Paçacı'dan Tek Başına İktidar Vurgusu - Son Dakika
Politika

Paçacı'dan Tek Başına İktidar Vurgusu

Paçacı\'dan Tek Başına İktidar Vurgusu

MHP'li Paçacı: "MHP'nin İktidarı İle Türkiye'nin Önünde Yeni Bir Sayfa Açılacak"

02.03.2011 17:50

MİLLİYETÇİ Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı ?MHP'nin tek başına iktidarı ile Türkiye'nin önünde yeni bir sayfa açılacaktır" dedi.

Cihan Paçacı Eskişehir Atışkan Otel'de basın toplantısı düzenledi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, MHP İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkılu, Ankara Milletvekili Zekai Özcan, Afyon Milletvekili Abdülkadir Akcan, Kütahya Milletvekili Alim Işık, Eskişehir Milletvekili Beytullah Asil ve Manisa Milletvekili Mustafa Enöz'ün de katıldığı toplantıda konuşan Paçacı bu yıl yapılacak olan genel seçimleri bir kader anı olarak değerlendirdiklerini söyledi. Paçacı, "Bu seçimlerin sadece bir iktidar mücadelesi değil aynı zamanda devletimizin ve milletimizin geleceğinin şekilleneceği bir beka sorunu, beka seçimi olarak değerlendiriyoruz" dedi.

MHP TÜRKİYE'Yİ TEKRAR AYAĞA KALDIRMAKTA KARARLIDIR

Türkiye'nin 9 yıla yaklaşan bir süredir AKP iktidarı ile çözümsüzlüğün, çıkmazın ve çaresizliğin içine itildiğini savunan Paçacı şöyle devam etti:

"Türkiye hiçbir dönemde böylesine net bir şekilde toplumsal kutuplaşma yaşamamıştır. Özsellikle anayasa değişikliği sonrası HSYK ve Anayasa Mahkemesi'nde yapılan değişikliklerle yargı AKP'ye göre dizayn edilmiş ve yargının bağımsız, adil ve tarafsız olma ilkeleri tahrip edilmiştir. Yasama, yürütme ve yargı tek partinin kontrolü altına girmiştir. Bugün gelinen noktada milli bekamızı tehdit eden bölücü terör ve etnik tahrikler zirve yapmış, İmralı canisiyle yapılan pazarlıklar PKK'nın siyasallaşma sürecini hızlandırmıştır. Bundan cesaret alan etnik bölücüler ayrı bayrak, ayrı dil ve nihayetinde ayrı devlet emellerini Fütursuzca ortaya koymaktan çekinmemiş, hatta TBMM çatısı altında Kürtçe konuşabilme cesaretine kadar vardırmışlardır. AKP hükümetinin tekrar iktidara gelmesi telafisi mümkün olmayacak sorunlara neden olabilecek, ülkemizi dönüşü olmayan dar bir karanlığa sokacaktır. MHP önümüzdeki seçimlerde mutlak başarı sağlayacaktır. MHP'nin tek başına iktidarı ile Türkiye'nin önünde yeni bir sayfa açılacaktır. MHP Türkiye'yi tekrar ayağa kaldırmakta kararlıdır."

TÜRKİYE TEHDİTLERİ CİDDİYE ALMAMALI

Paçacı, konuşmasının ardından gazetecilerin kendisine yönelttiği soruları yanıtladı. "PKK'nın eylemsizlik kararını sonlandırmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Paçacı şu yanıtı verdi:

"Terör örgütünün eylemsizlik kararını kaldırması yeni bir hal değildir. İmralı canisi Abdullah Öcalan daha önce yapmış olduğu bir beyanatında ve maalesef hücresinden bu beyanatı rahatlıkla yapmaktadır, hükümeti ve devleti tehdit etmiştir. Eğer taleplerimizi yerine getirmezseniz, seçim sonuna kadar anlaştığımız eylemsizlik kararını 1 Mart'a çekeceğim demiştir. Dolayısıyla yeni bir hadise değildir. Burada esas olan hükümetin veya onun vasıtasıyla bazı kişilerin terörist başıyla Kandil'de, İmralı'da müzakere ortamına girmiş olmasıdır. Yapılması gereken mücadele maalesef müzakere ortamına çekilmiştir. Bundan cesaret alan hem Kandil'deki teröristler hem İmralı canisi devlete bu tehdidi savurmaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti devleti büyüktür, güçlüdür bu tehditleri de ciddiye almaması gerekir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin terörle mücadelesi aralıksız sürmektedir. PKK'nın eylemsizlik kararı alması bu mücadeleyi kesintiye uğratmamıştır, uğratamaz da. Bu mücadele bundan sonra da devam edecektir. Ancak yapılan en büyük hata müzakere masasına bir terör örgütü ile oturulmuş olmasıdır."

TÜRKİYE'DE BİR İSYAN PROVASI YAPILACAK ORTAM VARDIR

BDP'li Selahattin Demirtaş'ın ?Kesintisiz isyan başlarsa kimse durduramaz" şeklindeki konuşmasını da eleştiren Paçacı, "Son derece yanlıştır. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli uzun süreden bu yana Orta Doğu'da meydana gelen bu ayaklanmaların Türkiye'ye sıçramaması için her kesin sorumlu ve sağduyulu davranması gerektiğini ikazını yapmıştır. Gerçekten Türkiye'de bir isyan provası yapılacak ortam vardır ve hazırdır. Ama hükümetin ve devletin organlarının bu konuda teyakkuz içerisinde olması ve milletimizin de bu tür yanlışlıklara düşmemesi gerekir. Türkiye'nin sağlıklı bir şekilde seçime girmesi gerekir. Herkes sağlıklı bir seçimi yapabilecek bir ortamın oluşması için elinden gelen gayreti göstermelidir. Biz MHP olarak Türkiye'nin 12 haziran'da seçime sağlıklı ve güvenli bir şekilde girmesi için gereken hassasiyeti gösteriyoruz, bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

AF,PKK'NIN TALEBİDİR

Paçacı, Abdullah Öcalan'ın İmralı'dan çıkarılıp, ev hapsine alınması şeklinde bir rapor hazırlandığının sorulması üzerine, "Henüz o raporu görmüş değilim. Dolayısıyla rapor hakkında bir şey söylemek mümkün değil. Ancak sayın Baykal'dan sonra Kılıçdaroğlu dönemiyle birlikte CHP'de 'Yeni CHP' tabiriyle bazı politikalarda değişiklik olduğu görülmektedir. Özellikle terör örgütüyle mücadele konusundaki politikalarında bazı değişiklikler olduğu nettir. PKK'nın talepleri içerisinde olan Hakikatleri Araştırma Komisyonu'nun CHP tarafından da dillendiriliyor olması bu yeni CHP'nin yeni politikalarının örneğini teşkil etmektedir. Terör örgütüne af PKK'nın talebidir. Ancak PKK ile hükümet arasında yapılan pazarlıklarda 12 Haziran sonrası böyle bir affın hükümet tarafından gündeme getirilip getirilemeyeceğini bilemiyoruz. Ancak MHP olarak böyle bir durumda buna şiddetle karşı çıkacağımızı ifade ediyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Paçacı'dan Tek Başına İktidar Vurgusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement