MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması

Başbakan'a seslenen MHP lideri Bahçeli, "Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın?"

13.06.2013 17:39  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Karamürsel'den seslendiği Başbakan Erdoğan'a, "Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın?" dedi.

MHP lideri Devlet Bahçeli aday tanıtımı için geldiği Kocaeli'nin Karamürsel ilçesinde Gezi Parkı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Taksim Gezi Parkı başta olmak üzere, yurdun değişik yerlerinde iki haftayı aşan olaylarda, şimdiye kadar biri polis olmak üzere dört kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Bahçeli şunları söyledi:

"Taksim Gezi Parkı başta olmak üzere, yurdumuzun değişik yerlerinde iki haftayı aşan olaylarda, şimdiye kadar biri polis olmak üzere dört kişi hayatı kaybetmiştir. ve şiddet giderek tırmanmaktadır. Sanırsınız İstanbul Beyrut'tur, Ankara Şam'dır, İzmir Trablus'tur. 11 Haziran'da Taksim'e yapılan operasyon Türkiye'yi uluslararası arenada mahcup etmiş, bir kez daha küçük düşürmüştür. Düşünebiliyor musunuz, hükümetin engelli birisine tazyikli su sıkacak kadar gözü dönmüştür. Başbakan Türk gençliğini karşısına almış, sertlik tonunun ibresini sınıra dayamıştır.

Anneleri, babaları rencide etmiş, saygısızca davranmıştır. Eminim ki, Karamürselli kardeşlerim hadiselerden rahatsız ve kaygılıdır. Başbakan Erdoğan sınırlayan, denetleyen ve belirleyen yegane kişi olmak üzere tarihteki diktatörlere bile taş çıkarmaktadır. Türkiye vahim bir kutuplaşmanın içine düşürülmüştür. Terör örgütleri, aşırı uçlar ve yasa dışı yapılanmalar ortalığın daha da karışması için kışkırtmalarına son sürat devam etmektedir. PKK daha büyük ölçekte bir isyan ve başkaldırma eylemi için Gezi Parkı'nı fırsat kapısı görmektedir. İmralı canisi cezaevinden Gezi Parkı'nın direncini kırmak ve sulandırmak için postaları vasıtasıyla açıklamalar yapmaktadır. Gezi Parkı'nın, PKK ve aşırı uç örgütlerin hain emellerine dayanak yapılmasına asla imkan verilmemeli ve ihanet ittifakına pek tabidir ki göz açtırılmamalıdır."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik Gezi Parkı olayları için, "Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın?" diyen Bahçeli şöyle konuştu:

"Halihazırda ülkemiz kontrolsüz bir şekilde uçuruma gitmektedir. Başbakan ve hükümeti tepkileri boğmak, itirazları silmek için tüm antidemokratik mekanizmaları harekete geçirmektedir. Başbakan Erdoğan toplumsal yapıyı cepheleştirmek için her yolu, her istismarı ve her dedikoduyu denemektedir. Kendisi adeta tam otomatik yalan tabancasına dönüşmüştür. Türkiye sıkışmıştır.

Türkiye bir çıkmazdadır. Şiddetin dizginlenmesi, sokakların dirliğe kavuşması lazımdır. Başbakan Erdoğan, marjinal unsurların karamboluyla Türk gençliğiyle uğraşmayı bırakmalıdır. Buradan Başbakan'a Karamürsel'den esinlediğim bir sözle seslenmek istiyorum. Sayın Başbakan sen Türk gençliğini ufacık tefecik gördün de Karamürsel sepeti mi sandın?

Derhal gençlerimizin yakasından elini çekmelisin. Artislerle konuşan, çakma Gezi Parkı temsilcileriyle bir masa etrafında mizansen şekilde buluşan Başbakan'ın asıl konuşması ve saygı duyması gereken haklarını yediği, ifade ve kişisel özgürlük alanlarını daralttığı tüm gençlerimiz ve masum vatandaşlarımızdır. Bu zalimlik son bulmalıdır. Sağduyu egemen olmalı, hükümet aklını başına almalıdır. Bundan sonra olaylar daha büyümeden, daha vahim can ve mal kaybına yol açmadan Başbakan birazcık vicdanı, birazcık insafı varsa soğukkanlı olmalı, empatiyle hareket etmelidir.

Müşfik, babacan ve yumuşak bir dil benimsemekten geri durmamalıdır. Yoksa en başta Başbakan olmak üzere, Türkiye bir felakete yuvarlanacaktır. Ülkemizin sükunete ihtiyacı vardır.

Başbakan Erdoğan mitingler yoluyla provokasyonlarını arttırmamalı, kutuplaşmayı geri dönülmeyecek mecralara taşımamalıdır. Şayet bu ülkede büyük bir oyun bozulacaksa, biliniz ki bu AKP oyunundan başkası da değildir."

Bahçeli konuşmalarının ardından MHP Karamürsel Belediye Başkanı adayını tanıtırken, kendisine hediye edilen Karamürsel sepetini partililere gösterdi. Bahçeli daha sonra Yalova'ya doğru yola çıktı. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement