Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu - Son Dakika
Politika

Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu

Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, depremin vurduğu Malatya'da kalıcı konutların Yeşilyurt İkizce, Altay Kışlası ile Battalgazi Gelinciktepe ve Çamurlu ana aks üzerine yapılacağını söyledi.

23.03.2023 22:05  Güncelleme: 22:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu

MALATYA - AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, depremin vurduğu Malatya'da kalıcı konutların Yeşilyurt İkizce, Altay Kışlası ile Battalgazi Gelinciktepe ve Çamurlu ana aks üzerine yapılacağını söyledi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde TOKİ koordinasyonuyla inşa süreci yürütülüyor.

Depremlerden en çok etkilenen illerden Malatya'da her 3 binadan 1'i ya yıkıldı ya da ağır hasar gördü. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı himayesinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı işbirliğiyle konut yapılması için çalışmalara başlandı.

21 Şubat'tan bugüne kadar Malatya'da 6 bin 644 afet konutun ve 2 bin 800 köy evinin ihalesi yapıldı. AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, depremin yaralarını sarmak için mücadele ettiklerini söyledi.

Çalık, "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız ve şehrin bileşenleriyle toplantılar yaptık. Bu toplantılarda binaların nereye inşa edileceği hakkında 3 tane prensip kararı alındı. Birinci olarak, jeolojik etüt zeminlerinin sağlam olduğu yerler seçilecek. İkinci olarak, fay hattının olmadığı, tarım arazisi olmayan yerlere seçilecek. Üçüncü olarak, yeni bir şehir planı çerçevesinde master planlarla, şehrin ihtiyaçlarını ortaya koyacak demografik, sosyolojik, kültürel ve tarihi hassasiyetleri göz önünde bulundurulan çalışmalar yapılacak" dedi.

Malatya'nın nereye inşa edileceğini de açıklayan Milletvekili Çalık, "Malatya'mızı Yeşilyurt ve Battalgazi olarak 2 ana aks üzerine yapacağız. Birincisi, Battalgazi bölgesinde dağın eteklerinden bulunan Gelinciktepe ve Çamurlu. Bir diğeri ise Yeşilyurt bölgesinde İkizce ile Altay Kışlasına yapacağız. Yaraları hep beraber saracağız" diye konuştu.

Malatya\'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Malatya'da kalıcı konutların inşa edileceği noktalar belli oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement