AK Parti İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü Kimdir? - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü Kimdir?

AK Parti İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü Kimdir?

AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri için İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan adayı olarak Şeyma Döğücü'yü seçti. Şeyma Döğücü kimdir?

31.12.2018 09:55  Güncelleme: 09:54

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde AK Parti, İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan adayını belirledi. İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan adayı olan Şeyma Döğücü kimdir?

ŞEYMA DÖĞÜCÜ KİMDİR?

1965 yılında Çorum'da dünyaya gelen Şeyma Döğücü, Çorum İmam Hatip Lisesini bitirdikten sonra 1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. İstanbul Barosuna bağlı olarak serbest avukatlık yapmaktadır.

İSTANBUL İL KADIN KOLLARI KURUCU ÜYELİĞİ YAPTI

Döğücü, Mazlum-Der, Hukukçular Derneği, Hukukçu Hanımlar Derneği, İHH İnsani Yardım Vakfı, Araştırma Kültür Vakfı gibi sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri yaptı ve insan hakları alanında gönüllü olarak çalışmalar yürüttü. İstanbul Barosu seçimlerinde Çağrı Grubu ve Hukukun Üstünlüğü Grubu ile birlikte çalışmalarda bulunan belediye başkan adayı, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kuruluşuyla birlikte 2002 yılında AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Kurucu Üyesi olarak siyasete katıldı.

SANCAKTEPE'NİN İLK TÜRBANLI BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Şeyma Döğücü, İl Kadın Kolları Seçim İşleri Birim Başkanı, Siyasi Hukuki İşler Birim Başkanı, Yerel Yönetimler Birim Başkanı ve Sancaktepe İlçe Kadın Kolları Başkanı olarak çeşitli kademelerde görevlerde bulundu. 2009 Yerel Seçimleri'nde Sancaktepe Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi. 2013-2014 yıllarında Türkiye'nin ilk başörtülü kadın belediye başkan yardımcısı olarak Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2012 yılında yapılan AK Parti İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı olarak görev yaptı.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYI OLDU

Evli ve 3 çocuk annesi olan Şeyma Döğücü, 31 Mart 2019'da yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı oldu.

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul Sancaktepe Belediye Başkan Adayı Şeyma Döğücü Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement