TBMM Genel Kurulu - Son Dakika
Politika

TBMM Genel Kurulu

TBMM Genel Kurulu

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi içeren kanun teklifini gelecek hafta Meclis Başkanlığına sunacaklarını belirterek, "EYT'li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız." dedi.

17.01.2023 17:46  Güncelleme: 17:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeyi içeren kanun teklifini gelecek hafta Meclis Başkanlığına sunacaklarını belirterek, "EYT'li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız." dedi.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmalardan sonra grup başkanvekilleri yerlerinden söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, tarımda 20 yıllık dönemde gelirin 13 kat arttığını fakat çiftçilerin kredi borcunun da 131 kat arttığını savunarak, son 20 yılda 42 milyon dekar alanın ekilemez hale geldiğini, kayıtlı çiftçilerin sayısında üçte ikilik düşüş olduğunu öne sürdü.

Üretmeyince her şeyin pahalılaştığını kaydeden Usta, "Ucuz et almak için, İstanbul Beylikdüzü'ndeki Et ve Süt Kurumunun önünde, kurumun açılışına iki saat kala, karanlıkta ve soğukta vatandaşlarımız kuyrukta. Maalesef, AK Parti hükümetleri, Türkiye'yi 70'li yıllara yeniden döndürdü." ifadelerini kullandı.

"Kıbrıs davamıza halel getirecek girişimler bizim için yok hükmünde"

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un, Kıbrıs'ta iki devletli çözümün mümkün olmadığı yönündeki açıklamasını anımsattı.

"Bu açıklamayı reddediyoruz." diyen Akçay, "Gerçeklere dayanan, adil, iki toplumlu, iki devletli bir yapı tesis edilmeden, kalıcı bir çözüm olmadan Türk varlığına ve Kıbrıs davamıza halel getirecek girişimler bizim için yok hükmündedir." değerlendirmesinde bulundu.

KKTC'nin egemen ve bağımsız bir devlet olduğunu vurgulayan Akçay, "Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan başta olmak üzere bazı Avrupa Birliği ülkeleri KKTC'nin egemenlik haklarını ihlal ederek uluslararası hukuku açıkça çiğnemektedirler. Türkiye, Kıbrıs Türk halkının varlığının, egemenlik haklarının, eşit statüsünün korunmasına ve Kıbrıs Türklerinin haklı davasına sahip çıkmaya devam edecektir." diye konuştu.

"Savunma sanayinde devamlılık ve gayrişahsilik esastır"

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Tank Palet Fabrikası gibi fabrikalar peşkeş çekilmezse, Türkiye'nin savunma sanayisi açısından çok güçlü bir potansiyele sahip olduğunu" söyledi.

ATAK helikopterinin temelinin 1995'te, FIRTINA obüsünün 1995'te, MİLGEM'in 1996'da temellerinin atıldığını dile getiren Özkoç, savunma sanayinde atılan her adımın hayati önem taşıdığını kaydetti.

Özkoç, "Savunma sanayinde devamlılık ve gayrişahsilik esastır. Bu esasın çiğnenmesi sektöre ket vurur ve ne yazık ki şu anda vurmaktadır. Ülke olarak çok büyük bir potansiyele sahibiz, önemli başarıların altına imza da atıyoruz ancak kayırmacılık ve liyakatsizlik önümüzü kesiyor, en büyük gücümüz olan insan kaynağımızı eritiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yedinci yargı paketine bir madde eklenerek, savunma sanayinde çalışan mühendislerin yurt içinde ve yurt dışında başka kurumlara geçişlerinin zorlaştırılmaya çalışıldığını savunan Özkoç, "Böyle bir adım atmayın. Bu, çare değildir. Derdin kaynağının büyümesini sağlamaktan başka bir işe de yaramaz." dedi.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Uludağ Milli Parkı'nın lağvedilerek alan başkanlığı kurulmak istendiğini iddia ederek, "Biz buna alan başkanlığı değil, talan başkanlığı diyoruz." dedi.

"Savunma sanayinde 4 milyar doları aşan bir ihracata eriştik"

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, EYT ile ilgili teknik çalışmaların, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında bittiğini bildirdi.

Akbaşoğlu, "Önümüzdeki hafta kanun teklifini Başkanlığımıza sunacağız. Şubat ayı içerisinde bunu Meclisin takdiriyle yasalaştırıp bütün EYT'li kardeşlerimizin mart ayında emeklilik maaşlarını almalarını hep beraber sağlayacağız." diye konuştu.

Milli savunma sanayisinde devrim yaptıklarını belirten Akbaşoğlu, bugün 4 milyar doları aşan bir ihracata erişildiğini; gelecek yıl 10 milyar doları aşacak büyük bir hamle yapacaklarını söyledi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement