Bakan Ayşenur İslam: Böyle Bir Cümle Ağzımdan Çıkmadı - Son Dakika
Politika

Bakan Ayşenur İslam: Böyle Bir Cümle Ağzımdan Çıkmadı

Bakan Ayşenur İslam: Böyle Bir Cümle Ağzımdan Çıkmadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "Çocuk gelinlerin masumane olduğunu söylediğim iddiası var, bu külliyen yalan." dedi.

29.01.2014 23:00  Güncelleme: 00:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, "çocuk gelinler masumane" şeklinde bir ifade kullandığı yönündeki iddiaların tamamen yalan olduğunu, böyle bir cümlenin ağzından çıkmadığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, bazı kanunlarda değişiklik öngören kanun tasarısının Birinci Bölümü üzerinde görüşmeler devam ediyor.

Değişiklik önergesi üzerine söz alan MHP Eskişehir Milletvekili Ruhsar Demirel, Türkiye'nin tanıtımı için Hollywood yıldızı Julianne Moore'un düşünülmesini eleştirdi. Modern zamanlarda artık ülkelerin tanıtımı için kültürel yatırımlar yapıldığını, kitaplar yazıldığını, filmler çektirildiğini belirten Demirel, Ayşenur İslam'a, "Bu tanıtımda kadın bedeninin kullanılması hakkında ne düşünüyorsunuz?" diye sordu.

Demirel ayrıca, İslam'ın, basında, "çocuk gelinleri masumane gördüğüne" ilişkin ifadelerinin bulunduğunu iddia ederek, "Umarım aynı hassasiyeti bu konuda göstermezsiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Bunun üzerine söz alan İslam, "Artık 'çocuk gelinler masumane' hikayesine bir son vermek gerekiyor. Çocuk gelinlerin masumane olduğu iddiası külliyen yalan. Böyle bir cümle ağzımdan çıkmadı" dedi.

Bir röportajda, "erken yaşta evlilikler, çocuk gelinler" kelimelerini, röportajın başka bir yerinde de "masumane" ibaresi kullandığını belirten İslam, bunların ayrı ayrı cümlelerin içinde yer alan kelimeler olduğunu söyledi.

Ancak röportaj yayınlandıktan sonra bir muhabirin iki ayrı cümlede kullanılan bu iki kelimeyi birleştirerek manşet yaptığını anlatan İslam, "Bazı arkadaşlar da tuzağa düştüler. Lütfen röportajın tamamını okuyun. Çocuk evliliklerin Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suç olduğunu ve bunun cezai müeyyidesinin bulunduğunu anlattım. Başka bir cümlede de 'Çocuklarını erken evlendiren annelerin pek çoğu kendileri de erken evlendikleri için yaptıkları şeyin suç olduğunun farkında değiller. Bunu masumane bir gelenek zannediyorlar' dedim. Söylediğim şey bu. İkisi birleştiriliyor ve 'çocuk evlilikler masumane' demişim gibi bir ibare yaratılıyor" diye konuştu.

Yeniden söz alan Demirel ise kendisinin bu konuda tuzağa düşmediğini ifade ederek, İslam'a, neden daha önce söz konusu haberi tekzip etmediğini ve bugünü beklediğini sordu.

İslam ise haber yayınlandıktan sonra bir televizyon programında yaptığı konuşmada, 15 şehirden 63 kadın kuruluş temsilcisi ile yaptığı toplantıda, ayrıca bazı muhabirlere yaptığı açıklamada, böyle bir ifade kullanmadığını söylediğini belirtti.

Tasarı üzerinde görüşmeler devam ediyor. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bakan Ayşenur İslam: Böyle Bir Cümle Ağzımdan Çıkmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement