"Türkiye'nin Resmi Dili Türkçedir" - Son Dakika
Politika

"Türkiye'nin Resmi Dili Türkçedir"

"Türkiye\'nin Resmi Dili Türkçedir"

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu: "Bu Milletin Resmi Dili Türkçedir"

30.12.2010 14:30

Almanya'da bazı ziyaretlerde bulunan ve iki dil tartışmalarına dai konuşan BBP Genel başkanı Yalçın Topçu, "Bu milletin resmi dili Türkçedir, bunların dışında söylenenler birer hezeyan ve hayaldir, millet sinesinde de bir karşılığı yoktur" şeklinde sert konuştu.

Almanya'ya bazı ziyaretlerde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP'nin Avrupa kanadı olarak bilinen Avrupa Türk Birliği'ne bağlı olan ve Duisburg'ta faaliyet gösteren Muhsin Yazıcıoğlu Dergahı'nı ve aynı kentte bulunan Ardahan Posof Kültür Derneği'ni ziyaret etti.

Her iki ziyarette de, BBP Genel sekreteri Mustafa Desteci ve Zonguldak il Başkanı Hüseyin Yılmaz, Yalçın Topçu'ya eşlik ederken, Avrupa Türk Birliği Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Doğancı, Muhsin Yazıcıoğlu Dergahı Başkanı Turan Yurdakul, Duisburg Uyum Meclisi Başkanı Şevket Avcı, Ardahan Posof Kültür Derneği Başkanı Ercan Özcan ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu.

Türkiye'deki gelişmeler hakkında vatandaşlara bilgiler veren BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, özerlik ve iki dil tartışmalarıyla ilgili bir soru karşısında sert konuştu. Yalçın, şu ifadelere yer verdi: "biz insanlarımızın anadilini öğrenmelerini isteriz.Ama, Anadolu coğrafyasında yaşayan milletin adı büyük Türk milletidir, bu milletin resmi dili Türkçedir, bu milletin bayrağı ay yıldızl al bayraktır, Ardahan'dan Edirne'ye bu coğrafyanın adı da Türkiye'dir.Bunların dışında söylenenler birer hezeyan ve hayaldir, millet sinesinde de bir karşılığı yoktur.Bunların üzerinden kimse hayel görmesin".

Haziran'da yapılacak genel seçimlerle ilgili parti politikalarını da anlatan Yalçın Topçu, " Avrupa Birliği, kokareçimize bile karışıyorda, ne hikmetse Türkiye'deki seçim sistemi ve partiler kanunu ile ilgili bir düzenleme istemiyor.Eğer demokrasiyi istiyorsa, çok adeletsiz olan baraj sistemine de duyarlı olsun" ifadeleriyle AB'yi eleştirdi. Ardahanlı olan Yalçın Topçu, Ardahan Posof Kültür Derneği'nde hemşehrileriyle bir araya geldiğinde ise, genel seçimler için her evden bir oy istedi.Topçu, "hükümetin Avrupa'da yaşayan vatandaşların yaşadıkları ülkelerde, oy kullanabilmesi için çalışması var.Kullanabilirseniz burada, olmazsa Türkiye'de her evden bir oy istiyorum.Duydum burdan Türkiye'ye telefonla konuşmak çok ucuzmuş.Seçim zamanı arayın Türkiye'deki yakınlarnızı ve bize oy vermelerini isteyin" şeklinde açık destek istedi.

Ziyaret vesilesiyle Avrupalı Türklere seslenen Yalçın Topçu, "Türk toplumu yarım asırdır Avrupa'dadır.Buralarda doğan yeni nesil, babalarının dedelerinin geldiği toprakları unutmasın, ama doyduğu ülkelerinde kanununa hukukuna rihayet etsin" dedi.

Topçu, son olarak kendisini çok sıcak karşılayan hemşehrileriyle hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika 'Türkiye'nin Resmi Dili Türkçedir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement