"Sivil Anayasa için Toplumda Mutakabat Oluştu" - Son Dakika
Politika

"Sivil Anayasa için Toplumda Mutakabat Oluştu"

"Sivil Anayasa için Toplumda Mutakabat Oluştu"

TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, Sivil Anayasa Konusunda Türk Toplumunda Mutabakat Oluştuğunu Söyledi.

08.10.2008 12:54

TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü AK Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu, sivil anayasa konusunda Türk toplumunda mutabakat oluştuğunu söyledi.

Brüksel temasları kapsamında AB Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn, Türkiye Masası Başkanı Jean Christophe Filori ve bazı Avrupa Parlamentosu (AP) üyesiyle bir araya gelen Kınıklıoğlu, 5 Kasım'da açıklanacak İlerleme Raporu'nun Türkiye açısından sıkıntı yaratmayacağı izlenimi edindiğini anlattı.

Bununla birlikte AB'nin Türkiye'den önemli beklentileri olduğunu belirten Kınıklıoğlu, AB Komisyonunun ısrarla üzerinde durduğu sivil anayasa konusunda Türk toplumunda da mutabakat sağlandığına söyledi.

AK Parti'nin bu konuda geçen yıl "iyi niyetle attığı adımın olağanüstü gündemlerle sonuçsuz kaldığını" ifade eden Kınıklıoğlu, "Önümüzdeki aylar bu konuda tekrar çalışma başlatmak için uygun olur diye düşünüyoruz. CHP de bu sürece katılırsa ve kendi teklifiyle gelirse memnuniyet duyarız. Sonuçta bu AK Parti'nin ya da CHP'nin değil, toplumun anayasası olacak. O halde yöntemi iyi belirlemek, toplumun bütün önemli unsurlarını buna dahil etmek gerekiyor" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 'Sivil Anayasa için Toplumda Mutakabat Oluştu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement