Türkiye'nin Dördüncü Yüz Nakli - Son Dakika
Sağlık

Türkiye'nin Dördüncü Yüz Nakli

Türkiye\'nin Dördüncü Yüz Nakli

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın annesi Necibe Çolak, yoğun bakım ünitesindeki oğlunu ziyaret etti.

16.05.2012 13:49

Akdeniz Üniversitesi'nde Türkiye'nin 4'üncü yüz nakli yapılan Turan Çolak'ın annesi Necibe Çolak, yoğun bakım ünitesindeki oğlunu ziyaret etti.

Uşak'ta beyin ölümü gerçekleşen 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'ın yüzünün nakledildiği 34 yaşındaki Turan Çolak'ın annesi Necibe Çolak ile amcası Süleyman Çolak, ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti.

Yrd. Doç. Dr. Özkan'a ve kendilerine destek vererek hastaneye gelmelerini sağlayanlara teşekkür eden anne Çolak, maddi imkansızlık nedeniyle daha önce hastaneye gelemediğini söyledi.

İzmir'e dönmek zorunda olduğunu belirten Çolak, bu nedenle oğlunu görmek istediğini dile getirdi. Anne Çolak, "Bari biraz olsun camdan bakayım" diye konuşunca Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan'ın girişimi ile yoğun bakım ünitesindeki oğlunu ziyaret etmesi sağlandı.

Turan Çolak'ı ziyarette Yrd. Doç. Dr. Özkan ve anne Çolak'ın yanı sıra Turan Çolak'ın amcası Süleyman Çolak, AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz ile başkan yardımcıları Özcan Kaymak ve Hüseyin Bülbül de bulundu.

Necibe Çolak, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, oğlunu çok iyi gördüğünü ve çok beğendiğini dile getirerek, "Çok güzel, çok iyi etmişler benim çocuğuma... Çok güzel olmuş çocuğum. Yüzünü verenden de yapandan da Allah razı olsun" dedi.

Oğlunun bir an önce iyileşmesini dileyen Çolak, oğlunun bir gün yüz nakli olacağını hiç düşünmediklerini ifade etti.

Gazetecilerin ilgisinden sıkılan Çolak, biraz dinlemek istediğini söyledi.

Turan Çolak'ın amcası Süleyman Çolak da, yeğeninin yüzünü beğendiğini belirterek, "Biraz şişlik var ama iner. Çok güzel olmuş, bütün personelin eline sağlık" diye konuştu.

Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan da dönmek zorunda olduğu için annesi ile oğluna kısa bir ziyaret yaptıklarını anlattı. Turan Çolak'ın yoğun bakımda tedavisine devam edildiğini anlatan Özkan, "Anne oğlunu görünce çok mutlu oldu. Teyze sevinçten gözyaşlarını tutamadı" dedi.

-Turan Çolak'ın sağlık durumu-

Özkan, Turan Çolak'ın sağlık durumunun iyiye gittiğini ifade ederek, "Her şey yolunda... İlk 10 gün çok önemli. Ameliyata bağlı olarak biraz yüzü şiş. Ama genel durumu çok iyi" diye konuştu.

Ameliyatın ardından birinci gün olduğunu anımsatan Özkan, Çolak'ın makineye bağlı olarak tedavisine devam edildiğini kaydetti. Özkan, her şey yolunda gittiği takdirde Çolak'ı kısa bir süre sonra taburcu etmeyi planladıklarını söyledi.

Turan Çolak'ın yeni bir yüze kavuştuğunu anlatan Özkan, "Biliyorsunuz önceden bir yüzü yoktu. Yeni bir yüze kavuştu. Farklı bir yüz oldu" dedi.

-Refakatçi görevlendirilecek-

AK Parti Kiraz İlçe Başkanı İbrahim Yılmaz, Turan Çolak'ı küçüklüğünden bu yana tanıdığını belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a teşekkür eden Yılmaz, "Turan'ı görünce çok şaşırdım, önüme çıksa tanıyamam. Allah bu tür bekleyen arkadaşlara da şifa versin. Onlara da nasip olsun" dedi.

Yılmaz, Kiraz'a döndükten sonra aile ile bir araya gelip onların belirleyeceği bir refakatçiyi Antalya'ya getireceklerini, eğer aile birini bulamazsa teşkilat olarak Turan Çolak'a bir refakatçi görevlendireceklerini kaydetti.

AK Parti Kiraz İlçe Başkan Yardımcısı Özcan Kaymak da, Turan'ı görünce gözlerine inanamadığını belirterek, "Atatürk'ün 'beni Türk hekimlerine emanet edin' dediği kadar var, çok güzel bir iş başarmışlar. Artık önümden geçse ben bile tanıyamam. Çok mutluyuz" diye konuştu.

AK Parti Kiraz İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Bülbül de, Turan Çolak'ın arkadaşı olduğunu vurgulayarak, "Çalıştığı yerde herkes Çolak'ı çok seviyordu. Çolak, yüz şeklinin bozukluğuna rağmen kendini topluma kabul ettirmişti. Ama bundan sonra kabul etseler de etmeseler de fark etmiyor. Turan bir ekol oldu" diye konuştu.

Bülbül, aile ile yoğun bakıma çıktıklarında gözlerine inanamadıklarını, Turan'ı yeni yüzüyle görünce herkesin ağlamaya başladığını sözlerine ekledi.

- ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Sağlık Türkiye'nin Dördüncü Yüz Nakli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement