MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika
Politika

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP, Türkiye düşmanlarıyla iş tutmakta, özerklik ve Kürdistan desteği alabilmek için yüzyıllardır amacı malum olan ülkelere sırtını yaslamakta bir sakınca görmemektedir" dedi.

22.12.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP, Türkiye düşmanlarıyla iş tutmakta, özerklik ve Kürdistan desteği alabilmek için yüzyıllardır amacı malum olan ülkelere sırtını yaslamakta bir sakınca görmemektedir" dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık'ın milli vicdanda kapanmamış bir yara olduğunu öne sürdü.

"Gün gelecek devran dönecek" diyen Bahçeli, rüşvetçi, hortumcu, haramzade, millete küfreden, yüzdelerle ihale alan kim varsa doğruca adaletin önüne çıkacaktır. Bu ya olacak ya olacaktır. Başka bir seçenek kesinlikle yoktur" ifadesini kullandı.

İslamiyet'in terörle anılması, terörle özdeş gösterilmesi konusunda sinsi ve çok yönlü propaganda çalışması yürüten çevrelere izin vermeyeceklerini belirten Bahçeli, elinde silah, dilinde küfür, belinde bombayla önüne gelene ateş açan, hedef gözetmeksizin gözüne kestirdiğini yok eden, doğrayan ve parçalayan canileri İslam dairesinde göremeyeceklerini, görülmesine sessiz kalamayacaklarını söyledi.

34 ülkenin, terör örgütlerine karşı bir araya geldiğini anımsatan Bahçeli, "O zaman ABD'sinden Rusya'sına, Birleşik Krallık'tan Almanya'sına kadar Batılı ülkelerin bölgemizde ne işi vardır" dedi.

Türkmen Dağı'ndaki katliamların görülmediğini, Rusya'nın "IŞİD'i bombalıyorum" iddiasıyla Türkmenlere saldırdığını belirten Bahçeli, "Her şey laftadır ve Türkmen Dağı'nın kaybı an meselesidir" dedi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Erdoğan Kısıklı'daki villasında poz verip aile boyu fotoğraf çektirirken soydaşlarımız katledilmektedir. Davutoğlu, sosyal medyadan görücüye çıkar gibi icraatlarını sıralarken Türkiye'nin güvenliği erozyona uğramaktadır. Sayın Davutoğlu Türkmenler öldürülüyor, neredesin? Ülkemiz dört bir koldan tahriklere uğruyor, ne yapıyorsun? Bunlar için Türk'ün ölmesi önemsiz bir ayrıntıdır.

"Eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz"

"Düne kadar İsrail'e 'terörist devlet', 'katil' diyorlardı. Düne kadar İsrail'den Mavi Marmara'nın hesabını soruyorlardı. Şimdi ne değişti de İsrail'in dost bir ülke olduğu birden bire hatırlandı" ifadesini kullanan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin talepleri tam karşılanmadığı ortadayken el altından İsrail ile uzlaşma arayışlarının, barış masası kurma niyetlerinin asıl gayesi nedir? Irak, Rusya ve Suriye gerilimini kaldıramayan, bu nedenle küresel güçlerin dayatmasıyla İsrail'e yakınlaşan AKP hükümeti bütünüyle hayal kırıklığıdır. Bölgesinde yalnızlaşan Türkiye'nin tutacak son dalı İsrail kaldıysa düne kadar hakim olan bunca sövgüye, bunca itiş kakışa ne gerek vardı? Biz demiyoruz ki İsrail ile düşman olalım. Biz dilemiyoruz ki İsrail ile ilişkilerimiz hepten kopsun. Fakat önce Erdoğan ve Davutoğlu'nun İsrail'e yağmur gibi yağdırdığı ağır sözlerinden dönüş gerekçesini, eriyen buzların asıl sebebini öğrenmek istiyoruz. Türk milleti, Erdoğan'ın farklı ülke ve liderlerle 'Canım sıkıldı küstüm, keyfim yetti barıştım' demesinde tiksinme noktasına gelmiştir. Erdoğan hem 'kandırıldım' dedi hem de herkesi kandırdı. Davutoğlu derseniz, onda gürültü var, görüntü yoktur"

Bahçeli, Beşika Kampı'ndaki askeri birliğin bir bölümünün, 14 Aralık'ta Irak'ın kuzeyindeki Bamerni Kampı'na kaydırıldığını ifade ederek, "Buna da 'yeniden tanzim' denildi. Yetmedi, geri adımlar durmadı. Obama'nın 18 Aralık'ta Erdoğan'a bir telefonuyla AKP'nin yelkenleri suya indi, Dışişleri Bakanlığı Beşika Kampı'ndan çekilmenin süreceğini 19 Aralık'ta açıkladı. Sormazlar mı adama; Musul bahanesiyle Beşika'ya gittiniz gitmesine de niçin dönüyorsunuz? Nedir sizi korkutan? Çekile çekile nereye kadar gelinecektir? Her diklenene, her tehdit savurana boyun bükersek, biz bu topraklarda nasıl yaşayacağız? Kaçmanın, tornistan yapmanın, u dönüşünün, anında çark etmenin ismi ne zamandır Selahattin Eyyubi olmuştur? Unutmayınız, korkak her gün, cesur bir gün ölür."

"AKP'nin çözümü buzdolabında değil hendekte"

Vatanın ecdadın ve aziz şehitlerin can pahasına bıraktığı kutsal bir emanet ve ebedi Türk vatanı olduğunu dile getiren Bahçeli, "AKP'nin çözümü buzdolabında değil hendektedir" dedi.

Çözüm Süreci'nin, teröristlerin silah depolamasına yaradığını öne süren Bahçeli, "Çözüm diyenler şimdi söyleyiniz, bu hendekler kazılırken neredeydiniz" diye sordu.

Bahçeli, terörden olumsuz etkilenen 21 ilde bu yılın 10 ayında 11 bin 354 esnafın kapısına kilit vurduğunu, kapanan şirket sayısının bin 549'a ulaştığını söyledi. Bahçeli, şunları ifade etti:

"Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni kaldırıp, milleti 36 parçaya ayırıp milliyetçiliği ayaklarının altına aldığını söyleyen 17-25 Erdoğan, gerçek hendek kaçak sarayın içinde, 7 Aralık'ta taşındığın 250 odalı saray yavrusunun tam ortasındadır.

'Süreç zarar görmesin', 'Erdoğan kızmasın' gerekçeleriyle teröristlerin alan hakimiyetine göz yuman siyasetçisinden, aktif veya merkezdeki valisinden, kaymakamından, emniyet müdüründen ve diğer görevlilerden bu dünya gözüyle hesap sormazsam, içtikleri sütü, yedikleri lokmayı burunlarından getirmezsem hayat bana zehir olsun."

"Acaba tek bir kişi yerini yurdunu bırakıp da gidecek midir"

HDP'li siyasetçilerin, düşmanlık saçtığını, hendekleri kutsadığını, PKK'lı militanları öve öve bitiremediğini ifade eden Devlet Bahçeli, HDP'li siyasetçilerle ilgili hukuki işlem başlatmak için cumhuriyet savcılarının ne beklediğini sordu.

Bahçeli, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın Rusya ziyaretini de eleştirerek, "HDP, Türkiye düşmanlarıyla iş tutmakta, özerklik ve Kürdistan desteği alabilmek için yüzyıllardır amacı malum olan ülkelere sırtını yaslamakta bir sakınca görmemektedir" diye konuştu.

Diyarbakır, Hakkari, Şırnak ve daha nicelerinin Türk'ün öz yurdu olduğunu ve asla kaybedilmeyeceğini söyleyen Bahçeli, "Kardeş kardeşe kırdırılsın mı? İstenen bu mudur? Türkiye'nin en ücra köşesine kadar dağılmış, birçoğu ve özellikle İstanbul, İzmir, Adana ve Mersin'de yaşayan Kürt kökenli kardeşlerimize 'Güneydoğuda birkaç ili Kürt devleti olarak verdik, buyurun yeni vatanınıza' desek, acaba tek bir kişi yerini yurdunu bırakıp da gidecek midir" sorularını yöneltti.

"Vatan, hainlerden temizlenmelidir"

Cizre'de, Silopi'de, Sur'da can pahasına mücadele veren Mehmetçikleri, kahraman polisleri sonsuz güven ve dualarla desteklediklerini vurgulayan Bahçeli, "Teröristler ev ev, sokak sokak aranıp bulunmalı, hendeklerle beraber tamamıyla imha edilmelidir. Bunu bekliyoruz. Vatan, hainlerden temizlenmelidir" dedi.

"Sayın Davutoğlu terörle ve nifakla mücadelede samimi olduğunuz müddetçe, endişeniz olmasın, MHP siyasi iradeyi yalnız bırakmayacak, şunun bunun ağzına baktırmayacaktır" diyen Bahçeli, sözlerini, "Durmayın, yılmayın, dağdan, taştan, ovadan ve şehirden bu hainleri kazıyın, sökün, silin ve Türkiye'yi bu darboğazdan sağ salim çıkarın" diyerek tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP TBMM Grup Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi
    15:33 MHP Grup Başkanvekili Filiz Kılıç: Bu benim için ayrı bir gurur ve onur vesilesi

    MHP Grup Başkanvekili ve Nevşehir Milletvekili Filiz Kılıç, partisinin ilk kadın Grup Başkanvekili olduğunu belirterek, bu durumun kendisi için ayrı bir gurur ve onur kaynağı olduğunu söyledi. Kılıç, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin güvenini kazanmanın kendisini gururlandırdığını ve sorumluluğunun büyük olduğunu ifade etti. Türk siyasetinde kadın temsilinin önemine vurgu yapan Kılıç, partisinin politikaları doğrultusunda daha etkin bir rol alacağını ve başarılı olacağını belirtti.

  • Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı
    15:31 Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, personel ile bayramlaştı

    Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi'nde çalışan personel ile bayramlaştı. Başkan Kurt, personelin bayramını kutlayarak yeni dönemdeki hedeflerini paylaştı.

  • İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması
    15:27 İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'dan işçi çıkarma açıklaması

    İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işçi çıkarma iddialarıyla ilgili açıklama yaparak tasarruf tedbirleriyle mali disiplini sağlamayı ve projeleri hayata geçirmeyi öncelik olarak belirtti.

  • Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı
    15:23 Yeni Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, ilk nikahını kıydı

    Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, seçildikten sonra ilk nikahını kıydı. Nikah töreninde konuşan Akbıyık, genç çifte mutluluklar diledi.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi
    15:22 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Filistin ziyaretini saldırılar nedeniyle erteledi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 15 Nisan'da Filistin'e yapmayı planladığı ziyaretini, İran ve İsrail arasında yaşanan saldırılar nedeniyle hava sahalarının kapatılması sebebiyle ertelediğini açıkladı. Özel, Filistin'deki 33 bin kaybın dünya kamuoyunun tepkisizliği karşısında mağduriyetinin bir kez daha duyurulması gerektiğini belirtti ve Filistin davasına sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

  • Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu
    15:19 Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, işten çıkarmaları savundu

    Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, seçimi kaybetme pahasına bir kişiye bile işe alacağına dair söz vermediğini belirterek, işten çıkarılan çalışanlarla ilgili değerlendirme yaptı.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti
    15:15 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve ilçe belediye başkanları Anıtkabir'i ziyaret etti

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Aras, Anıtkabir özel defterini imzalayarak milli değerlere bağlı olduğunu ve adil bir yönetim anlayışı benimseyeceğini söyledi.

  • Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor
    15:12 Çevre Bakanı: Deprem bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Bakanlık, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgenin ihya ve inşası için çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar 76 bin konut tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Depremde evleri yıkılan afetzedelerden biri olan Güngör ailesi de yeni konutlarına kavuştu ve mutluluklarını dile getirdi. Bakan Özhaseki, vatandaşların güvenli yuvalarına yerleşene kadar çalışmalara devam edeceklerini belirtti.

  • Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi
    15:04 Alfa Romeo, Milano Modelinin Adını Junior Olarak Değiştirdi

    İtalyan lüks otomobil üreticisi Alfa Romeo, hükümetle yaşanan tartışmaların ardından “Milano” modelinin adını “Junior” olarak değiştirdi. Milano isminin tüm yasal gerekliliklere uyduğuna inanmalarına rağmen, gerilimi düşürmek amacıyla değişiklik yapıldı. Stellantis grubu, İtalya'daki fabrikalarındaki üretimi azaltarak bazı fabrikaları yurt dışına taşıma kararı nedeniyle aylardır hükümetle polemik yaşıyordu.

  • İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti
    15:04 İstanbul Valisi Davut Gül'den İmamoğlu'na tebrik ziyareti

    İstanbul Valisi Davut Gül, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde İstanbul'da seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ziyarette bulundu. Vali Gül, seçim sonrasında yaptığı ziyarette İmamoğlu'na tebriklerini iletti.

  • Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu
    15:03 Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın başdanışmanı oldu

    Fenerbahçe ve milli takımın eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın sorumlu başdanışmanı olarak görev yapacak.

  • Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı
    15:01 Eskişehir'de Tarihi Eser Kaçakçısı Yakalandı

    Eskişehir'de jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, Afyonkarahisar'dan Mahmudiye ilçesine gelerek müşteri aradığı belirlenen bir tarihi eser kaçakçısı yakalandı. Şahsın üzerinde ve aracında bulunan eserler muhafaza altına alındı.


Advertisement