Bisqilêt'e Fas'tan da En İyi Film Ödülü - Son Dakika
Sinema

Bisqilêt'e Fas'tan da En İyi Film Ödülü

Bisqilêt\'e Fas\'tan da En İyi Film Ödülü

Serhat Karaaslan'ın yönettiği bol ödüllü 'Bisqilêt' kısa filmi, Fas'tan da En İyi Film Ödülünü aldı.

13.10.2011 00:53  Güncelleme: 23:19

Serhat Karaaslan'ın yönettiği bol ödüllü 'Bisqilêt' kısa filmi, 02-08 Ekim 2011 tarihleri arasında Fas'ta dokuzuncusu yapılan ve 20 ülkeden 55 kısa filmin yarıştığı Tanca Uluslar arası Akdeniz Kısa Filmleri Festivalinde festivalin en büyük ödülü olan, en iyi filme verilen 'Grand Prix' ödülünü kazandı.

Yurtiçinde ve yurtdışında otuzdan fazla ödül alan film, şimdiye kadar Rusya, Ermenistan ,Tunus,Amerika ,Almanya, Fransa gibi ülkelerde yapılan festivallerde bir çok önemli ödüller kazandı.

Filmin konusu kısaca; İstanbul'un çeperlerindeki bir gecekonduda, katı atık toplayıcısı olan babasıyla yaşayan bir çocuk bir gün çöpte tek tekerlekli bir bisiklet bulur. Bisiklet tutkusundan vazgeçmeyerek, inatla tek tekerlekli bisikletine bir tekerlek uydurmaya çalışır.

Yönetmen Serhat Karaaslan; 1984 Varto, Muş doğumlu.2006 da İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdikten sonra , 2009 yılında Kadir Has Üniversitesi Film Ve Drama Yüksek Lisans Programı yönetmenlik bölümünde eğitime başladı.Bisiklet yönetmenin son kısa filmidir.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Sinema Bisqilêt'e Fas'tan da En İyi Film Ödülü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement