Samsunlu Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika
Politika

Samsunlu Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

Samsunlu Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

7 Haziran genel seçimlerinde Samsun’dan milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve MHP’li dokuz milletvekili mazbatalarını aldı.

19.06.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 Haziran genel seçimlerinde Samsun'dan milletvekili seçilen AK Parti, CHP ve MHP'li dokuz milletvekili mazbatalarını aldı.

7 Haziran seçimlerinin ardından AK Parti, CHP ve MHP'den Samsun'un 25. dönem 9 milletvekili oluşturan eski ve yeni milletvekilleri Samsun İl Seçim Kurulu'na gelerek mazbatalarını aldı.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt, CHP Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin, MHP Milletvekili Erhan Usta ve Hüseyin Edis'in mazbatalarını aldığı törene İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, AK Parti, CHP ve MHP İl Başkanları ve partililer katıldı.

İLK MAZBATAYI MHP'Lİ VEKİLLER ALDI

Mazbataları ilk olarak MHP'li milletvekilleri Erhan Usta ve Hüseyin Edis aldı. Vekiller mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Kaya Güleç ve Adalet Komisyonu Başkanı ve 1. Ağır Ceza Mahkame Başkanı Kemal Elver'in elinden teslim aldılar. Mazbata sonrası konuşan MHP Samsun Milletvekili Erhan Usta, "Milletimize çok teşekkür ediyoruz. Bize güvendiler. Bizi TBMM'ye gönderiyorlar. İnşallah bugüne kadar devletteki tecrübelerimizi en iyi şekilde milletimizin hizmetinde kullanmak için Meclis'te görevimizi yapacağız. Bundan sonra bütün Samsun'un milletvekiliyiz" derken, MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis, "Seçimin sonuçlandığı ve yurt dışı oylarının dahil olduğu günden bugüne kadar milletvekilliğimiz hiç gidip gelmedi. Hep öndeydik. Sonuna kadar da önde olduk. Hatta dün il başkanı bir açıklama yaptı. Biraz matematik çalışmaları gerekiyor. Açıkladıkları rakamların hiçbiri doğru değil. Bize 241, onlara da 87 oy ilave oldu. Yani sahada kazanamadıklarını masada kazanmaya kalktılar. Sonuçta da Yüksek Seçim Kurulu (YSK) son kararını verdi. Şimdi siyaset bitti. Bundan sonra çalışma zamanıdır. Biz bürokraside de yıllardır Samsun'a hizmet noktasındaydık. Hiçbir zaman kopmadık. Bundan sonra da 9 milletvekili hep beraber Samsun'un sorunlarını çözmek için Samsun bize bir görev verdi. Biz bir arada olmak zorundayız" diye konuştu.

AK PARTİ'Lİ VEKİLLER MAZBATALARINI ALDI

MHP'li vekillerin mazbatalarını almasının ardından salona Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile birlikte AK Parti'den milletvekili seçilen Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Çiğdem Karaaslan ve Hasan Basri Kurt geldi. Onlar da salonda karşılaştıkları MHP'li vekillere 'hayırlı olsun' dileklerinde bulundular. Daha sonra Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Elver'in odasına girerek mazbatalarını aldılar. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Kaya Güleç verdi.

CHP'Lİ TEKİN İLE AK PARTİ'Lİ KÖKTAŞ'IN ŞAKALAŞMASI

AK Parti'li milletvekillerin mazbatasını almasının ardından salona çıkarken CHP'li milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin ile karşılaştılar. Milletvekilleri birbirlerine 'hayırlı olsun' dileklerinde bulunurken, CHP'li Milletvekili Hayati Tekin, AK Parti'li Milletvekili Fuat Köktaş'ın mazbatasına bakarak, "Sanki halı dokumacılığı kursunu bitirmişsin de onun sertifikasını almışsın gibi belge vermişler" diye espri yaparken, Köktaş da Tekin'e "Sen biraz sonra benden farklı bir belge almayacaksın. Halı dokumacılığı sertifikası alacaksın. Sen de kilim kursunu alırsın" diye esprili bir şekilde karşılık verdi. İki vekil daha sonra birbirlerine sarılarak 'hayırlı olsun' dilediler.

EN SON MAZBATAYI CHP ALDI

Adalet Komisyonu Başkanı'nın odasına son olarak CHP Milletvekilleri Kemal Zeybek ve Hayati Tekin girdi. Onlar da mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Kaya Güleç ve Adalet Komisyonu Başkanı ve 1. Ağır Ceza Mahkame Başkanı Kemal Elver'in elinden aldılar. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Samsunlu Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement