Ohal Kalktı; Aytuğ Atıcı 2 Yıldır Uzattığı Sakallarını Kestirdi - Son Dakika
Politika

Ohal Kalktı; Aytuğ Atıcı 2 Yıldır Uzattığı Sakallarını Kestirdi

Ohal Kalktı; Aytuğ Atıcı 2 Yıldır Uzattığı Sakallarını Kestirdi

CHP eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL'i protesto için 2 yıldır uzattığı sakallarını, OHAL'in kaldırılması nedeniyle Meclis berberinde kestirdi.

19.07.2018 11:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP eski Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL'i protesto için 2 yıldır uzattığı sakallarını, OHAL'in kaldırılması nedeniyle Meclis berberinde kestirdi.

CHP'nin 24, 25 ve 26'ncı dönem Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, OHAL'i protesto etmek amacıyla 2 yıldır uzattığı sakallarını kestirmek için CHP Grup başkanvekili Özgür Özel ve bazı CHP milletvekilleriyle birlikte TBMM berberine geldi. OHAL'in tekrar uzatılmaması üzerine sakallarını kesmeye karar verdiğini söyleyen Aytuğ Atıcı, bunun zorlu bir süreç olduğunu söyledi. İki yılda sakallarının 31 santimetre uzadığını kaydeden Aytuğ Atıcı, kendisine 'Noel Baba', 'OHAL Dede' gibi isimlerin takıldığını anımsattı. Atıcı, OHAL döneminde anayasaya aykırı uygulamaların yapıldığını ileri sürerek şöyle konuştu:

"Tam 729 gün geçti. Sakalımın her teliyle her gün mücadele ettim, bugüne geldim, sakalım her gün her yerde konu oldu, amacına ulaştı. Parlamento tarihinin en uzun siyasi eylemini yapmış olduk, keşke bu rekorun sahibi olmasaydım. Bugün 19 Temmuz, dün gece OHAL sona erdi ve uzatılmadı. Haliyle kaldırıldı. Seviniyor muyuz? Hayır. OHAL 3 yıllığına kalıcı hale getiriliyor. O kadar hükümetin hoşuna gitti ki '3 ayda bir ne uğraşıyoruz, 3 yıllığına uzatalım' dediler."

Aytuğ Atıcı, berberde sakallarını kestirirken, "2 yıl uzun ve zor geçti. Hele Mersin'de sakal uzatma beni çok yordu ama onurla sözümü tuttum. Bu süreçte milletvekili arkadaşlarım destek oldu. Tüylerin de uzama sınırı vardır. En son 31 santim uzadı, sonra da uzamadi. İnsan organının gitmesi gibi. Bayram tıraşları da  olacağız inşallah. Dost olduk. 2 yıl oldu. İnsan eskilerini bile kesip atamıyor. İlk kez bu kadar uzun sakal tıraşı oluyorum. Bir tutamını saklayabilirim. Hatıra olarak bir tutam saklayabilirim. Kızım bir tutam istiyor. Rüyasında 5 kere gördü sakallarımın kesildiğini. Karl Marx'tan tutun da Gundolf'a kadar isimler takıldı.

Acı tatlı olayları da küçük kitap olarak hazırlayıp belki paylaşmaya çalışacağım" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Ohal Kalktı; Aytuğ Atıcı 2 Yıldır Uzattığı Sakallarını Kestirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi
    14:47 Dışişleri Bakanlığı, AB Zirvesi'nde alınan kararlara tepki gösterdi

    Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Devlet ve Hükümet Başkanları Özel Zirvesi'nde Türkiye ile ilgili kabul edilen kararlara tepki gösterdi. Aday ülke Türkiye, AB üyeliği konusunda kararlılığını korurken, işbirliğinin seçici bir anlayışla sınırlanmasını reddettiğini belirtti. Türkiye-AB ilişkilerinde ilerleme sağlanmasıyla Kıbrıs sorununun ilintilendirilmesinin kabul görmeyeceği vurgulandı.

  • Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek
    14:47 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Wittenburg Konferansı kapsamında Hollanda'yı ziyaret edecek

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, 2008 yılında Türkiye-Hollanda arasında ikili ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla tesis edilen Wittenburg Konferansı'nın onuncu toplantısı kapsamında yarın Hollanda'yı ziyaret edecek. Ziyaret çerçevesinde Hollanda Dışişleri Bakanı Hanke Bruins Slot ve Başbakan Mark Rutte ile görüşmeler yapılacak. Türkiye-AB ilişkileri, bölgesel gelişmeler ve terörle mücadele gibi konular ele alınacak.

  • Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek
    14:43 Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, Koçarlı için verdiği sözleri yerine getirecek

    Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, belediyenin çalışmalarını ve projelerini inceleyerek yeni bir Koçarlı'yı vatandaşlara sunmaya hazırlanıyor. Başkan Arıcı, seçim döneminde verdiği vaatleri yerine getirmek için tüm personelle koordineli bir şekilde çalıştıklarını belirtti.

  • Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası
    14:39 Dünya Bankası kredisiyle 11 bin Suriyeliye tarım alanında kadro verilecek iddiası

    İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Dünya Bankası'nın Türkiye'ye verdiği kredi anlaşmasında tarım alanında 2028 yılına kadar 11 bin Suriyeli sığınmacıya tarım alanında kadro verilmesi şartının da yer aldığını açıkladı. AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ise Tarım Bakanı'na sorduğunu ve bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi. Karakaş, sosyal medya hesabından ilgili anlaşmaya dair belgeleri paylaştı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi
    14:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Latin Amerika belediyelerine seslendi

    UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, UCLG Latin Amerika Bölge Teşkilatı (FLACMA) Yönetim Kurulu Toplantısı'nda Latin Amerika belediyelerine hitap etti ve daha adil ve sürdürülebilir şehirler inşa etme vizyonunu paylaştı.

  • Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı
    14:29 Edirne'de FETÖ, PKK ve DHKP-C üyesi 7 zanlı yakalandı

    Edirne'de İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, son bir haftada yurt dışına kaçmaya çalışan 4 FETÖ, 2 PKK ve 1 DHKP-C üyesi olmak üzere toplam 7 terör örgütü mensubu sınırda yakalandı.

  • Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti
    14:29 Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti

    Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu'nu ziyaret etti. Çavuşoğlu, basının özgürleştiği ve kendi işlerini görebildiği bir sistem kurma hayalini paylaştı.

  • Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor
    14:27 Biden Ekibi ve Müttefikleri Trump için 'Hitler Domuzu' Lakabını Kullanıyor

    ABD Başkanı Joe Biden'ın bazı yardımcıları ve müttefikleri, Donald Trump için 'Hitler Domuzu' lakabını kullanıyor. Trump'ın New York'taki sus payı davası sırasında uyuduğuna dair haberlere yanıt olarak bir Biden ile ilişkili kişi mesaj zincirinde 'Uykucu Hitler Domuzu' yazdı. Trump kampanyası, eski başkanın mahkemede uyuduğuna dair iddiaları '%100 sahte haber' olarak nitelendirdi.

  • Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL
    14:24 Meclis lokantasındaki fiyatlar tartışma yarattı! Pilav 10 TL, tereyağlı fasulye 42 TL

    Asgari ücretin 6 katından fazla kazanan milletvekillerinin Meclis lokantasındaki yemekler için ödedikleri tutarlar tartışma konusu oldu. İnternette paylaşılan bir adisyonda pilavın 10 TL, cacığın 10 TL ve tereyağlı İspir fasulyesinin 42 TL'den satıldığı görüldü.


Advertisement