MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Eğer Türkiye, PKK tehdidini aşmak için bedeli bugün için yüksek olan faturayı ödemekten kaçınırsa sonuç, Irak ve Suriye'nin yaşadığı süreçleri yaşaması olabilir" dedi.

25.08.2015 13:02

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, "Eğer Türkiye, PKK tehdidini aşmak için bedeli bugün için yüksek olan faturayı ödemekten kaçınırsa sonuç, Irak ve Suriye'nin yaşadığı süreçleri yaşaması olabilir" dedi.

Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 haziran seçim sonuçlarını kabullenemediğini ve Türkiye'nin erken seçime gitmek zorunda kaldığını öne sürdü.

"Erdoğan dışında Türkiye'de erken genel seçimi isteyen olduğunu düşünmüyorum" diyen Özdağ, ne bölgesel koşullar ne de Türkiye'nin içinde bulunduğu politik, ekonomik, askeri durumun bir genel seçim için uygun olmadığını kaydetti.

İç ve dış tehditlerin Türkiye'yi bölgesel iç savaş boyutuna ulaşabilecek bir sürece soktuğunu savunan Özdağ, "Türkiye, PKK'nın oluşturduğu tehdidi aşmak için son fırsatla karşı karşıyadır. Eğer Türkiye, PKK tehdidini aşmak için bedeli bugün için yüksek olan faturayı ödemekten kaçınırsa, sonuç, Irak ve Suriye'nin yaşadığı süreçleri yaşaması olabilir" diye konuştu.

PKK'ya karşı hava operasyonlarının başlamasının öncelikli nedeninin, "PKK'nın ortadan kaldırılması değil Erdoğan'ın kişisel iktidarının yeniden tesis edilmesi" olduğunu öne süren Özdağ, Türkiye'nin, cesur şekilde yönetilir ve savunma pozisyonundan çıkılarak alana hakim olma görevi verilirse, bu süreci kolaylıkla atlatacağını belirtti.

Özdağ, "Ancak ne yazık ki müzakereci zihniyet hala AKP'ye ve bürokrasiye tamamen hakimdir. Bundan dolayı kara kuvvetleri çatışmalarda kullanılmamakta, jandarma, polis ise sadece savunma pozisyonunda tutulmaktadır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Gaziantep Milletvekili Özdağ Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement