Şehit Polis Memurları İçin Tören - Son Dakika
Politika

Şehit Polis Memurları İçin Tören

Osmaniye'de trafik uygulaması sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memurları için tören düzenlendi.

29.10.2011 13:06

Osmaniye'de trafik uygulaması sırasında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan polis memurları için tören düzenlendi.

Dün öğle saatlerinde motosiklet kazası ihbarı üzerine Fakıuşağı Mahallesi'ndeki öğrenci yurdunun önünde uygulama yaptıkları sırada bir grup teröristin saldırısı sonucu şehit olan Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları Mehmet Ali Ünal (49) ile Vahap Alagöz'ün (35) cenazeleri, Osmaniye Devlet Hastanesinin morgundan İl Emniyet Müdürlüğünün bahçesine getirildi.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, törende, çok üzüntülü olduklarını, Osmaniye'nin tek vücut ve tek yumruk olduğunu söyledi.

Bu topraklar üzerinde çok şehit verildiğini ifade eden Cerrah, şöyle konuştu:

"Hain, bölücü terör örgütü mensupları, bunun destekçileri, buradan onlara sesleniyorum. Türk milleti büyük bir millettir. Bu millet topsuz, tüfeksiz Kurtuluş Savaşı'nı tırnaklarıyla kazanmış bir yüce millettir. Her şeyin üstesinden gelir. Bu sesimizi Osmaniye'den duysunlar. Türk milleti tek yürektir. Bu topraklar üzerinde acı da sevinç de ortak yaşanır. Van depreminin acısını nasıl hep birlikte paylaşmışsak eminim ki şu an tüm ülkemizde doğusuyla batısıyla kuzeyiyle güneyiyle şehitlerimizin acısını da tüm Türkiye paylaşmaktadır."

Osmaniye Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de konuşmasına "Gözyaşımızı içimize akıtacak, bugün hainleri sevindirmeyeceğiz" diye başladı.

Vatanın müdafaası, ülkenin birliği ve beraberliği için verilen şehitlerin, dökülen kanların hiçbir zaman karşılıksız kalmayacağını belirten Ceren, "Hain saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının yakalanması için yapılan operasyonlar devam etmektedir. Bu saldırıların devletimizi ve milletimizi zayıflatacağını, halkımızın huzur ve güvenliğini bozacağını düşünenler büyük bir gaflet içindedir. Terörü himaye eden ve teröre destek verenler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır" dedi.

Cenaze törenine şehit polislerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra bazı milletvekilleri, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılıç, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaosmanoğlu, Garnizon Komutanı ve 39. Mekanize Piyade Tugay Komutan Yardımcısı Kurmay Albay Uğur Özbek, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Özkan, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca, Osmaniye Baro Başkanı Hüseyin Sezgin, vali yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından, evli ve 2 çocuk babası Mehmet Ali Ünal'ın cenazesi Mersin'in Tarsus ilçesine, evli ve 3 çocuk babası Vahap Alagöz'ün cenazesi Malatya'nın Doğanşehir ilçesine bağlı Söğütlü beldesine gönderildi. - OSMANİYE

Şehit Polis Memurları İçin Tören
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Şehit Polis Memurları İçin Tören - Son Dakika


Advertisement