Özyürek: Başbakan'ı Kınıyorum ve Özür Dilemesini Bekliyorum - Son Dakika
Politika

Özyürek: Başbakan'ı Kınıyorum ve Özür Dilemesini Bekliyorum

Özyürek: Başbakan\'ı Kınıyorum ve Özür Dilemesini Bekliyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'nda, Öğrenci Olaylarıyla İlgili Söylediği Sözler Gerginlik Yarattı.

13.12.2010 21:01

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'nda, öğrenci olaylarıyla ilgili söylediği sözler gerginlik yarattı. Erdoğan'ın polisin orantısız güç kullandığı öğrencilere yönelik "arkasında örgütlerin' olduğuna yönelik sözleri üzerine CHP'li Mustafa Özyürek, "hangi örgütler' diye sordu. Başbakan ise "Siz iyi bilirsiniz" karşılığını verdi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2011 yılı bütçesinin tümü üzerindeki görüşmeler ağırlıklı olarak sakin geçerken, Başbakan Erdoğan'ın konuşması sırasında öğrenci olaylarına ilişkin değerlendirmelerine CHP'lilerden tepki geldi. Başbakan Erdoğan, polisin orantısız güç kullandığı öğrencilerin arkasında terör örgütleri olduğuna ilişkin sözlerine CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek sırasından "hangi örgütler" diye sordu. Başbakan ise Özyürek'e "Siz onları iyi bilirsiniz" karşılığını verdi.

Başbakan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından Özyürek, sataşma olduğu gerekçesiyle söz istedi. Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin tutanakları getirttikten sonra Özyürek'e söz verdi. Özyürek Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada, "Başbakan gençlik olaylarıyla ilgili burada son derece talihsiz bir konuşma yaptı. Konuşmadan sonra emniyet güçleri masum öğrencilerin üzerine daha şiddetle gidecek. Biz hiçbir zaman polisi suçlamadık, o polise emir veren yöneticileri suçladık. Başbakan gençlerin arkasında terör örgütleri var dedi hangi terör örgütleri dediğimde siz iyi bilirsiniz dedi. Ömründe hiçbir terör örgütüyle ilgisi olmayan bir milletvekili olarak Başbakan'ın bu açıklamasını şiddetle kınıyorum Biz eli kanlı insanların elini hiçbir zaman sıkmadık. Sudan Devlet Başkanı'nı Türkiye'ye Başbakan çağırdı ve elini sıktı. Teröre destek vermek budur. Başbakan herhangi bir terör örgütüyle uzaktan yakından ilgim olduğunu ispatlasın istifa ederim. Benden özür dilemesini bekliyorum" diye konuştu.

Özyürek'in konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Suat Kılıç da sataşma olduğu gerekçesiyle söz isterken Şahin, Kılıç'a "Sizin cevap vermenizi gerektiren bir şey değil" diyerek söz vermedi.

Genel Kurul'da konuşmaların tamamlanmasının ardından Şahin, yarın saat 11.00'de toplanmak üzere Genel Kurul'u kapattı.(ANKA)

EG/ÖMR

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Özyürek: Başbakan'ı Kınıyorum ve Özür Dilemesini Bekliyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement