Türkiye'de termometreler -7 dereceyi görecek! Ani sıcaklık düşüşü koronavirüsü etkiler mi? - Son Dakika
Sağlık

Türkiye'de termometreler -7 dereceyi görecek! Ani sıcaklık düşüşü koronavirüsü etkiler mi?

Dünya genelinde 150 binden fazla kişiye bulaşan koronavirüsü Türkiye'de de görüldü. Önümüzdeki günlerde hava sıcaklığının eksi 7 dereceye kadar düşeceğinin tahmin edilmesinin ardından virüsü etkileyip etkilemeyeceği sorusu sorulmaya başlandı. Düşen hava sıcaklıkları ile ilgili konuşan Prof. İlyas Dökmetaş, "Soğuklar koronavirüsü etkilemez" dedi.

14.03.2020 23:54  Güncelleme: 00:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çin'de ortaya çıkan ve dünyada 5 binden fazla insanın ölümüne yol açan koronavirüs ülkemizde de görüldü. Önümüzdeki günlerde Türkiye'de havaların soğuyacağının tahmin edilmesiyle birlikte vatandaşlar sıcaklıkların virüsü etkileyip etkilemeyeceği sorusunu sormaya başladı. Prof. İlyas Dökmetaş koronavirüs ile sıcaklık düşüşleri arasındaki ilişkiyi yorumladı.

"SICAKLIKLAR 10-12 DERECE BİRDEN DÜŞECEK"

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan meteoroloji editörü Bünyamin Sürmeli, önümüzdeki günlerde sıcaklıkların düşeceğini belirterek, "Uzmanların da bu ara söyledikleri bağışıklık sistemimizi ne kadar güçlü tutarsakkoronavirüsü karşı o kadar dirençli olacağız. Soğuk algınlığı riski de maalesef böyle zamanlarda arttığı için sıcaklık dalgalanışları her zamankinden daha fazla önem taşıyor.Bugün dışarıda olanlar hissetmişlerdir. İstanbul'da ciddi bir sıcaklık farkı var. Yarından itibaren önümüzdeki haftanın neredeyse tamamı sert bir sıcaklık düşüşü var. Yarın Marmara'da Karadeniz'de öğlenden sonra akşam saatlerinde İç Ege ve Anadolu'da sağanak yağış var. Yarın İstanbul 10 derecenin üzerini göremeyecek. İki gün içinde 12-13 derecelik bir azalış var. Ankara'da 19 dereceden yaklaşık 5 dereceye inecek. Pazartesi kısa süreli kar yağışları bekliyoruz. Adım adım geçersek yarından itibaren sıcaklık düşmeye başlıyor kuzey bölgelerde. Sıcaklık azalışıyla sağanak yağış gelecek. Gece sıcaklıklarının sıfırın altına inmesini bekliyoruz Marmara genelinde -1 dereceler, İç Anadolu'da ise -7 dereceler bile ölçülecek." dedi.

SICAKLIK DÜŞÜŞÜ KORONAVİRÜSÜ ETKİLER Mİ?

Ani sıcaklık düşüşleri ve koronavirüs ilişkisiyle ilgili çok merak edilen soruya yanıt veren Prof. İlyas Dökmetaş "Soğuklar koronavirüsü etkilemez. Virüs temasla bulaşır"dedi.

Türkiye\'de termometreler -7 dereceyi görecek! Ani sıcaklık düşüşü koronavirüsü etkiler mi?

Son Dakika Sağlık Türkiye'de termometreler -7 dereceyi görecek! Ani sıcaklık düşüşü koronavirüsü etkiler mi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Veysel: Allah tez zamanda bu çin ülkesini kokünden kazir lanet ülkenin lanet insanlari dünyanin basina bela oldu igrenc insanlar 7 2 Yanıtla
  • inşallah.: Kıyamet Kopsa Keşke Amin. 5 1 Yanıtla : Fakirsin galiba biz zenginler istemeyiz kıyameti 3 3 Zengın olana lafım: Zengınmışmış senın lafınla ıstemıyorumla olmuyacak koyamet her nefıs tadacak ordada boyle zengınlık kıbırlık taslarsın yalan dunyanın zengını olsan ne yazar dıger tarafta olmadıktn sonra 0 0
  • Doc dr: Virus şoklanması diye bir sey var, düşük sıcaklıga uğrayıp bir anda yükselmesi, virüsleri öldürücü etki yapabilir. Ayni zamandada vatandaslarin bu degismlerden dolayı bağışıklığını yuksek tutmalıdır. 3 2 Yanıtla
  • hamili: etkiler tabi, gece soğuk gündüz sıcak defrme olur dış yüzeyi, tutunma oranı düşer. bir sıcak bir soğuk iyidir taşı bile çatlatır... 2 1 Yanıtla T: Uydurma 2 2
  • Harderwijk: Bunyesi zayif insanlari etkiler bence 1 0 Yanıtla
  • BİROL : SAYIN İLBER BEY 24 saatin 20 saati virüs haberi yapılıyor bir haber kanalı açın sizde izleyin birkaç gün sora kendinizi nasıl hisseteceksiniz.deneyiniz bence 0 0 Yanıtla
  • .....: Rabbim hepimizi her türlü hastalıktan korusun 0 0 Yanıtla
  • Zeynep Bastık, Nefes Almakta Zorlandığını Söyleyerek Ameliyat Olacağını Duyurdu
    08:37 Zeynep Bastık, Nefes Almakta Zorlandığını Söyleyerek Ameliyat Olacağını Duyurdu

    Ünlü şarkıcı Zeynep Bastık, nefes almakta zorlandığını ve ameliyat olması gerektiğini Instagram hesabından duyurdu. Kulak-burun-boğaz doktoruyla yapılan kontrolde ciddi bir deviasyon tespit edildiğini belirten Bastık, ameliyatın burnunun şeklini etkilemeyeceğini ve kısa süreceğini söyledi. Nefes alamamanın berbat bir şey olduğunu dile getiren Bastık, takmış olduğu bantların sebebini açıkladı.

  • Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi
    00:40 Bahçesaray'da iki hasta ambulans helikopterle hastaneye sevk edildi

    Van'ın Bahçesaray ilçesinde göğüs ağrısı olan 75 yaşındaki hasta ile 22 yaşındaki hamile kadın, ambulans helikopterle Van'a sevk edildi. Bahçesaray Devlet Hastanesine göğüs ağrısı şikayetiyle kaldırılan 75 yaşındaki hasta ile doğum sancısı çeken 22 yaşındaki hamile kadının ileri tetkik ve tedavi için Van'a sevkine karar verildi. Karayoluyla sevkin sıkıntılı olmasından dolayı Van İl Sağlık Müdürlüğünden helikopter ambulans talep edildi. Kısa sürede hazırlanan ambulans helikopter, Bahçesaray ilçesine giderek 75 yaşındaki hasta ile gebe kadını Van Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırdı.

  • Kütahya'da Yeni Sağlık Yerleşkesi İnşa Edilecek
    21:20 Kütahya'da Yeni Sağlık Yerleşkesi İnşa Edilecek

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binasının yıkılıp yerine 'Sağlık Yerleşkesi' yapılacağını duyurdu. Yerleşkede Aile ve Halk Sağlığı Merkezi, Verem Savaş Dispanseri gibi birimlerin bulunacağı belirtildi.

  • Siirt'te Doktor Ersin Arslan Anıldı
    18:39 Siirt'te Doktor Ersin Arslan Anıldı

    Siirt Tabipler Odası üyeleri, Gaziantep'te görevi başındayken hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürülen doktor Ersin Arslan'ı anmak için basın açıklaması yaptı. Açıklamada, sağlıkta şiddetin önlenmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Mardin'de kayalıklardan düşen kişi ağır yaralandı
    18:34 Mardin'de kayalıklardan düşen kişi ağır yaralandı

    Mardin'in merkez Artuklu ilçesinde Kabala Mahallesi'nde kayalıklara çıkan Hamdullah Buray, dengesini kaybederek düştü. Olay yerine AFAD, jandarma ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan Buray, Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement