Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1) - Son Dakika
Politika

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar\'da (1)

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu, denetim olmadan kamu kaynaklarının doğru kullanılmasının mümkün olmayacağını kaydederek, "Denetim şart."

21.06.2013 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, denetim olmadan kamu kaynaklarının doğru kullanılmasının mümkün olmayacağını kaydederek, "Denetim şart. Ancak denetim de hiçbir zaman kasıt olmamalı, denetim siyasi mülahazalarla ile olmamalı" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, temaslarda bulunmak üzere dün geldiği Afyonkarahisar'da, bugünde gerçekleştirdiği temaslarla programına devam etti. Programı çerçevesinde Bakan Eroğlu, Sayıştay Başkanlığı tarafından Güral Afyon Termal Otel'de gerçekleştirilen 'Kamu Zararı ve Sorumluluk Çalıştayı' toplantısına katıldı. Gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sayıştay'ın Türkiye'nin en köklü ve nadide kurumlarından birisi olduğunu ve burada görev yapan kişilerin çok önemli bir işi yerine getirdiklerini kaydetti. Kurum içi eğitim çalışmalarının, gelişme ve ilerleme açısından çok önemli olduğuna dikkat çeken Bakan Eroğlu, "Eğitim neticesinde çalışanlar kapasitelerini arttırıyor ve bilgi ve tecrübelerini birbirlerine arttırıyorlar" dedi.

TÜRKİYE'DE DENETİME EN ÇOK TABİİ TUTULANLARDAN BİRİSİ BENİM

Türkiye'de Sayıştay'ın çok büyün öneminin olduğunu da anlatan Bakan Eroğlu, "Denetim olmadan kamu kaynaklarının doğru kullanılması mümkün değildir. Denetim şart. Kamu kaynakları bizlere emanettir. Milletin bizlere emanet ettiği değerleri korumak ve israf etmemek kamuda çalışan herkesin en büyük görevidir. Sizlere denetim noktasında çok büyük görev düşüyor. Ben İSKİ genel müdürüyken binanın 5. katını İçişleri Bakanlığı müfettişlerine ayırtmıştım. Oraya gelen denetçilere Ankara'dan telefon geliyordu, 'hala bir şey bulamadınız mı? diye. Türkiye'de en çok siyasi denetime tabii tutulanlardan birisi olarak her zaman şunu söylerim, denetimde hiçbir zaman kasıt olmamalı, denetim siyasi mülahazalarla ile olmamalı. Denetçinin tarafsız objektif olması lazım. Siyasi olunmaması gerekiyor" dedi.

Konuşmasında Sayıştay denetçilerine tavsiyelerde de bulunmayı ihmal etmeyen Bakan Eroğlu, onlardan görevlerini yaparken kimseyi tedirgin etmemelerini istedi.

Gerçekleştirilen toplantıya, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun yanı sıra Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sayıştay Başkanı Recai Akyel, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürü Mustafa Uçkan, daire müdürleri ve çok sayıda Sayıştay çalışanı katıldı.

Konuşmaların sonunda ise Bakan Eroğlu, toplantıya katılanlar ile hatıra fotoğrafı çektirdi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement