Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika
Politika

Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

Suriye\'ye Askeri Müdahale Tartışmaları

TPB Genel Başkanı Pakdil: "Binlerce, yüzbinlerce insan ölüyor. Şimdi şu söz doğru değil mi? Kimyasal silahlarla ölümler tespit edilirse bu işe bir son vermek için müdahaleye 'evet' diyelim. Peki tanklarla, makineli tüfeklerle, helikopterle bombalanarak ve uçaklardan atılan bombalarla öldürülmüşse o zaman ne olacak?" "Bunlara birilerinin sesi çıkmıyor, böyle bir şey olmaz. Ölüm ölümdür. Kimyasal silahla öldürmek bu işin en vahşisidir"

07.09.2013 16:46

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Suriye'ye askeri müdahale tartışmalarına ilişkin, "Binlerce, yüzbinlerce insan ölüyor. Şimdi şu söz doğru değil mi? Kimyasal silahlarla ölümler tespit edilirse bu işe bir son vermek için müdahaleye 'evet' diyelim. Peki tanklarla, makineli tüfeklerle, helikopterle bombalanarak ve uçaklardan atılan bombalarla öldürülmüşse o zaman ne olacak? Bunlara birilerinin sesi çıkmıyor, böyle bir şey olmaz. Ölüm ölümdür. Kimyasal silahla öldürmek bu işin en vahşisidir" dedi.

Malatya Belediyesi Konferans Salonunda düzenlenen "AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı"na katılan Pakdil, burada yaptığı konuşmada, Birleşmiş Milletler'in Suriye'de yaşanan olaylar karşısındaki tavrını eleştirdi.

" Türkiye, bugün dünyanın hak ve hakikatini seslendiren gür sesidir" diyen Pakdil, şunları söyledi:

"Hakikaten bugün Birleşmiş Milletler'in yapısını şöyle bir ele aldığımız zaman, Başbakanımızın söylediği sözler gayet doğru. 5 ülkenin elinde bütün bir dünya adeta esir olmuş vaziyette. Onlar istemeden hiçbir şey olmuyor. Binlerce, yüzbinlerce insan ölüyor. Şimdi şu söz doğru değil mi? Kimyasal silahlarla ölümler tespit edilirse bu işe bir son vermek için müdahaleye 'evet' diyelim. Peki tanklarla, makineli tüfeklerle, helikopterle bombalanarak ve uçaklardan atılan bombalarla öldürülmüşse o zaman ne olacak? Bunlara birilerinin sesi çıkmıyor, böyle birşey olmaz, ölüm ölümdür. Kimyasal silahla öldürmek bu işin en vahşisidir."

Ortadoğu'da yaşananlara bazı İslam ülkelerinin de sessiz kaldığını dile getiren Pakdil, "Bakıyorsunuz darbelere darbe diyen yok ama Türkiye bu konuda üzerine düşen görevi yerine getiriyor. Geçmişte olduğu gibi inşallah hakkın ve hakikatin hakim olduğu bir medeniyeti yeniden inşa edersek dünyanın tekrar sükun ve huzur bulduğunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.

Toplantıya, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Adıyaman Milletvekili Mehmet Erdoğan, Malatya milletvekilleri Ömer Faruk Öz, Mücahit Fındıklı ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Bülent Tüfenkci, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı. - Malatya

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Suriye'ye Askeri Müdahale Tartışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement