2011 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Start Alıyor? - Son Dakika
Spor

2011 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Start Alıyor?

2011 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Start Alıyor?

İstanbul Offshore Kulübü, yeni şampiyona sezonunu 14-15 Mayıs tarihlerinde Haliç'te, "Fatih Belediyesi Grand Prix"i ile açıyor

03.05.2011 15:00

Dünya Motonotik Federasyonu üyesi ve Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu'na bağlı İstanbul Offshore Kulübü, yeni şampiyona sezonunu 14-15 Mayıs tarihlerinde Haliç'te, "Fatih Belediyesi Grand Prix"i ile açıyor.

Sezon takviminde Türkiye'nin her köşesine offshore yarışlarını götürmeyi hedefleyen İstanbul Offshore Kulübü 10 hafta sonunda, 20 yarışa imza atarak, uluslararası otorite tarafından tescillenmiş organizasyon başarısını yükseltmeye ve yaymaya devam ediyor.

Bu yıl ilk kez Samsun'da 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri çerçevesinde 3. ve 4. yarışını düzenleyecek olan kulüp, sporun gelişimi ve yaygınlaşması adına Erdek, Elazığ- Tunceli gibi yeni yerleri de yerel yönetimlerin işbirliği ile takvimine eklemiş bulunuyor.

Başkan Işık, şampiyonanın ilk yarışının aynı zamanda çok önemli bir toplantıya da ev sahipliği yapacağını ifade ederek, "Her yıl dünyanın başka bir ülkesinde toplanan U. I. M. Dünya Offshore Komisyonu 13 - 15 Mayıs 2011 tarihlerinde ilk kez İstanbul'da bir araya gelecek. Sporun en üst mercii olarak sporun gelişimine yönelik kararların alınacağı toplantıda Dünya Motonotik Federasyonu'nun alanında en deneyimli ve bilgili 9 farklı üyesi söz sahibi bulunuyor. ABD, İngiltere, İsveç, Finlandiya, Fransa, İtalya, Birleşik Arap Emirlikleri, Norveç ve Türkiye'nin üyeliklerinden oluşan komisyonu ağırlamak için tüm hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız" dedi.

Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyon Başkanı Enver Oral'ın da katıldığı toplantıda, İstanbul Offshore Kulübü'nün çalışmaları ve yoğun yarışma takvimi ile federasyonlaşma yolunda son aşamaya geldiğini belirterek, "Kulübün Türkiye'de motorlu su sporlarında kat ettiği yol, gerçekleştirdiği şampiyonalar ortadadır. Dünya Şampiyonalarını Türkiye'ye taşımakla kalmayıp, Türkiye'nin bu anlamda yurtdışındaki tanıtımına, ekonomisine ve turizmine ciddi yararlar sağlamıştır.

Bu yılın sonuna kadar bağımsız bir federasyon olma yolundaki çalışmaların sonuca ulaşacağına inanıyoruz. Sistemli olarak sporcu sayısının arttırılması, kulüpleşme gayretlerinin yürütülmesine devam edilmektedir. Bu çalışma ve disiplinin de karşılıksız kalmayacağı açıktır?" dedi.

IOC Genel Sekreteri Emre Güler de, kulübün kuruluşundan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler, sporun kapsadığı disiplinler ve genel bilgilendirmeler yaparak, motonotik kavramının Türkiye'de yerleşmesi için İstanbul Offshore Kulübü olarak gösterdikleri çabalara dikkat çekti.

Sezonun açılış toplantısında, 2008-2009 Dünya Şampiyonları Alpay Akdilek- Kerem Tuncer ve 2010 Dünya Şampiyonları Saruhan Tan-Kerim Zorlu da hazır bulunarak, 2011 hedeflerinden bahsettiler.

Gerçekleştirildiği her bölgede yoğun izleyici kitlesi tarafından takip edilen offshore organizasyonları, canlı yayın imkanları ile ekranları başındaki seyirciye de ulaşmakta, aynı zamanda yurt dışında Fransız ve İtalyan kanallarında yer bularak üç yanı denizlerle çevrili Türkiye'nin su sporlarındaki başarılı organizasyonlarına öncülük yapmaktadır.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor 2011 Işıklar Dünya Offshore 225 Şampiyonası Start Alıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement