"Utanmadan mektup yazıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmamoğlu'ndan ''Öcalan'lı'' yanıt - Son Dakika
Politika

"Utanmadan mektup yazıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmamoğlu'ndan ''Öcalan'lı'' yanıt

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın kendisine yönelik "Utanmadan bana mektup yazıyor" sözlerine Abdullah Öcalan'ın kamuoyuna açık okunan mektubunu hatırlatarak karşılık verdi. İmamoğlu, "Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur" dedi.

27.12.2021 14:17  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İBB hakkında başlattığı özel teftişle ilgili iddialara, CHP Genel Merkezi'nde 11 büyükşehir belediye başkanıyla birlikte yanıt verdi. İmamoğlu'nun konu başlıkları arasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bana utanmadan mektup gönderiyor" sözleri de vardı. İmamoğlu, Erdoğan'ın bu sözlerine Abdullah Öcalan'ın kamuoyuna açık okunan mektubunu hatırlatarak yanıt verdi.

"BENİM MEKTUBUM UTANILACAK BİR MEKTUP DEĞİL"

İmamoğlu, "Ne yazık ki aldatılan bir cumhurbaşkanımız var. Cumhurbaşkanlığı makamının yanlış şeyler söylemesini istemediğim için bilgilendirmek istedim. Benim mektubum utanılacak bir mektup değildir. 31 Mart seçimlerinde cezaevinden rakibim (Binali Yıldırım) lehine istenen mektup utanılacak bir mektuptur" dedi.

"DERHAL İSTİFA ETMESİ LAZIM"

İçişleri Bakanı Soylu ile ilgili sert ifadeler kullanan İmamoğlu, "Polis katili, Bylock kullanan kişiler tespit edildi' diyor bakan. Bunu gevrek gevrek basına söylüyor! Madem bunlar tespit edildi sen ne yapıyorsun orada? Ya ben istihbarat teşkilatı mıyım? Niye oturuyorsun. Derhal istifa etmesi lazım" diye konuştu.

'Utanmadan mektup yazıyor' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmamoğlu'ndan ''Öcalan'lı'' yanıt

NE OLMUŞTU?

Tekrarlanan İstanbul seçimleri öncesinde Tunceli Munzur Üniversitesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Kemal Özcan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bilgisi dahilinde İmralı adasına giderek PKK lideri Abdullah Öcalan ile görüşüp, Öcalan'dan mektup getirmişti.

Doç. Dr. Özcan; Öcalan'ın mektubunu kamuoyu ile paylaşmıştı. Öcalan, mektubunda HDP'ye seslenerek tarafsızlık telkininde bulunmuştu. Bu telkin; HDP seçmeninin İmamoğlu'na oy vermemesi yönünde bir telkin olarak yorumlanmıştı.

"Utanmadan mektup yazıyor" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan\'a İmamoğlu\'ndan \'\'Öcalan\'lı\'\' yanıt

Son Dakika Politika 'Utanmadan mektup yazıyor' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İmamoğlu'ndan ''Öcalan'lı'' yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Caner kayalı: Devlet ahlakı olmadığı,devlet üslubu olmadığını böylece anlamış olduk.Bu millet sulu insanı,çiğ insanı,makama saygısı olmayan insanı,bir defa bir belediye başkanı bir Cumhurbaşkanı makamına uyarı mektubu yazamaz.Bu düpedüz densizlik,devlet hiyerarşisi bilmezlik.Zamanında Erdoğan'a belediye başkanlığı zamanında çok haksızlıklar yapıldı üst makamlardan ama o nezaketini makama saygısını asla bozmadı.Ben Cumhur başkanı olsam bir belediye başkanının bana uyarı mektubu yazmasını asla doğru bulmam. 1 3 Yanıtla
  • uğurcan özkara: Ne zaman bitecek bu itiş kalkış usandık artık. 0 0 Yanıtla
  • Osman Karatepe: Şunun kadar burnundan kıl aldırmayan kibirli insana tepeden bakan konuşması bile karşısındakini çileden çıkaran bunun kadar itici bir insan görmedim 0 0 Yanıtla

Advertisement