Kılıçdaroğlu: 'Partideki Korku İmparatorluğunu Yıktık' - Son Dakika
Politika

Kılıçdaroğlu: 'Partideki Korku İmparatorluğunu Yıktık'

Kılıçdaroğlu: \'Partideki Korku İmparatorluğunu Yıktık\'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yeni yönetimini belirledi.

03.11.2010 19:24

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin yeni yönetimini belirledi. Yeni yönetimde, Önder Sav ve Hakkı Suha Okay yok. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay ise düzenlediği bir basın toplantısıyla, Parti Meclisi'nde 59 kabul, 2 çekimser, 2 ret üye oyu ile 27-28 Kasım tarihlerinde olağanüstü kurultay yapılmasının kararlaştırıldığını söyledi.

Okay'ın açıklamasının ardından Genel Başkan Kılıçdaroğlu da bir basın toplantısı düzenledi ve partinin yeni yönetimi ve parti içindeki yeni sürece ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri, Okay'ın kurultay tarihi vermesine cevaben 'Genel Başkan'ın toplamadığı bir PM karar alamaz,' dedi. Bugün, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının istemiş olduğu düzenlemeleri yaptıklarını duyuran Kılıçdaroğlu, 'MYK'yı, tüzüğün belirlediği doğrultuda belirledik, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına saat 16.30 itibariyle teslim ettik,' dedi ve şunları ekledi:

'GENEL BAŞKANIN TOPLAMADIĞI BİR PM KARAR ALAMAZ'

'Şunun altını özenle çizmek isterim; Genel Başkan'ın toplamadığı bir PM karar alamaz. Tüzük çok açık; hukuka aykırılığa hepimizin karşı çıkması lazım. İnsanlarımızı seviyoruz, partililerimizi seviyoruz. Toplanan arkadaşlarımızı da seviyoruz ama hep hukuka saygılı kalmak zorundayız.'

'KOLTUKLAR HİÇ KİMSENİN BABASININ MALI DEĞİLDİR'

'CHP, 53 yıldır iktidar olamıyor. Parti içi çekişmelerden ne istiyoruz arkadaşlar' Koltuklar hiç kimsenin babasının malı değildir. Beni buraya örgütüm getirdi, tek güvendiğim de örgütümdür. Onun vereceği her karara saygı gösteririm ben. Ama birileri 'Hayır, ben koltuğumda oturacağım, eğer bu koltuğu benim altımdan alırsanız ben başka işler yaparım,' derse, bu doğru değil, buna izin vermem.'

'PARTİDEKİ KORKU İMPARATORLUĞUNU YIKTIK'

CHP lideri, 'Partideki korku imparatorluğunu da yıktık, bundan sonra Türkiye'deki korku imparatorluğunu yıkacağız,' diye ekledi. Kılıçdaroğlu, yeni MYK üyelerinin isimlerini ve görevlerini tek tek okuduktan sonra, bu isimlerle, basın mensuplarına toplu poz verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Kılıçdaroğlu: 'Partideki Korku İmparatorluğunu Yıktık' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement