Salih Müslim'in İddiaları - Son Dakika
Politika

Salih Müslim'in İddiaları

Salih Müslim\'in İddiaları

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması esnasında İstanbul’da olduğunu iddia eden terör örgütü PYD lideri Salih Müslim’in söylediklerinin doğru olup olmadığını Başbakan Davutoğlu’na sordu.

07.03.2016 12:43

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması esnasında İstanbul'da olduğunu iddia eden terör örgütü PYD lideri Salih Müslim'in söylediklerinin doğru olup olmadığını Başbakan Davutoğlu'na sordu.

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 2016 Yılı Bütçe Kanun Tasarısı görüşmelerinin tamamlanmasının ardından Kişisel Verilen Korunması Kanun Tasarısı görüşmelerine geçileceğini söyleyen Özgür Özel, "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu'nda eğer endişelerimizi bertaraf edecek ve Türkiye'nin hak ettiği bir kanuna dönüşürse bütçe sonrası bunu görüşebiliriz, aksi taktirde tavrımız nettir. Kişisel Verilen Korunması Kanunu'na, bu fişleme yasasına direnmeye devam edeceğiz" dedi.

"TÜRBEYİ EVDEN EVE TÜRBE TAŞIMACILIĞI ŞEKLİNDE PYD'YE Mİ TAŞITTINIZ?"

Terör örgütü PYD lideri Salih Müslim'in Süleyman Şah Türbesi'nin taşınmasına ilişkin açıklamalarına yönelik konuşan Özel, "Salih Müslim, Süleyman Şah Türbesi'nin taşındığı gece İstanbul'da olduğunu, elindeki telefonun bir ucunda Kobani, öbür ucunda ise kriz masası olduğunu söylüyor. O gecenin bir başka koordinatörü olduğu anlaşılıyor. Salih Müslim türbe taşınması sırasında ortaya çıkabilecek her türlü sorun ve PYD'nin yapacağı her türlü kolaylaştırıcılık bir koordinatörlük rolü üstlendiğini, bunu da İstanbul'dan yaptığını söylüyor. Salih Müslim, ara dönemde Dışişleri Bakanlığı da yapmış, dönemin Dışişleri Müsteşarı Ferudun Sinirlioğlu ve ekibi ile defalarca telefonda konuştuğunu söylüyor" diye konuştu.

Özel, "Şimdi Başbakan'a soruyoruz, PYD terör örgütüydü, PYD lideri Salih Müslim'i terörist başı ilan ettiniz. Kendisi terörist başı mıdır? Süleyman Şah Türbesinin taşınmasının koordinatörü müdür? Bir koordinatör teröristle mi karşı karşıyayız? Bu türbeyi evden eve türbe taşımacılığı şeklinde PYD'ye mi taşıttınız? Bu ispatlanırsa kamuoyundan özür dileyecek misiniz?" ifadelerini kaydetti.

"ZENCANİ BURADA OLSAYDI PLAKETLE ÖDÜLLENİYORDU"

Türkiye'de gecikmeden mülteci ve sığınmacılar bakanlığı ile denizcilik bakanlığı kurulması gerektiğini söyleyen Özgür Özel, "Bu konuda CHP olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız" dedi.

İran Devrim Mahkemesi'nin Babek Zencani'ye idam cezası vermesini de değerlendiren Özel, "Bir ülke, vatandaşının vergilerine, kendi ülkesindeki yetim hakkına el uzatana en ağır cezayı geriyor. Zencani'ye İran hükümetinin idam vermesini değil, verebileceği en ağır cezayı vermesinin Türkiye açısından dikkatle takip edilmesi gereken ve bizim burada plaket alanların, muadil suçu işleyenlere İran'da verilen cezanın bütün vicdanlara iz bırakması gerektiğini düşünüyoruz. İdam cezasının kabul edilebilir tarafı yok. Ama aldığı cezayı hapiste çekmesi gerektiğini düşünüyoruz. Gözyaşları içinde herhalde şöyle düşünüyordur Zencani, 'beni Türk hakimlerine, Türk adaletini emanet edeniz.' Burada olsaydı plaketle ödülleniyordu. Türkiye'de hırsızların, yetim hakkı yiyenlerin yediklerinin yanlarına kar kalmayacağı, hem işbirlikçilerinin hem de suçu işleyenlerin en ağır cezaya çarptırılacağı günleri ümit ediyoruz" ifadelerini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Salih Müslim'in İddiaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement