ülkede yaşayan herkes ülkemizin İstiklal Marşı'na, bayrağına ve andına saygı göstermelidir. Bu konuda ülkede dik duran, bu değerlere sahip çıkan tek parti de MHP'dir. Lideri Devlet Bahçeli'dir. Nasıl ki daha önce bu ülke için Çanakkale'de, ülke sathında mücadele verilmişse, bugün de bu mücadeleyi vermek zorundayız."

Konuşmasında Ayasofya ile ilgili verdiği kanun teklifine de değinen Halaçoğlu, "Daha önce yaptığım çalışmalarda Ayasofya'nın müze olması ile ilgili kararnamenin sahte olduğu kanaatine vardım. Çünkü kararnamedeki Atatürk imzası, soyadının kanunlaşmasından önce kullanılmış. Halbuki Atatürk o imzayı soyadı kanunundan sonra kullandı. Ayrıca kararnamenin yayınlandığı resmi gazetenin tarih ve sayısı da çelişkili. Ayrıca 1945'de Başbakan olan Rüştü Saraçoğlu, Ayasofya'nın gerekli tadilatın ardından ibadete açılacağını söylemiştir. Bir Başbakan böyle bir yanlış yapar mı? Bütün bunların ardından ben de Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması için kanun teklifi verdim. Şimdi İslam'dan dem vuran hükümetin tutumunu göreceğiz. Bakalım açacaklar mı açmayacaklar mı? Türklüğü kabul etmeyenler, Türklüğün en önemli sembolünü açmazlar. Ama bunları kilise açarlar. Hatta camiyi ikiye bölüp, bir tarafını da kilise yaparlar. Ben sırtında bir sorumluluğu olan bir tarih ilim adamı olarak Ayasofya'nın açılması için kanun teklifi verdim. Sonuçlarını hep birlikte göreceğiz. Baş örtüsüne gösterdikleri hassasiyeti Ayasofya için de göstersinler" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından TÜRKAV Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Vatansever tarafından hayata veda eden TÜRKAV Osmaniye Şubesi 2. Başkanı Hüseyin Kulak'ın eşi Mehtap Kulak'a teşekkür plaketi verildi. Konferansa MHP Osmaniye Milletvekili H.Hüseyin Türkoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP MYK Üyesi İbrahim Karayiğit, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, Merkez İlçe Başkanı Ali Fuat Kardaş, İl Kadın Kolları Başkanı Selma Yücel, Ülkü Ocakları Başkanı Fatih Eroğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda Osmaniyeli katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Halaçoğlu; 'Başörtüsüne Gösterdikleri Hassasiyeti Ayasofya İçin de Göstersinler' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement