Milletvekili Soner Aksıy: "Son Olaylar Yeni 28 Şubat Girişimi" - Son Dakika
Politika

Milletvekili Soner Aksıy: "Son Olaylar Yeni 28 Şubat Girişimi"

Milletvekili Soner Aksıy: "Son Olaylar Yeni 28 Şubat Girişimi"

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "yolsuzluk" adı altında AK Parti hükümetine karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu savundu.

27.12.2013 16:43

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "yolsuzluk" adı altında AK Parti hükümetine karşı bir darbe girişiminde bulunulduğunu savundu.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Tavşanlı'ya gelerek AK Parti İlçe Teşkilatını ziyaret etti. Burada Belediye Başkanı Mustafa Güler, İlçe Başkanı Mehmet Demir ve partililerle bir araya gelen Aksoy, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

17 Aralık'ta başlatılan operasyonlara ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aksoy, yapılan girişimin yolsuzluk adı altında AK Parti hükümetine karşı bir darbe girişimi olduğunu savundu.

Milletvekili Aksoy, "Ortalığı karıştırmak isteyenlerin gayretleri var. Yolsuzluk diye bir şey yok. Adını böyle koymak suretiyle çalışıyorlar. Eğer gerçekten bir hukuka aykırı bir işlem varsa Türkiye Cumhuriyeti&nin savcıları var, hukuk var, adalet var. Deliller ortaya konulur ve buna göre hareket edilir. Hani kediye ciğeri göstermişler de ulaşamayınca mundar demiş. Bu hesap iktidarı sandıkta göremeyenler de birtakım gayriinsanı ve gayriinsafi hareketler yapmak suretiyle sandığın vermediği üstünlüğü kapkaç numaralarıyla elde etmeye çalışıyor. Hiç kimse gayret göstermeden, millete yapacağı projeleri anlatmadan, kendisi ve fikirleri ile alakalı doğru ve güzellikleri anlatmadan iknacı olamaz" dedi.

Yaşanan süreci merhum Necmettin Erbakan ve 28 Şubat dönemi ile birlikte değerlendiren Soner Aksoy, o dönemde de şer odaklarının basın marifetiyle siyasi iktidarı iş göremez hale getirdiğini söyledi.

Aksoy, " Fadime Şahin, Müslüm Gündüz gibi projelerin hangi amaca ve hangi zihniyete hizmet ettiği bugün apaçık ortadadır. O gün de milletin oyuyla iktidar olan hükümet, ülkenin istikrarını ve huzur ortamını bozarak kendilerine menfaat elde etmek isteyen odaklar tarafından harcanmıştır. Onların açtığı yaraları biz tamir ettik. Batık bankaların ortaya çıkarmış olduğu maddi zararı biz karşıladık" ifadelerini kullandı.

"BABAYİĞİTLERSE PARTİ KURSUNLAR"

Hükümet-Cemaat arasındaki gerilimi de yorumlayan Aksoy, kardeşin kardeşe beddua edemeyeceğini, bunun ne dinde ne de kültürde yer almadığını dile getirdi. Aksoy, "İslam'da yeri olmayan bir beddua mekanizması ile ortaya çıkmak yanlıştır. Müslüman'ın Müslüman'a bedduası değil, hayır duası olur. Biz bedduayı lanetliyor, duaya 'evet' diyoruz. Biz halkımızın hiçbir kesimini kaybedemeyiz ama sandıkta iktidar olamayan şer odaklarına alet olanların da karşısında oluruz. Onlar eğer babayiğitse ya parti kurarlar ya da onların partilerine girerler. Nitekim şimdi o partiye girip İstanbul'da Mustafa Sarılgül'e destek olacaklarını duyuyoruz. Ankara ve İzmir'de verilen sözleri biliyoruz. CHP'nin İzmir adayının şu an 200 yıllık muhakemesi var. İnsan bunlara bakıp da utanır. Kendi evinde 2,5 milyon dolar yakalanan var. Adamı vekil yaptılar. Önce bir aynaya bakın yahu. Ondan sonra delilli konuşun. Çamur at izi kalsın politikasını artık bu millet kabul etmez çünkü milletimiz artık her şeyi artısıyla eksisiyle öğrenebilme imkanına sahip. Sosyal medya var, her konuda konuşulan fikir alanları var. Gazeteler ve televizyonlar var. Milletimiz fersah fersah bunların düşündüğünden çok daha önde. Bundan sonra da hep sandığın dışında arayışlar olacak ancak bunlar beyhudedir. İktidar olmak istiyorsanız sandıktan çıkacaksınız" diye konuştu.

30 Mart yerel seçimleri öncesinde Tavşanlı, Simav ve Gediz gibi büyük ilçeler başta olmak üzere belediye başkan adaylarının en geç 15 Ocak'a kadar açıklanacağını belirten AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, "Bu konuda ince eleyip sık düşünüyoruz. Güvendiğimiz dağlara karlar yağmasın diye biraz da tedbirli hareket ediyoruz. En geç 15 Ocak'ta tüm adaylar netleşmiş olur" şeklinde konuştu. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Milletvekili Soner Aksıy: 'Son Olaylar Yeni 28 Şubat Girişimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement