MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, gündemi değerlendirdi - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, gündemi değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, "Türkiye'nin içinde siyasetçiler olarak, partiler olarak elbette görüş ayrılıklarımız vardır ama Türkiye'nin dünyadaki menfaatleri söz konusu olduğu andan itibaren bütün siyasi partilerin aynı noktada olması gerekir." dedi.

20.11.2021 14:02  Güncelleme: 15:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, " Türkiye'nin içinde siyasetçiler olarak, partiler olarak elbette görüş ayrılıklarımız vardır ama Türkiye'nin dünyadaki menfaatleri söz konusu olduğu andan itibaren bütün siyasi partilerin aynı noktada olması gerekir." dedi.

"Adım Adım 2023 İl İl Anadolu" programı kapsamında Amasya'ya gelen Yıldırım, bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve partililerle bir araya geldi.

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ve dünyada Kovid-19 salgını nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşandığını, kötü yönetimden kaynaklı bir ekonomik krizin söz konusu olmadığını söyledi.

Dünyadaki ekonomik çöküntünün Türkiye'ye yansıması olduğunu belirten Yıldırım, "Dünyada milletler aşıyı bulamıyor, parası olan aşıyı aldı. Türkiye'de aşı bolluğu var ama aşıya ulaşamayan milyonlarca, milyarlarca insan var. Parası yok, aşı da pahalı. Yani bir krizi dünyada yaşıyoruz ama siyaset yapıyoruz, siyasette siyasetçi bu tür fırsatları değerlendirir, art niyetli olarak da değerlendirir. İşte bugün Türkiye'de yaşadığımız durum. Dolar çıkıyor, çıkar ama faiz iniyor. Bundan bir yıl önce yüzde 25 faiz vardı, bugün yüzde 15'e indi. Yatırım devam ediyor, cari açık kapanıyor. Devletin ayakları üzerinde duran ekonomik siteminde bir sıkıntı yok ama dünyadaki ekonomik sıkıntı ve çökmelerden, Türkiye ile özel olarak dünyadaki haçlı siteminin uğraşmasından dolayı zaman zaman dolar iner, çıkar." ifadelerini kullandı.

Bingöl'de şehidin ağabeyine küfreden İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki gösteren Yıldırım, "Dünyadaki bu küresel hadiseyi elbetteki bizim siyasetçimiz kullanacak, siyaset yapıyoruz. O da gelecek, 'Açız aç' diye gezecek. Bingöl'de yanında getirdiği de şehit ailesine sövecek. Özellikle tembihleyecekler, 'Esnafa girdiğimizde ne diyeceksin?'. 'Dükkan kirasını ödeyemiyorum' diyeceksin, 'Çocuğuma süt alamıyorum' diye bağıracaksın. Kaos ortamı oluşacak. Bunu yapıyorlar, yapacaklar. Herkes kendine yakışanı ve görevini yapacak." diye konuştu.

Türkiye'deki siyasi partilerin ortak bir paydada buluşmasını arzuladıklarını vurgulayan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin içinde siyasetçiler olarak, partiler olarak elbette görüş ayrılıklarımız vardır ama Türkiye'nin dünyadaki menfaatleri söz konusu olduğu andan itibaren bütün siyasi partilerin aynı noktada olması gerekir. Bizim endişemiz işte tam burada. Türkiye çok şükür güvenli bir ülkedir. Evimizde bugün yavan ekmek yeriz, yarın yağlı ekmek yeriz ama bizim ekmeğimizi almaya kimse cesaret edemez, kimsenin de gücü yetmez. Türkiye'ye Suriye'den gelenlerin hepsi fakir fukara mı? Gelenlerin çoğu zengin. Malını koruyamadı, canını koruyamadı, namusunu koruyamadı, parasını koruyamadı kaçtı. Güvenlik yok çünkü."

"Türkiye son 5 yıldır terörle mücadelede sonuç almıştır"

Yıldırım, MHP'nin güvenlikçi parti olarak nitelendirildiğini dile getirerek şunları kaydetti:

"Evet, biz güvenlikçi partiyiz, güvenliğin olmadığı yerde hiçbir şeyin olmaz. Türkiye, son 5 yıldır terörle mücadelede sonuç almıştır. 10 bine yakın PKK'lı terörist sayısı 130'lara inmiştir. İninden kafasını kim çıkarırsa kafasına sıkıyorlar. Türkiye güvenli bir ülke haline geldi. Terör unsurlarını sınırlarımızın dışına çıkardık, şimdi burada birlik ve beraberlikte fayda var. Olmadığı zaman sıkıntı gelir. Şimdi bizim endişemiz şu; ben HDP ve PKK'dan korkmam, onu biliyorum. Ben gavurdan korkmam. Ben gavura yardım eden ve 'Müslümanım' diye gezenlerden korkarım. Gavur gavurdur, PKK PKK'dır, HDP HDP'dir."

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, gündemi değerlendirdi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım, gündemi değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement