İçişleri Bakanı Soylu: Karşımızda bir şaklaban var, başka yerlerden talimat alan bir adam var - Son Dakika
Politika

İçişleri Bakanı Soylu: Karşımızda bir şaklaban var, başka yerlerden talimat alan bir adam var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Furkan Vakfı kurucusu Alparslan Kuytul'un idaresindeki grubun yalnızca Adana'da 50'nin üzerinde yasa dışı eylem gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Bakan Soylu, "Alparslan Kuytul kökü dışarda olan bir adamdır. Karşımızda hakikaten bir şaklaban var. Başka yerlerden talimat alan bir adam var" dedi.

22.03.2022 14:33  Güncelleme: 14:39

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün TVNET'te yayımlanan 'Net Bakış Özel' programına katıldı. Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi'nden (GAMER) yapılan canlı yayında Serhat İbrahimoğlu moderatörlüğünde Mete Yarar ve Nedim Şener'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bakan Soylu, Furkan Vakfı'nın Adana'da yaptığı eylemle ilgili de bilgi verdi.

"KUYTULCULAR 50'NİN ÜZERİNDE YASA DIŞI EYLEM GERÇEKLEŞTİRMEYE ÇALIŞTI"

Bakan Soylu, "Son 4-4.5 aydır bu Kuytulcular dediğimiz grup sadece Adana'da 50'nin üzerinde yasa dışı eylem gerçekleştirmeye çalıştı. Eylül-Ekim aylarında bunların içerisinde bulunan ve bunlardan olduğu iddia edilen bir kişinin bunların belli bir maddi kaynağını başka bir yere aktardığına dair bir tespitleri üzerine, 7 kişilik bir grup bunu kaçırıyorlar ve 12 gün işkence yapıyor. Ailesi haber veriyor ve biz bunu 12 gün boyunca aradık. Çok sıkıştırınca serbest bırakmak zorunda kaldılar. İş yargıya intikal etti ve netice itibariyle bu 7 kişi tutuklanmış oldu. Bundan 1.5-2 ay önce başka bir vilayette bu sefer başka bir kişiyi, bir doktoru tehdit ediyorlar. Bu kişi tehdidi gerçekleştirmek üzereyken yakalanıyor ve o da tutuklanıyor" ifadelerini kullandı.

"POLİSİN DE TEDBİR ALMA HAKKI VARDIR"

Sokak yürüyüşlerinin ya da gösterilerinin belirli bir kanuna göre düzenlendiğini hatırlatan Bakan Soylu, "2911'e göre bunun kanunu var. Eğer bunu yapmazsa, kanunun gereğini yerine getirmezseniz elbette ki polisin de orada diğer insanların hayatlarının, özgürlüklerinin, hürriyetlerinin, rahatlarının kısıtlanmamasını temin etmek için tedbir alma hakkı var. Bu sadece burada, Mersin'de de var. Başka illerde de var. Sadece Adana'da dediğim süre içerisinde, çok kısa bir süre içerisinde, 4,5 aylık bir zaman dilimi içerisinde 50'nin üzerinde bu eylemleri yapmış. Yani biz buna kimse kusura bakmasın, eyvallah demeyiz yani.

"KARŞIMIZDA BAŞKA YERLERDEN TALİMAT ALAN BİR ADAM VAR"

Dünkü sosyal medyanın yüzde 45'i bot hesaplar, yüzde 55'in büyük bölümü muhalif gruplar, bunların yarısı da dışarıdan FETÖ'cüler. Alparslan Kuytul kökü dışarda olan bir adamdır. Karşımızda hakikaten bir şaklaban var. Başka yerlerden talimat alan bir adam var."

İçişleri Bakanı Soylu: Karşımızda bir şaklaban var, başka yerlerden talimat alan bir adam var
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İçişleri Bakanı Soylu: Karşımızda bir şaklaban var, başka yerlerden talimat alan bir adam var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Erol Eken: Çok haklısın emir alma konusunda yerden göğe kadar haklısın bu ülkede çok emir alan var emir aradan kimse bir iş yapmıyor 2 0 Yanıtla
  • Şenol Mirza: Devlet birşey yapamıyor bürokratlar bildiğini okuyor 2 0 Yanıtla

Advertisement