Rize'de Yeni Belediye Başkanları Belli Olmaya Başladı - Son Dakika
Politika

Rize'de Yeni Belediye Başkanları Belli Olmaya Başladı

Rize\'de Yeni Belediye Başkanları Belli Olmaya Başladı

Rize'de 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda açılan sandıklara göre beş ilçenin yeni belediye başkanları belirlendi. Adalet ve Kalkınma Partisi İkizdere, Derepazarı, İyidere, Kalkandere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin ve Rize Belediyesi'nde yeniden kazandı. MHP bir ilçede, CHP ise üç ilçede belediye başkanlığını elde etti. Kesin sonuçlar YSK tarafından açıklanacak.

31.03.2024 23:18  Güncelleme: 23:22

Rize'de sandıkların açıklamasıyla kesin olmayan sonuçlara göre yeni belediye başkanları belli olmaya başladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde açılan sandıklara göre Rize'nin yeni belediye başkanları beşli olmaya başladı. Rize'nin İkizdere ve Derepazarı ilçelerini bir dönem aradan sonra yeniden geri kazanan Adalet ve Kalkınma Partisi, İyidere, Kalkandere, Güneysu, Hemşin, Çamlıhemşin ve Rize Belediyesi'nde yeniden kazandı. Henüz kesin olmayan sonuçlara göre İkizdere'de Abdi Ekşi, Derepazarı'nda Şaban Kalça, İyidere'de Saffet Mete, Kalkandere'de Mehmet Yılmaz, Güneysu'da Rıfat Özer, Hemşin'de Halim Kazım Bekar, Çamlıhemşin'de Ömer Altun Belediye Başkanı olurken Rize'de ise Rahmi Metin yeniden seçilerek güven tazeledi.

1 ilçede MHP, 3 ilçede CHP dönemi

Çayeli ilçesinde ise mevcut Milliyetçi Hareket Partili (MHP) Başkan İsmail Hakkı Çiftçi yeniden başkan seçilirken Pazar ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Neşet Çakır, Ardeşen'de CHP adayı Enver Atagün, Fındıklı'da ise mevcut CHP'li başkan Ercüment Şahin Çervatoğlu kazandı.

Oy oranları ise YSK'nın kesin sonuçlarının açıklanmasıyla netleşeceği Rize'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi olması nedeniyle Rize Belediyesi'nde ve baba ocağı Güneysu ilçesinde aday göstermeyen MHP, AK Partili adayları destekleme kararı almıştı. - RİZE

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Rize'de Yeni Belediye Başkanları Belli Olmaya Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement