MHP'den, DTP'ye 'Dikkatli Olun' Uyarısı - Son Dakika
Politika

MHP'den, DTP'ye 'Dikkatli Olun' Uyarısı

MHP\'den, DTP\'ye \'Dikkatli Olun\' Uyarısı

MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Seçimlere Bağımsız Katılarak Milletvekili Seçilen DTP'lilere Meclis Çatısı Altında 'Etnik Ayrımcılık' Yapmamaları Çağrısında Bulundu.

25.07.2007 10:51

Eski Milli Savunma Bakanı ve MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, seçimlere bağımsız katılarak milletvekili seçilen DTP'lilere Meclis çatısı altında 'etnik ayrımcılık' yapmamaları çağrısında bulunarak, "Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekillerisiniz, sadece bir vilayet veya bir bölgenin değil" dedi.

Çakmakoğlu, partisi MHP'nin seçimlerde aldığı oyu ve siyasi gelişmelere ilişkin İHA muhabirine değerlendirmelerde bulundu. İktidarın yaklaşık 5 yıl boyunca yapamadıklarını, yanlışlarını, eksiklerini dile getirerek ve ciddi bir hazırlık yaparak seçimlere katıldıklarını belirten Çakmakoğlu, "Geldiğimiz nokta başarıdır. Meclis'te sıfırdan 71 milletvekili ile temsil edileceğiz. Geçen dönem tek bir milletvekilimiz bile yokken şimdi 71 milletvekilimiz var. Bu MHP'nin başarısıdır" diye konuştu. Yasama organının

aynı zamanda denetim görevini de üstlendiğini ifade eden Çakmakoğlu, parlamentoda 'yapıcı' ancak çok etkili bir muhalefet örneği göstereceklerini kaydetti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) iktidarın getireceği tekliflerin gerçeklere uygun olup olmadığını denetleyeceklerini ifade eden Çakmakoğlu, hükümet uygulamalarının Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini olumlu etkilemesi için de büyük çaba sarf edeceklerini anlattı. İddia edilenin aksine MHP'nin, bağımsız milletvekili seçilen Demokratik Toplum

Partisi (DTP) milletvekilleri ile bir 'fiziki çatışma' içinde olmayacağını ifade eden Çakmakoğlu, yüce çatı altındaki sadece 'fikri çatışma' yapılabileceğini vurguladı.

Muhalefeti, Türk milletinin değerlerine bağdaşır şekilde ve anayasa sınırları içerisinde kalarak sürdüreceklerini söyleyen Çakmakoğlu, DTP'lilere şu mesajları gönderdi:

"Türkiye Cumhuriyeti ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Türkiye Anayasa'da da belirtildiği gibi demokratik, sosyal, hukuk devletidir. DTP'lilerin bu yönleri aşan tavırları olursa çok net ve mücadeleci bir tavrımız olacak. Sadece MHP'nin değil diğer partilerin de böyle bir durum karşısında tavır alacaklarını umut ediyorum. DTP'liler de dahil tüm milletvekilleri bu ilkelere bağlı olduklarını ant içerek ifade edecekler. DTP'liler çizgiyi aşarlarsa yasalar vardır. Türk Ceza Kanunu (TCK), Terörle

Mücadele Kanunu vardır. DTP'liler şunu iyi bilmelidir. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin milletvekillerisiniz, sadece bir vilayetin veya bir bölgenin değil."

(YZE-MAY-NÇ-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP'den, DTP'ye 'Dikkatli Olun' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement