Oran: "Anayasa Mahkemesi'nden Dönerse Aimh'ye Gideceğiz" - Son Dakika
Politika

Oran: "Anayasa Mahkemesi'nden Dönerse Aimh'ye Gideceğiz"

Oran: "Anayasa Mahkemesi\'nden Dönerse Aimh\'ye Gideceğiz"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Eksiklikleri düzeltip HSYK konusuyla ilgili yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Oradan dönse de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

01.03.2014 12:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, "Eksiklikleri düzeltip HSYK konusuyla ilgili yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Oradan dönse de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız" dedi.

Adıyaman'da bir dizi etkinliğe katılmak için kentte bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevapladı.

'Başbakan' ve 'Sayın' ifadelerinin kullanılmamasıyla ilgili hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı tanımadıklarını kaydeden Umut Oran, "Bir ülkede bu kadar zarar veren, demokrasiyi ayaklar altına alan, hukukun üstünlüğünü yok sayan, kuvvetler ayrılığını tanımayan, yürütmenin başındaki kişiye bu ifadeleri kullanmayı doğru bulmuyoruz. Zaten 29 gün sonra yerel seçimler geliyor. Ondan sonra muhtemelen tablo çok değişecek. Biz bu hükümeti de tanımıyoruz, bu hükümetin başında veyahut bu yürütmenin başındaki kişiyi de tanımıyoruz" dedi.

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne başvurusunun yeniden iade edilmesiyle ilgili olarak ise Umut Oran, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracaklarını vurgulayarak, "İade konusundaki eksiklikleri tekrardan düzeltip HSYK konusuyla ilgili yeniden Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağız. Oradan dönse de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvuracağız. Özellikle HSYK yapısındaki değişiklik, internete sansür, MİT düzenlemesinden dolayı Türkiye'nin politikalarından dolayı Avrupa Birliği tam üyelik müzakeresini askıya almak üzere. Avrupa Birliği tarafından Türkiye'ye uyarı var. İktidar bu uyarıları dikkate almadı. Dolayısıyla bunları biz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne taşıyacağız" diye konuştu.

Umut Oran'ın basın açıklamasına CHP İl Başkanı Bilal Doğan, Merkez İlçe Başkanı Hanifi Çavuş, Adıyaman Belediye Başkan Adayı Zeynal Bakır, ilçe ve belde belediye başkan adayları ile parti yöneticileri katıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Oran: 'Anayasa Mahkemesi'nden Dönerse Aimh'ye Gideceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement