KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı Kıbrıs gazileri ile buluştu - Son Dakika
Politika

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı Kıbrıs gazileri ile buluştu

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı Kıbrıs gazileri ile buluştu Malatya'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatında yer alan Malatyalı gazilerle bir araya geldi.

24.11.2022 13:42  Güncelleme: 14:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı Kıbrıs gazileri ile buluştu

MALATYA - Malatya'da bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Barış Harekatında yer alan Malatyalı gazilerle bir araya geldi.

İnönü Üniversitesi'nin akademik yılının açılışına katılmak üzere Malatya'ya gelen KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, program öncesi Muharip Gaziler Derneği'ni de ziyaret ederek buradaki Kıbrıs Gazileri ile bir araya geldi.

Beraberinde Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile birlikte gaziler derneğin, ziyaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı gazilerin Kıbrıs Barış Harekatında tüm Mehmetçikler olduğu gibi önemli bir başarıya imza attığını söyledi.

Göreve gelmesi ile birlikte Kıbrıs'ta artık Türkiye Cumhuriyeti'nin de tam desteklediği egemen eşitlik siyasini sürdürdüklerini hatırlatan Tatar, "Kıbrıs Rum kesimi federal çatı altında bizi zaman içerisinde azınlığa düşürmek ve Türkiye'nin garantörlüğünün sona erdirerek Türk askerinin Kıbrıs'tan çekilmesini istemektedir. Bizim buna onay vermemiz asla mümkün değildir. Tamamı ile böyle bir girişimin karşısındayız. Bu neden ile egemen bir Türk devletinin ilelebet yaşayabilmesi ve ana vatan Türkiye ile her türlü ilişkinin eskisinden olduğundan daha fazla güçlenmesidir" dedi.

Doğu Akdeniz'in eski Doğu Akdeniz olmadığını da ifade eden Tatar, "Mavi vatan, şuanda doğalgaz, enerji ve kaynakları, güvenlik meseleleri ile farklı farklı ülkelerin orada bir takım girişimleri ile çok daha kritik ve önemli bir hale gelmiştir. Konjektörün değişmesi ile KKTC'nin önemi de bir kez daha ortaya çıkmıştır" şeklinde konuştu.

Yunanistan'ın 13'üncü ada olarak inandıkları Kıbrıs adasının tamamını egemenliğine alarak Türkiye'yi kuşatması ve güvenliğini tehlikeye sokmasının ulusal davalarına yakışmayacak bir gelişme olacağını ifade eden Tatar, "Dolaysıyla hepimiz dik durduk, hepimiz mücadele ettik. Kıbrıs'ta çok katliamlardan, soykırımlardan geçtik. Hiç bir zaman yılmadık, pes etmedik. Her zaman birlik ve beraberliğimizi korumaya çalıştık. ve o mücadele yıllarında Eren Köy'de, Boğaziçi'nde, Geçitdere'de çeşitli farklı yerlerde Kıbrıs Türkü destan yazdı. Ama esas olan 20 Temmuz 1974 günü o Cumartesi sabahında siz Mehmetçiklerin adaya çıkması ile artık Kıbrıs'ta yeni bir dönüm noktası başladı" diye konuştu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı Kıbrıs gazileri ile buluştu
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, Malatyalı Kıbrıs gazileri ile buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement