Op. Dr. Azer Aras Uluğ kimdir? Azer Aras Uluğ kaç yaşında, nereli? Azer Aras Uluğ hayatı ve biyografisi? - Son Dakika
Sağlık

Op. Dr. Azer Aras Uluğ kimdir? Azer Aras Uluğ kaç yaşında, nereli? Azer Aras Uluğ hayatı ve biyografisi?

Op. Dr. Azer Aras Uluğ kimdir? Azer Aras Uluğ kaç yaşında, nereli? Azer Aras Uluğ hayatı ve biyografisi?

Kadın Hastalıkları ve Doğum, Genital Estetik Cerrahı, Kozmetik Jinekolog Ürojinekolog ve Cinsel Tıp uzmanı olan Op. Dr. Azer Aras Uluğ yaptığı işi öncelikle kadınları tedavi etmenin yanında onlara ve tüm topluma faydalı olabilmek adına daima araştırmak, üretmek ve öğrendiklerini geniş kitlelere aktararak halkı da bilinçlendirmek şeklinde tanımlıyor.

26.03.2024 09:54  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gerek haber bültenlerinde ve gazetelerde, gerekse köşe yazılarında ve sosyal medyadan hem kadın ve aile sağlığına hem de mutlu cinselliğe yönelik yaptığı bilgilendirici içeriklerle gündem olan Azer Aras Uluğ'un hayatı ve biyografisi merak konusu oluyor. Peki Op. Dr. Azer Aras Uluğ kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte başarılı hekimin hayatı ve biyografisi…

AZER ARAS ULUĞ KİMDİR?

Iğdır doğumlu olan Op. Dr. Azer Aras Uluğ, ilköğretim ve ortaokul tahsilini, babasının memuriyetinden dolayı Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinde tamamlamıştır. Liseyi 1995 yılında dereceyle bitirmiştir. Aynı yıl Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda başarılı olmuş, Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne yerleşmiş, burada 6 yıl eğitim almış, 2001 yılında yüksek onur ve dereceyle mezun olmuştur. Op. Dr. Azer Aras Uluğ, mezun olduktan 3 ay sonra girdiği Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda ilk girişte yüksek puan almış, Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana bilim dalını kazanmıştır. İhtisasını Şubat 2006'da tamamladıktan sonra uzman olarak mecburi hizmet görevini doğuda Karakoçan ilçesinde yerine getirmiştir. Mecburi hizmetini tamamladıktan sonra görevinden istifa ederek, Medical Park Hastanesi'nde göreve başlamıştır. Burada 2 yıl çalıştıktan sonra Ürojinekoloji eğitimi için Sağlık Bakanlığı tarafından Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ürojinekoloji alanında yan dal eğitimi yapmak üzere görevlendirilmiştir. Bir süre burada birbirinden değerli hocalardan yan dal eğitimi almıştır. Söz konusu eğitimi aldıktan sonra, 9 yıl Konya Türk Kızılay Hastanesi'nde ve 3 yıl da Konya Medova Hastanesi'nde çalışmıştır. Op. Dr. Azer Aras Uluğ, 2021 yılında özel kliniği olan, Dr. A Klinik'i açmış meslekî çalışmalarına kendi muayenehanesinde devam etmektedir.

Mesleğinin son 15 yılında sayısız Ürojinekolojik ameliyat (özellikle idrar kaçırma, rahim sarkması, bağırsak fıtıklaşması) yaparak çok sayıda hastanın şifa bulmasına vesile olmuştur. Son 8 yıldan beri de Genital Estetik ve Kozmetik Jinekolojik uygulamaları ve bu alanda yaptığı ameliyatlarıyla adını duyurmuştur. Adı geçen alanda spefisik olarak çalışmakta kadınların anatomik ve fonksiyonel sorunlarına ilave olarak estetik sıkıntılarını da içeren kombine ameliyatlar yapmaktadır.

Konya'da Hizmet veren Op. Dr. Azer Aras Uluğ, yukarıda söz konusu edilen alanlarda, önce bulunduğu bölgede söz sahibi olmuş, sonra ülke içinde ve ülke dışında bilhassa spefisik çalıştığı alanda tanınmaya başlamış ve Sağlık Bakanlığı tarafından Uluslararası Sağlık Turizm belgesiyle yetkilendirmiştir. Bilhassa yurtdışından Barbie Vajina Estetiği, Kozmetik Genital uygulamalar, anatomik ve fonksiyonel olarak bozulan genital deformitelerin düzeltilmesi ameliyatları kapsamında dünyanın dört bir yanından hastalar kabul etmektedir.

CİSEF'İN (CİNSEL SAĞLIK DERNEKLER FEDERASYONU) TEMSİLCİLİĞİNİ YÜRÜTMEKTEDİR.

2017-2018 yıllarında CİSEF'in (Cinsel Sağlık Dernekleri Federasyonu) eğitim programlarına katılan Op. Dr. Azer Aras Uluğ, 'Cinsel Tıp Uzmanı' unvanını alarak Türkiye'nin her tarafından gelen özellikle vajinismus çiftlerinin ve cinsel fonksiyon bozuklularının tedavisini yapmaktadır. 2021 yılından beri CİSEF'in Konya Temsilcisi olup Konya Başkanlığını yürütmektedir. Bütün bunların yanında, 7 yıldır aldığı çeşitli psikolojik temelli eğitimlerle, Kadın cinsel sağlık sorunları ile ilgili hizmetler vermektedir.

Op. Dr. Azer Aras Uluğ için hekimlik mesleği çocukluk hayali idi. Mesleğini büyük bir aşk ve hevesle yapan Uluğ; okumayı, araştırmayı, üretmeyi ve bunun karşılığında da öğrendiklerini paylaşmayı ve fayda sağlamayı mesleğinin en önemli amaçları arasına katmıştır. Azer Aras Uluğ tedavi almakta ve cinsel anlamda kendini ifade etmekte zorlanan çiftlere hizmet etmek ve faydalı olmak için eğitim almaya, eğitim vermeye önem vermiş olup, çok sayıda vajinismus çiftine yardım etmiş ve onların bebek sahibi olmalarına vesile olmuş ve cinsel sağlık sorunu yaşayan birçok çifte yardım etmiştir. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olarak meslek hayatının başlarında sayısız bebeğin annesine kavuşmasına yardımcı olmuş, bebek özleminde sayısız çifte umut olmuş, sayısız hastayı ameliyat ederek şifa bulmalarına vesile olmuştur. Şu anda spesifik olarak çalıştığı genital estetik alanındaki ameliyat başarılarıyla dünyada ki birçok kadına umut olmuş ve ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.

Op. Dr. Azer Aras Uluğ evli ve iki çocuk annesidir.

Son Dakika Sağlık Op. Dr. Azer Aras Uluğ kimdir? Azer Aras Uluğ kaç yaşında, nereli? Azer Aras Uluğ hayatı ve biyografisi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement